Skocz do zawartości
quater

Cena Wykonania Bloku Z Miedzi

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

orientujecie sie ile moze kosztowac wykonanie (zaprojektowanego przezemnie) bloku wodnego z miedzi w zakladzie slusarskim (jaki jest koszt uslugi, wiem ze to bedzie zalezec od ksztaltu, dokladnosci itp)? chodzi mi o orinenacyjna cene. najlepiej na terenie warszawy.

czy znacie jakies hurtownie szybkozlaczek takich jakie mozna kupic na MSC, albo podobnych? lub gdzie mozna je kupic??

aha, i ile kosztuje obrobka w pleksi? znaczy wyciecie okreslonego ksztaltu i wykonanie gwintu?

juz jakis czas temu wykonalem bloki na cpu, hdd, nb z blachy miedzianej... jestem bardzo zadowolny z tego co uzyskalem i teraz chce sprobowac czegos nowego.

za jakis czas opublikuje moje konstruckje.

i moge spokojnie powiedziec ze za 200 zl (a nawet duzo taniej) mozna zrobic kompletne chlodzenie komutera ktore bedzie rownie wydajne jak zestawy DUZO dorzsze.

ale o tym za jakis czas... po sesji...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o zlaczki to tutaj maja w zasadzie wszystko (prawie pelna oferta Camozzi).

Jest sklep w wawie, sam tam kupowalem.Najlepiej najpierw wyslac maila z zapytaniem czy wszystkie nam potrzebne rzeczy sa akurat na skladzie.Szukasz i wybierasz zlaczki tutaj.

Jedyny minus ze mozna kupowac tylko na firme/fakture.Ja po prostu podalem dane firmy w ktorej pracuje, a fakture wywalilem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, samokrytki brak bo w sumie nie mam co krytykowac... mozna sie przyczepic jednynie od wygladu no bo robilem do sam;)

ale nie oto tu chodzi, chodzi o cene uslug slusarskich.

dzieki [TiLt] na pomoc.

A moze przejdziesz sie i zapytasz? Chyba ze satysfakcjonuje Cię odpowiedz 10 - 100zł :) Mnie frezowanie spodów bloków 50x50x10 oraz 40x40x5 typu Crystal kosztowało 20zł/szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie warto... wyjdzie kupa ksy i do tego kupa załatwiania pokazywania itp..dla pojedynczych bloków to jedyny sens jest zrobić coś dal siebie niepowtarzalnego-wtedy mozna sie abwić , ale na pewno względy finansowe nie bęą rpzemawiać za tym rozwiazaniem.....

Dla ptzykładu anim frezer zaczął robić spody do cube porżadne to mineło pare tygodni i zmarnował łądnych pare spodów... Za które zresztą też nieco wział bo w końcu roboczogodziny leciały....

do tego za obróbke plexi to zapłacisz jak za zborze-wiem bo sam łaziem kiedyś i dałem sobie spokój- tak to ok 10-15zl to wezmą za wyszlifowanie krawedzi topu :lol: Nie wspominał o wierceniu i gwintowaniu...

Ogólnie jak naprawde chcesz to postaraj sie dać spody do zrobienia a reszta to polecam samodzielną prace..Jednak potrzba będzie odpowednich wierteł, gwintowników i sporo samozaparcia...

No i jak będziesz coś robił to zrób coś innego od cube czy prisona bo bez sensu jest kolejny raz powielać te pomysły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi