Kaeres Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Ostatnio wyczaiłem w TESCO Tortille lekko solone. Kuźwa za taką cenę wypasik bo torba wielka a 3zł kosztuje (a wiadomo ile kosztują byle jakie chipsy do tortilli). Wysypujesz na talerz ile chcesz i posypujesz startym serem żółtym i do microweli. DO tego jakiś sosik (ja nawet bez wsuwam) i lepszych chipsów nie ma na świecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 A wiecie, że czipsy Tasty z Biedronki (serowo-cebulowe) są produkowane przez Lorenz? Innymi słowy to są Crunchipsy zbierane z podłogi zapewne. ;) Co nie zmienia faktu, że IMO są LEPSZE od zwykłych Kranczipsów ser-ceb :D Co więcej, wszystkie pozostałe TOP-Chips czyli papryka, sól, bekon, zielona cebulka są znów produkowane przez Frito-Lay! :D Czyli są to Laysy z podłogi! :D I również są bardzo smaczne :P Co do kebabowych Crunchów - mnie nie smakują... :( To są dokładnie te same chipsy, z tej samej linii produkcyjnej(wyjątkiem sa np. Naturals produkowane z lepszych gatunków). Cena jest niższa, bo niższe są koszty opakowania, promocji, dystrybucji. Zresztą Lorenz insource'uje też dla Reala i Tesco ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Niby te same, a jednak ser-cebula z Biedrony wydają się smaczniejsze :D I jednak co do tej samej linii bym polemizował, bo w Crunchipsach nie problem znaleźć całe, duże chipsy a w Tasty prawie wszystkie są połamane :) Więc może jednak są swego rodzaju odpadami, które zachowują te same "właściwości" co Crunche, ale nie są wprowadzane do sprzedaży ze względu na połamanie? :D Hehe, niezły temat :P Edytowane 18 Listopada 2008 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Jak ja kupuje czipsy to chodzi mi o smak, nie o kształt czy połamanie. Bo jakby nie patrzeć 1xKranczipsy = 2xTasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Połamane czipsy to najgorsze co może istnieć ! Może w proszku też Ci leżą ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Połamane czipsy to najgorsze co może istnieć ! Może w proszku też Ci leżą ? :) Koncowke polamanych pokruszonych czipsów wsypujesz do jamy ustnej:) i tyle:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 A ja właśnie lubię połamane xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Wlasnie top chips Tasty kebab wpierniczam z biedronki...hmmm ciekawe ciekawe, grubo krojonoe:D mniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Tak, chipsy z biedronki tylko i wyłącznie te za 1,80. Obecnie nowy smak ziół włoskich rządzi. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 1.80? chyba 1.99? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Ostatnio wyczaiłem w TESCO Tortille lekko solone. Kuźwa za taką cenę wypasik bo torba wielka a 3zł kosztuje (a wiadomo ile kosztują byle jakie chipsy do tortilli). Wysypujesz na talerz ile chcesz i posypujesz startym serem żółtym i do microweli. DO tego jakiś sosik (ja nawet bez wsuwam) i lepszych chipsów nie ma na świecie. Możesz zarzucić fotę tych tortilli? Ja kupuje w biedronce paka 200 g po 2,99 serowe miazga bo chili juz mi tak nie smakuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Kurcze, no nie mam fotki tych tortilli. Hmm na dniach je kupie to pomogę jak sobie jeszcze ich nie zobaczysz w Tesco (błękitne opakowanie). Edit. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Kaeres Jadłem coś bardzo podobnego z netto , imo dobre jednak trochę suche i twarde [przypomina przypieczoną zapiekankę] gdyby było wilgotniejsze to byłoby super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) Takie są każde chipsy tortilla - twarde i suche. To jest z mąki kukurydzianej lub pszennej - nigdy z ziemniaka. Najlepiej się je wsuwa właśnie albo z roztopionym serem albo jakimś sosem i tak powstaje nachos. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) A nie orientuje się ktoś może, czy istnieje jakiś zamiennik dla takich zajebiaszczych chipsów, których chyba już nie ma w sprzedaży (Lays Hell Chili bodajże :D). Miały taki wyjątkowy i dosyć pikantny smak :D, za każdym razem jak jestem w jakimś sklepie to ich szukam, jednak bezowocnie :) Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Może znacie jakieś bardzo ostre czipsy? Bo mam chęć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ostra kuchnia te są naprawdę ostre, ciężko zjeść paczuszkę na raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zamówiłem je w poniedziałek ;) Jak dojdą to zdam relację chociaż już pewnie więcej ich nie kupie (cena :P) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Sądząc po tej papryczce na okładce, łagodne to one nie będą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 W Egipcie jadłem ichniejszy wyrób. Uwaga paprykowo-cytrynowe. Lubie czasami na ostro ale tego zjeść się na raz nie dało. Nie dość, że papryczka dość ostra była to jeszcze cytryna tak dawała do pieca, że nie dałem rady na raz tego wciągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Już jestem po tych czipsach Blair'sa i powiem że gdyby je sprzedawali w biedronce w dużych paczkach po normalnej cenie, to bym jadł codziennie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Ostatnio znalazłem Crunchipsy x-cut (nie wiem, chyba :D ) chakalaka. I powiem szczerze, że są zajebiste :) Mógłbym opierdzielić paczkę na raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Ta, też wchodzą mi jak w masło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) u mnie teraz królują lays ostra papryka a jak już jesteśmy w temacie chipsów :) byłem ostatnio trochę w irlandii. przy minimalnej ~8 euro/godzina pringelsy w tesco kosztują 87 centów żyć nie umierać :D Edytowane 31 Lipca 2009 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Potwierdzam, Chakalaka są całkiem dobre. Ostatnio podeszły mi tez Lay's Letnia papryka z pomidorem i cebulką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Bohemia - Moravska slanina, lub też inne Bohemiany są IMO ( i nie tylko ) najlepsze jakie do tej pory jadłem. Nie przesolone (pierwsze takie chipsy w życiu oprócz domowych!!!), "suche"... coś przepysznego. Mogę tylko dodać tyle że normalnie nie jem chipsów, a dla tych mógłbym zrobić wyjątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ostatnio znalazłem Crunchipsy x-cut (nie wiem, chyba :D ) chakalaka. I powiem szczerze, że są zajebiste :) Mógłbym opierdzielić paczkę na raz :) Też je wczoraj jadłem :D Faktycznie, bardzo dobre...a kupiłem je, bo zaintrygowała mnie nazwa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireGL Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ja po tych dyskontowych często wymiotuje :-? Czipsy jem rzadko, wiec jak mam ochotę to tylko Pringles o smaku papryki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 tez kupilem chakalaka... dobre ale bardzo podobny i imo lepszy smak maja sezonowe chipsy TASTY grilowane warzywa z biedronki (taka wieksza paczka), niestety dostepne sa tylko w neiktorych sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Odświeżając temat.. Bardzo fajne pikantne, a jednocześnie smaczne chipsy (i w sam raz do piwa) to Lays Strong. Biedronkowych za wiele nie jadłem, a kebabowe mi nie podeszły bo są dla mnie za słone. Z takich w miarę tanich ciekawy smak mają Chipseletten, sprzedawane w tubach (może nie takich jak pringlesy, ale i tak chronią chipsy przed połamaniem). Natomiast smak który mi najbardziej podchodzi to niestety niedostępne w Polsce (jadłem je w Anglii i widziałem w niemczech) Walkersy, czyli ichniejsze Laysy z octem i solą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...