Pawel_mily Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam :) Miesiąc temu zakupiłem drukarkę Epson Stylu Photo R300 i mam poważny problem. Pisałem do ludzi na generacji gg od drukarek, ale nikt nie potrafił mi pomóc. Byłem nawet w labie pokazać wydrukowane zdjęcia, ale czego się tam dowiedziałem napisze później. Gdy wchodzę we właściwości wydruku mam 6 "profili" a raczej trybów (nie wiem jak to nazwać :D): kopia robocza, tekst, tekst i obrazki, fotografia, najlepsza i użytkownik. Pierwszych trzech i ostatniego trybu zastosowanie wszystkim znane. Ale jeżeli chodzi o samą grafikę jest już troszkę gorzej. Poniżej mam orientacje i opcje papieru, poziom tuszu i OPCJE DRUKOWANIA, które posiadają 3 podopcje: PhotoEnhance, Odwróć kolejność oraz podgląd wydruku. Daje dodatkowo 2 screen’y z ekranami jakie mam dostępne :D Aaa teraz o samej postaci problemu otóż dostałem w zestawie 10 arkuszy papieru „Premium Glossy Photo Paper” i postanowiłem wykonać pewne wydruki. Niestety obojętnie jakbym skonfigurował ustawienia są one zbyt ciemne, nienaturalne, widoczne piksele eTc :/ wręcz masakra… zdjęcia były różne… począwszy od zdjęc wujka z lustrzanki cyfrowej (obróbka zaawansowana) po zdjęcia z neta dla testów. Są one jak dla mnie straszne. Brakuje jasności. W labie jak im tata pokazał wydruki powiedzieli żebym po wydruku dostosował jasność monitora aby był identyczny jak wydrukowane zdjęcia i dopiero potem próbował :/ Nie rozumiem… nie wiem co mam zrobić i nie podoba mi się że to że wydałem tyle kasy na dobrą drukarke a nie mogę wykorzystać w pełni jej potencjału. Może ktoś z was wyśle mi ładnie obronione zdjęcie które u was drukuje się jasne; poda mi optymalne ustawienia i wtedy spróbuje. Mam jeszcze 4 wolne arkusze tego papieru. Bardzo prosze o pomoc i czekam na jakiekolwiek wskazówki. Napisałem chyba wszystko co mogłem. Zależy mi na Waszej pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek63 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam mam taki sam problem, nie wiem co sie dzieje. Bardzo bym prosil o pomoc. Z gory dziekuje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rathrowan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Mam ten sam model drukarki, od 2 tygodni,drukowałem na tym samym rodzaju papierze i jakośc jest idealna. jak będzie potrzeba to na tlenie możemy się zgadać, może uda się jakoś pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja również mam w 100% ten sam problem. Słyszałem że trzeba skonfigurować drukarkę według szczegółowych profili. Profile takie są ponoć trudno dostępne i trzeba by wysłać drukarkę do serwisu. Ja niestety teraz nie mam czasu by się tym zająć. :? Zobaczymy co mają inni forumowicze do powiedzenia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...