GADI Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 1. PROCESOR AMD ATHLON 64 3200 (939) BOX 2. KARTA GR. GIGABYTE GEFORCE 6600 GT 128 MB DDR3 PCIE 3. NAGRYWARKA LG Jaka płyta, pamięć i dysk (samsunga mi odradzano)do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To co masz. w tym 2 sklepie. tylko wlasnie ta nagrywarke LG, no i moze GF 6600GT to Galaxy, MSI, Leadtek ale nie Gigabyte. A dysk Samsung czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ZESTAW 2 http://www.hitech.com.pl/ ZESTAW 1 http://www.skleppc.pl/ http://www.simmtech.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Więc wychodzi ze ma być taki zestaw PROCESOR AMD ATHLON 64 3200 (939) BOX PŁYTA ASROCK 939NFG-SATA2 KARTA GR. GALAXY 6600GT PAMIĘĆ KINGSTON DDR-II 512/533 X 2 SZT DYSK SAMSUNG 160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 PAMIĘĆ KINGSTON DDR-II 512/533 X 2 SZTGdzie Ty chcesz to włożyć :huh: :blink: DDR2 nie współpracują jeszcze z amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zauwarzyłem ostatnio ze sporo ludzi chce wkładać ddr2 do zestawów z AMD :D pewnie dla tego że ddr2 bardziej pr0 brzmi, pracuje na wyższych częstotliwościach i ma fajniejsze mniejsze kostki BGA (choć nie wiem sam czemu ddr montują na TSOP a ddr2 na BGA? Może mi ktos objaśni?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zdecydowałem się na taki zestaw PROCESOR AMD ATHLON 64 3200 (939) BOX 689 ZŁ PŁYTA ASUS A8N-E,NFORECE4 ULTRA, DUALDDR400,SATA,RAID,GBLAN,ATX 375ZŁ PAMIĘĆ KINGSTON 1 GBDDR PC400 DUAL CHANEL (2X512) 337 ZŁ DYSK SAMSUNG HDD 160 GB SATA II 8MB 7200 /HD160JJ NAGRYWARKA LG SUPER-MULTI DVD GSA-4167 OEM KARTA GR. GALAXY GEFORCE 6600GT 128MB DDR3/128BIT TV/DVI PCI-E 543ZŁ O CO CHODZI Z TYM DDR II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ASRock dual sataII, opteron 144 na 939, 6600ge albo x800gto2, ramy patrioty kh 2x 512, zasilacz forton 400W albo hunktey 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 omgpentium 4 nawet w zastosowaniach biurowych jest gorszy. To co podal grzechu jest dobra propozycja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ASRock dual sataII ---- Wszyscy mi radzili aby tego unikać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ASRock dual sataII ---- Wszyscy mi radzili aby tego unikać Żle ci radzili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam, Zdecydowanie zestaw nr 2 z AMD. Nie bede pisal dlaczego bo to proste jest lepszy i szybszy do zastosowan domowych zwyklego Kowalskiego. Prenumeruje CHIP-a przegladam serwisy o sprzecie i wszedzie porownanie AMD vs. INTEL wypada na korzysc AMD. Nie zwracaj uwagi na Gigaherce bo one sie nie przekladaja na wydajnosc tu glownie chodzi o architekture. W AMD jest taka architektura ze przy niskim zegarze wydajnoscia konkuruja z duza wyzej taktowanymi procesorami INTEL'a. Druga sprawa unikaj plyt glownych typu ECS, GIGABYTE, ASROCK, itp. juz nie bede sie rozpisywal dlaczego (zaraz i tak zaatakuja mnie uzytkownicy takich plyt). Odp. jest prosta wejdz na strone www.komputronik.pl i w cenniku wyprzedazowym poszukaj plyty glowne. Prym po naprawach wioda wlasnie w/w. nc. Stabilna plyta to: ASUS, MSI, DFI (ale ta akurat jest dla maniakow OC) przypuszczam ze ty nim nie jestes to proponuje 2 pierwszych firm. Jesli chcesz zlozyc dobry zestaw to glownie powinienes zaczac od plyty, zasilacza, proca i ramu to podstawa. Przykladowy zestaw: AMD 64 3000+ VENICE (BOX) ASUS A8N-SLI, ASUS A8N-E (nFroce ultra), MSI K8N SLI-F (MSI K8N Neo4-FI nForce4 Ultra) GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 (PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami) Tagan 380W - PFC (badz juz 420 W) - so cichutkie - pociagna spokojnie nawet 7800 GT (jakbys kiedys chcial kupic) Samsung SpinPoint 200 GB (8MB cache, Serial ATA II) - badz 160 GB GeForce 6600GT to w sumie dobre rozwiazanie (chyba nadal sie cieszy najlepszym stosunkiem ceny/jakosci) A reszta to rzecz gustu (napedy optyczne, floppy, keyboard, mysz, Mi juz raz zasilacz dal ciala i poszlo kilka rzeczy razem z nim. Wiec teraz jest sklonny dac nawet 500 PLN na zasilacz i miec pewnosc ze zadnym z komponentow sie nic nie stanie nawet jakby zasilacz poszedl (bo firmowe maja bardzo duzo zabezpieczen). DObra troche sie rozpisalem ale mam nadzieje ze pomoze Ci to podjac odpowiednia decyzje (sluszna) decyzje. Pozdr., disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Wybrałem płyte ASUS A8N-E,NFORECE4 ULTRA, DUALDDR400,SATA,RAID,GBLAN,ATX 375ZŁ Bo i tak przez jakiś czas nie zamierzam czegos zmieniac ani dodawac. Czy warto dawac pamieci z radiatorami gdy komp i tak nie bdzie podkrcany i czy karta graficzna firmy GALAXY jest dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Wybrałem płyte ASUS A8N-E,NFORECE4 ULTRA, DUALDDR400,SATA,RAID,GBLAN,ATX 375ZŁ Bo i tak przez jakiś czas nie zamierzam czegos zmieniac ani dodawac. Czy warto dawac pamieci z radiatorami gdy komp i tak nie bdzie podkrcany i czy karta graficzna firmy GALAXY jest dobra Radiatory na ram zupełnie niepotrzebne, ta płyta asrocka jest bardzo dobra, ale jak tu przekonać takich typów ze sklepu, że to nie shit to nie wiem, w sklepach panują dziwne zwyczaje... Co do grafiki to galaxy może być... Edytowane 29 Stycznia 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Płyta asrocka podobno jest bardzo dobra gdy się chce ją podkręcać. Czy zostawić pamięci kingstona (bez radiatora) Jedni mi polecają pamięci KINGSTON 1 GBDDR PC400 DUAL CHANEL (2X512MB) GeIL 2 x 5121 GBDDR PC400 DUAL CHANELMB PC-400 CL2.5 PDP PATRIOT 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 Tego kingstona mam za 337 zł Czy w tej cenie dostane coś pepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GADI Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 No to jak z tymi pamięciami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...