karol10 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Ostatnio siedziałem w Oslo (2 lata) to powiem wam, że jakby taki Norweg zobaczył ceny w Polsce to raczej walnął na zimie ^_^ Znaczy sie tak drogo. Jeśli chcecie tam jechać bez prowiantu to musicie trochę kaski uzbierać. Ostatnio kupowałem sobie tam różne owoce przy drodze(maliny, tryskawki i czereśnie) wszystko w kubkach po coli (chyba 0,4) wziąłem po jednym kubku to mnie wyniosło 70zł. Ale żeby tak bez offtopu to pringelsy znajdziecie tam w każdym sklepie. Ostatnio jadłem ryżowe i powiem wam, że smaczne! 12 koron za dużą pake to wyszło chyba jakieś 5zł. A jeśli chodzi o inne chipsy to tam ine ma małych paczek w marketach. Najmniejsze jakie widziałem to 350g. W Polsce to się teraz zabardzo nie orientuje. A jeszcze o tych cenach... wy tutaj płaczecie, że chipsy 5zł. Niestety taka Polska. Jakbyście pomieszkali w Oslo i zwracali uwagę na ceny jedzenia to byście z głodu umarli. Po paru miesiącach przeliczania ile to będzie na nasze mi się to po prostu znudziło. Ale! najważniejsze... zarobki, Oslo długo było najdroższą stolicą świata, ale zarazem jedną z najbogatszych. Król funduje każdemu wodę tzn. nie trzeba płacić za wodę. Jest tylko jedna firma wyrabiająca słodycze, nie ma importu, ani eksportu. To samo z ketchupami i innnymi tego typu rzeczami. Norwedzy to ogólnie zamulony naród. Dopóki nie przyjechali tam polacy nie musieli zamykać domów, samochodów itp. Teraz to jest tam więcej ludzi innych ras niż samych Norwegów. Najgorzej z pakisami. Mają po 7-10 dzieci i żyją tylko na zasiłkach, a że król jest hojny to daje tak po pare tysięcy koron n jedno dziecko. Ostatnie wyłożył ponad 100 miliardów koron na remont miasta. Łoojezu w ogóle to po co ja to piszę w temacie o chipsach?! Ale co tam, może kogoś zaciekawi to jeszcze mogę trochę napisać :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Pisz, moze zaloz nowy temat ? Bo fajnie sie czyta Tylko pisz troche bardziej skladnie i bedzie git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Ja najbardziej lubię Crunchips o smaku holenderskiego sera, ale nie są one dostepne w Polsce. A z tych "polskich" to Pringlesy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Pringles jadłem teraz w Wawie jak byłem u brata. Nie powiem niezły smak ale to jest straszne jak się temu przyjrzałem. To są sprasowane okruszki jakiegoś chemicznego dziwactwa. I jadłem najdroższe chipsy w swoim życiu. Też w czasie pobytu u brata poszliśmy na imprezkę do Sheesha pub w centrum Wawy. Dali na stół tortille (chipsy oczywiście) z sosikiem tak ostrym, że [gluteus maximus] paliła. 25zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja tam najdroższe chpisy widziałem za 12 zł,a sos za 15 zł (DIP serowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 pringelsy to nei sprawsowane okruszki drogi Kares'ie, a wielki płat ciasta z którego wycina sie chipsy a nastepnie piecze w piecu :] wiem to z discovery :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ktoś mi ostatnio mówił o Crunchipsach o smaku ... browara Jadł ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 od wiekow nie jest juz tego syfu :) swego czasu probowalem pringles'ow i sczerze to chyba najgorsze chipsy jakie moga byc myslalel ze sie schaftuje jak jednego zjadlem juz inne byly 100 X lepsze ale to kwestia gustu chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) MantisGhost DOKLADNIE Kwestia gustu ,znam takich co uwazaja ze Salceson jest lepszy od Szynki :) Sa gusta i bezguscia , tych drugich jakby ostatnio coraz wiecej Dodac nalezy ze Pringlesy sa jednymi z najlepiej oceniach chipsow na swiecie byc moze setki milionow sie myla a TY masz racje :) bycmoze niestety w polsce sa stosunkowo drogie na tle konkurencji i to moze byc przyczyna zlej ocene ;) Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Spróbujcie sobie chipsy Naturals Pieprz i sól morska, normalnie bomba i do tego zimniutkie piwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Ja ze swojej strony mam dwie propozycje: W lidl - Chpistaleny tuba jak pringelsy cena 3,99 (3 smaki solone niezbyt ale paprykowe i fromage daja rade B-) Biedronka - Nachos 200 g opakowanie za 2,49 aktualnie jest promocja normalnie kosztują 3,29 (dla mnie najlepsze serowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Spróbujcie sobie chipsy Naturals Pieprz i sól morska, normalnie bomba i do tego zimniutkie piwo ;) Tjaa dzięki. Poleciłeś i kupiłem średnią paczkę mimo braku ceny i przy