Pablo2k5 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam serdecznie i pierwszy raz na tym forum. Mam pytanie. Zakupiłem procesor Sempron 2200+ Socket A. Chciałem zamienić go na starego Durona 1,2GHz. W sklepie powiedzieli mi że Sempron pójdzie na płycie którą mam aktualnie czyli: Shuttle AK12 V3.0 ale trzeba zrobić upgrade BIOSu. Zflashowałem bios do najnowszej wersji jaką znalazłem na stronie producenta czyli z 08 do 0K. Niestety płyta wykrywa ten procesor nadal jako Athlona 1250. Czy jest możliwość aby ten procesor ruszył na płycie którą aktualnie posiadam ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) manożnik ustaw na auto To opcja się bedzie nazywać coś cpumultiper i FSb frequency też na auto lub 166 bo teraz jest pewnie na 100 a jezeli ustawisz fsb na auto powinno wtedy byc 166. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez DarkShadowPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ta płyta jest na chipsecie KT133A, w związku z czym nie obsługuje FSB166 (a takiego FSB wymaga Sempron do pracy z oryginalnym zegarem). Spróbuj wymienić procesor na jakikolwiek z FSB133 lub z odblokowanym mnożnikiem - Semprony odpadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) moja płytka teoretycznie też obsługuje fsb max 166 dla procków, ale w biosie moge spokojnie jechać do 248. może zobacz w biosie czy nie ma jakiejś możliwości zmiany fsb, jeśli nie no to albo wymiana płytki, albo procka, lub też możesz się pobawić w odblokowywanie (masz to opisane w dziale FAQ). Edytowane 26 Stycznia 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2k5 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzięki za odpowiedzi. Teraz już wiem na pewno że czeka mnie zmiana płyty głównej. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Procka nie odblokujesz, bo to troughbred. Mobile mod też nie będzie działał, bo za stary chipset. Płyta raczej też nie pociągnie dzielnika 1/5, bo za stary generator FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...