Ecuadoo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja powiem szczerze ze Pringelsy smakuja troszke dziwnie ;] No ale kazdy z nas ma swoje kubki smakowe ;] Dla mnie - tylko Lays'y ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Zabrałem się za realizację pomysłu @Corso. Na początek żeby Was zachęcić, powiem, że to jest pyszne... no kurde normalnie rewelacja... Fotki porobiłem :lol: . W końcu to taki "mod" ziemniaka :lol2: Na początek smażyłem na patelni. Okazuje się, że jest to niewygodne, bo się plasterki sklejają... I wyposażcie się w Pr0 nóż, bo idzie oci**eć za przeproszeniem przy krojeniu... Przynajmniej ja kroiłem baaaaaardzo cienkie plasterki... Tutaj po usmażeniu... Wyszły dosyć tłuste. Było ich więcej ale... zjadłem większość zanim zrobiłem fotkę :lol2: Postanowiłem się nie męczyć i wrzucilem plasterki do frytkownicy. Okazało się dobrym pomysłem. Ładnie wysmażone i wogóle... smażcie je do takiego mocno brązowego koloru... zresztą macie na obrazkach... :wink: No i tutaj efekt... Jak prawdziwe chipsy :wink: Potm przyprawiłem Vegetą. No i coś pysznego... Rewelacja po prostu... będę jeszcze eksperymentował z różnymi przyprawami... Wogóle zauważyłęm, że muszą być naprawdę cienkie... smakują jak prawdziwe chipsy... trochę mnie ręka boli od krojenia... ale warto było... naprawdę polecam. :) Smacznego :wink: i dzięki @Corso, za dobry pomysł. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ZGeneralnie Pringelsy są najlepsze - kiedyś były, później się "zmyły", a teraz są np. w Tesco i Makro po 7-8 złotych za tubę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 SIrIt, cieszę się że udało Ci się. Użyj tej przyprawy Kamisa do frytek. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Czipsy hołm mejd wymiataja :wink: Ja jak niekiedy zrobie to zawsze dodaje przyprawy tez hołm mejd :razz: Ale z pozadna omasta tez moga byc :razz: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Proszek z nudlli Knorra jest najlepszy na cipsy robione samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 chipsy homemade :lol: tak se czytam ten watek i chyba jutro kupie sobie jakas paczuszke chipsow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 ZGeneralnie Pringelsy są najlepsze - kiedyś były, później się "zmyły", a teraz są np. w Tesco i Makro po 7-8 złotych za tubę. No wiesz - pojecie wzgledne - jednemu smakuja - innemu juz nie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/9...913338/91333879 Pringles hot & spicy - najlepsze czipsy jakie dane mi bylo jesc :) Jak jade do Niemiec to przywoze ze soba jakies 10 tub (1,60 euro za tube). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/9...913338/91333879 Pringles hot & spicy - najlepsze czipsy jakie dane mi bylo jesc :) Jak jade do Niemiec to przywoze ze soba jakies 10 tub (1,60 euro za tube). no jedne z lepszych chipsow jakie jadlem :D, u nas one nazywaja sie "fiery hot".. wlasnie je jem :P. zddjecie: http://tinypic.com/view/?pic=r89e2g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) ostatnio chcialem se kupic crunchipsy(niewazne jaki smak :P) paczka byla srednia , a baba w kasie zawolala 5zl , podziekowalem i odnioslem paczuszke :D zdzierstwo :D Edytowane 13 Marca 2006 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Pringlesy w Piotrze i Pawle w Blue City w Warszawie kosztują 8zł za paczuszkę ;] Jutro jadę skosztować [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Nachosy wymiataja, moglbym je jesc tygodniami (i tyc przy okazji ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ~poniżej 3 zł za 100 gram smaki: - paprykowy - taki sobie - ziołowe pesto - takie sobie - fromage - mniam mniam mniam ;) polecam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Co do chipsów to Biesiadne zupełnie stykną. :) A i tak najlepsze są home made. (szczególnie mocno doprawione czosnkiem/przyprawą do ziemniaków) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 fakt, Biesiadne przy piwie w plenerze.. ahh ;) Smakoszem chipsow nie jestem ale jadam w jakimkolwiek smaku(zwłąszcza przy browarku) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Hehe, no czipsy do bro sa bardzo gut ;) Ale znalazlem jedną wade. Z moich spostzrezen wynika tylko ze lay'sy i i czipsy z biedronki przy jednoczesnym sporzyciu 6-7 piw na dzien następny wywołują dziwną blaze... Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ostatnio skosztowalem StarChips te grillowe. Mmmmniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Z chrupek to najabrdziej podchodza mi trójwymiarowe Twistos Texas Grill - poprostu roxuja :D Z chipsów to ostatnio zajadam sie zwykłymi tanimi chipsami z Alberta za 1,29 są poprostu świetne - nie za tłuste, stosunkowo grube no i dużo :D do pifka nie ma lepszych. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 w usa nie ma chipsow o smaku papryki chyba ze pojdziesz do sklepu z polskimi rzeczami, dziwna sprawa:( W Portugalii maja tylko solone i o smaku szynki (czy cos w tym stylu). Nie licze Pringles, choc tak na dobra sprawe nie przygladalem sie jakie sa smaki, wiec tez moze byc zonk. Tesknie za paprykowymi... EDIT: sa jeszcze pomidor+zielona papryka, dzis obadam ten wynalazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ale mi smaka topic zrobił. Mogliby teraz po mnie koledzy przyjść to by się do Biedronki poszło :) A tak BTW. to pringlesy jadłem chyba ze 2 razy tylko i to bardzo dano więc nie pamiętam :( Do BP mam 5km :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 dla mnie to pringelsy wydają sie wogole nie zrobione z ziemnaków, przeciez takich równych chipsow nie da sie zrobic (jezeli po kims powtarzam to sorki, nie czytalem calego tematu), cos oni kombinują jak z tymi McNuggets z McClowna --> SpIrIt może i pomysł Corso jest dobry ale jakbym miał sie tak bawić, to by mi się chyba jedzenia odechciało, aaaa już wiem gdzie są moje unikalne talerze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remy Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dlatego nie lubie pringelsów. Są strasznie sztuczne! Oni je "wyciskają" z jakiegoś proszku. Zdecydowanie wole zwykłe "prawdziwe" chipsy, najlepiej home made. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Wybacz, ale w naturalnosc normalnych chipsow to ja nie wierze ;) Oczywiscie pomijam domowe wyroby. Przetestowalem dzis te pomidorowo-paprykowe - beznadzieja, zupelnie bez wyrazu, zero smaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 dla mnie to pringelsy wydają sie wogole nie zrobione z ziemnaków, przeciez takich równych chipsow nie da sie zrobic (jezeli po kims powtarzam to sorki, nie czytalem calego tematu), cos oni kombinują jak z tymi McNuggets z McClownaPringelsy to chrupki a nie chipsy. A są pewno zrobione z jakiejś masy ziemniaczanej itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 dokładnie. to jest coś w rodzaju masy ze startych ziemniaków (jak do placków ziemniaczanych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Lays NOC - ostra papryka. mniam mniam, jak ktoś lubi ostre to chipsy dla niego, tylko trudno mi je dostać ostatnio :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Solone Euro Shoper z Alberta, Albo Top Chips z biedronki. Za dużą paczkę (nie pamiętam ile g) trzeba zapłacić jedyne ~1,90zł wy wypadku pierwszych i 1,80 za drugie. Chipsy są bardzo dobre, chyba, że ktoś nie lubi solonych. Innych smaków tychże chipsów nie próbowałem, bo się bałem. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 są takie chipsy w tesco... coś na X Taka duuuża paka - serowo cebulowe - taka pożądnie podgniła skarpetka cena poniżej zlotówki a chipsy niezłe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 najlepsze chipsy jakie jadlem to Lays w tubie z USA o samaku serowym(mazdamer bodajze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...