kasie się okazało że kosztuja prawie 4zł. Przebolałbym to gdyby nie fakt że te chipsy takie zajebiaszcze aż nie są. Są poprostu średnie i masakrycznie drogie. Co do chipseltenów to do pringlesów nie podskakują. Są mniejsze, zazwyczaj za słone i nie mają tego ryżowo kukurydzianego posmaczku który kocham. Poza tym ostatnio w lidlu czy plusie widziałem jakąś tanią podróbę pringlesów. wziąłem "sour cream" i smakowało ohydnie. były twarde i smakowały głównie jak tłuszcz. nie polecam z tym eksperymentować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) W tesco (przynajmniej w Lublinie) jest promocja, jak wezmie sie dwie tuby pringlesów to wychodzi 4zł za tubę ;) E: Te chipsletteny to jest w/g mnie dół mid-endu, do Pringlesów im baaaardzo daleko. Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 U mnie w top markecie 5zł/tuba pringelsów, muszę się na zapas zaopatrzyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Reklama w radiu - Pringelsy znowu w Polsce :D Czyżby jakaś szersza dystrybucja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Reklama w radiu - Pringelsy znowu w Polsce :D Czyżby jakaś szersza dystrybucja ?Przydaloby sie w koncu bo u mnie trudno dostac, jeno na stacjach BP jest ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) U mnie w Bochni (30,000 mieszkańców) bardzo trudno je dostać. Na 100% są na pewnym osiedlu 30lecia, ale to jest drugi koniec miasta, więc specjalnie po Pringelsy tam jechać nie będę :P Zna ktoś może jakiś esklep z chipsami(Pringels), sosami, przyprawami - ogólnie z trudno dostępnymi artykułami spożywczymi :) Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Malutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 u mnie w PiP'e po 7 stoja :/ ale i tak znajduje te 7 dla czerwonych ... najlepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jak chcesz to mogę ci sprzedać wysyłkowo bo mam kilka kartonów pringelsów na magazynie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ja ostatnio znalazłem w empiku pringelsy w tych małych tubkach, jak dla mnie super sprawa bo tą standardową tubę zjeść naraz to dla mnie zniezbyt wykonalne a na drugi dzień już nie smakują tak samo i zazwyczaj połowa tuby się marnowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Tesco 2 tuby za 8 zeta rozne smaki do wyboru zapasy zrobione Jeden minus trzeba kupowac po 2 takie same smaki :D wiec zamiast 2 tubek zakupilem 4 :D :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Ciekawe czy w tym łobeskim małym Tesco będą.. później tam zajde.. ---EDIT--- Jednak faktycznie małe i 'biedne' to nasze Tesco w Łobzie.. Trzeba będzie w Szczecinie sie wybrać.. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Wczoraj zaiste dokonałem rzeczy teoretycznie niemozliwej, zakupiłem dwie tuby Pringelsow na BP za... 10.99 gdzie cena jednej wynosiła 9zł. Pan na stacji sie pomylił się kasujac, ale myknąłem szybko nim zdążył sie zorientować :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Hmm z tego co wiem to na BP jest promocja przy zakupie 2 tub tak jak i w tesco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Tesco 2 tuby za 8 zeta rozne smaki do wyboru zapasy zrobione Jeden minus trzeba kupowac po 2 takie same smaki :D wiec zamiast 2 tubek zakupilem 4 :D :lol2: Gdzie to Tesco konkretnie?, to moze sie tam zjawie bo u mnie w 'malym' Tesco nima sladu ich. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Najbardziej lubię ostre Pringlesy, z małą papryczką. Na drugim miejscu zwykłe paprykowe, na trzecim solone, a serowo-cebulowe mi nie przypadły do gustu. W BP już nie ma promocji 2 w cenie 1, a przynajmniej nie u mnie w Chojnicach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Gdzie to Tesco konkretnie?, to moze sie tam zjawie bo u mnie w 'malym' Tesco nima sladu ich. :P Ja kupowałem w Mielcu akurat bylem w tamtych rejonach. Ale na bank powinno byc w Silesia Center w Katowicach tam jest duze Tesco, a nie dyskont tak jak w Sosnowcu gdzie sprzedaja tylko marke Tesco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wczoraj w Lublinie w Realu była cała masa pringelsów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidw Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) . Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez dawidw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 W Bytomiu na Chopina(nie jestem pewien w 100%, możliwe że jakaś równoległa do Chopina) jest sklep - tam mają poniżej 5 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...