radox Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam Kupiłem nowy komp komputerem mam problem nie widzi mi dysku twardego(Sata) próbowałem na kilkka sposobów przełaczałem zasilanie przełaczałem sloty na płycie nic. Podłaczyłem dyskk Ide po zmianie w biosie na iDE TEZ NIE WIDZI TEGO DYSKU nagrywarkę komputer widzi. Co mam teraz zrobić:??? czyzby popsuty dysk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zainstalowales sterowniki do kontrolera SATA? Powinienes je znalezc na plytce dolaczonej do mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jaka płyta? Jaki dysk? Marka, model obydwu. Bez tego ani rusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radox Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam niestety sterowniki są na plycie nie wiem jak je wgrac. udało mi sie wgrac wnn xp po przestawieniu w biosie z sata na ide płyta giggabyte ga-k8ne wd cavuar 160 SE SATA/300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelmacha Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 wez wklej pliki sterowników (w katalogu powinna być ich lista) na dyskietke i podczas instalacji wina XP 2k wcisnij klawisz (jakis z Fów) zainstaluj sterowniki SCSI lub RAID innej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 1. Jak się włoży CD do napędu na włączonym XP, to powinno wyskoczyć okienko i któraś opcji powinna być opisana jako "make fdd for windows xp" lub "make driver's floppy disk". Ewentualnie jest tam jakiś mały programik do tego (na płycie). 2. Ten klawisz to F6 i naciska się go zaraz po tym, jak załaduje się instalator i ładowane są sterowniki. Najpierw pisze coś w stylu: "Naciśnij F2, aby uruchomić przywracanie systemu", a potem "Naciśnij F6, aby zainstalować sterowniki SCSI innej firmy" (czy jakoś podobnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...