groszek84 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam Mam maly problem kupilem stary komputer bez zasilacza, pozniej dokupilem w komisie zasilacz i teraz mam problem z podlaczeniem :/ Proszę o pomoc nie wiem ktory kabel odpowiadad jakiemu pinowi :/ na zasilaczu nie jest nic opisane. Zasilacz i obudowa AT poniżej dołącze taki pogladowy rysunek bo nie jestem elektronikiem i nie wiem jak to opisac inaczej. Są cztery kable czarny, brazowy, niebieski i bialy a na wlaczniku 4 piny dwa ustawione do siebie rownolegle i dwa skosnie Za pomoc z gory dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Czarny i biały wyjście 230V z gniazdka Niebieski i brązowy wejście na zasiłkę po przełączniku. (niebieski "0" brązowy faza) co do przełącznika piny mogą być różnie zwierane. Polecam zwarcie "na krótko" czarnego z niebieskim a brązowy i biały zapinać na styki przełącznika i sprawdzić pary które dają zwarcie i załączenie zasilacza wg mnie parami powinno być 1-3 i 2-4 ale lepiej sprawdz. OSTROŻNIE to rób tam jest pełne napięcie sieci 230V i może ZDROWO "kopnąć. :rolleyes: Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groszek84 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 DZIEKI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...