Skocz do zawartości
ent

Hwbot.org - United Team Of Poland - Temat Do Dyskusji !

Rekomendowane odpowiedzi

lol, hary86 ciekawe czy byś zdążył je wogóle przetestować przez te kilkanascie godzin :twisted2: jak juz napisałem, ledwo testy zdążyłem zrobić, 3DMarkami nie bawie się z założenia, chyba że mi się naprawde nudzi (a tego już od dawna nie było :) )

kilkanascie godzin to ile ? bo ja zdazylem przez jeden dzien przetestowac x800gto potem jako gto@16p, 7800gt i 7800gt w sli, wiec nie mow mi ze nie miales czasu na oc, bo to smiechu warte, taki test zajolby tobie gora 20 min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilkanascie godzin to ile ? bo ja zdazylem przez jeden dzien przetestowac x800gto potem jako gto@16p, 7800gt i 7800gt w sli, wiec nie mow mi ze nie miales czasu na oc, bo to smiechu warte, taki test zajolby tobie gora 20 min

Nie dziwie mu się trochę. Ryba nie każdy ma cały dzień na siedzenie i testowanie, bawienie się jeśli coś idzie nie tak.

Nie chciał nie kręcił i tyle, zrobił wynik taki jaki zrobił i tyle.

jesli u mnie wszystko wypali z nowym cpu to dostane druga 7900GT od Matiza i bede mogl sie moja i jego pobawic troche w sli dla dobra teamu forum

Przeca Matiz nie ma 79GT, jak już to załatwiona ... ale będzie z tym ciężko bo do dystrybutora nie mam czasu dotrzeć aby odebrać to co mam zamówione a Matiz sam nie może. No ale dla dobra forum może znajdę trochę czasu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe, zdążyłbyś zrobic to:

3DMARK 2003 - 1024x768

3DMARK 2003 - 1280x1024

3DMARK 2003 - 1680x1050

3DMARK 2005 - 1024x768

3DMARK 2005 - 1280x1024

3DMARK 2005 - 1680x1050

3DMARK 2006 - 1024x768

3DMARK 2006 - 1280x1024

3DMARK 2006 - 1680x1050

AGE OF EMPIRES 3 - 1024x768

AGE OF EMPIRES 3 - 1280x1024

AGE OF EMPIRES 3 - 1680x1050

AGE OF EMPIRES 3 - 1024x768 - AA/AF

AGE OF EMPIRES 3 - 1280x1024 - AA/AF

AGE OF EMPIRES 3 - 1680x1050 - AA/AF

później

CoD2 - 3 rozdziałki x 2 (z AA i bez) x 2 (DX7 i DX9) 12 testów

Riddick - 6 testów

Doom 3 - 6 testów

Far Cry - 12 testów

Fear - 12 testów

Half Life 2: Loast Coast - 6 testów

Quake 4 - 6 testów

Serious Sam 2 - 6 testów

Splinter Cell Chaost Theory - 6 testów

do tego fotki i testy OC - i na deser dorzucam fakt, iż grafy otrzymujesz w ciągu dnia ale do domu i kompa wracasz dopiero ok. 21 a o 8 rano wyjeżdżasz do roboty, to jak ?? Miałbyś czas na zabawę w 3DMarki ?? :twisted2:

BTW. zajął by a nie zajołby B)

Edytowane przez Weelkoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marudzenie, ja kręce nowe grafy kilkanascie sekund po instalacji sterów. A przez kilkanascie godzin to juz wogole mozna sie pobawic dosc sporo.

heheh podobnie u mnie ,obiecuje sobie że potestuję nową grafe na stockowym "kulerze" z 2 dni ale po 10 min. zabawy wywalam bebechy i blok siedzi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe, zdążyłbyś zrobic to:

3DMARK 2003 - 1024x768

3DMARK 2003 - 1280x1024

3DMARK 2003 - 1680x1050

3DMARK 2005 - 1024x768

3DMARK 2005 - 1280x1024

3DMARK 2005 - 1680x1050

3DMARK 2006 - 1024x768

3DMARK 2006 - 1280x1024

3DMARK 2006 - 1680x1050

AGE OF EMPIRES 3 - 1024x768

AGE OF EMPIRES 3 - 1280x1024

AGE OF EMPIRES 3 - 1680x1050

AGE OF EMPIRES 3 - 1024x768 - AA/AF

AGE OF EMPIRES 3 - 1280x1024 - AA/AF

AGE OF EMPIRES 3 - 1680x1050 - AA/AF

później

CoD2 - 3 rozdziałki x 2 (z AA i bez) x 2 (DX7 i DX9) 12 testów

Riddick - 6 testów

Doom 3 - 6 testów

Far Cry - 12 testów

Fear - 12 testów

Half Life 2: Loast Coast - 6 testów

Quake 4 - 6 testów

Serious Sam 2 - 6 testów

Splinter Cell Chaost Theory - 6 testów

do tego fotki i testy OC - i na deser dorzucam fakt, iż grafy otrzymujesz w ciągu dnia ale do domu i kompa wracasz dopiero ok. 21 a o 8 rano wyjeżdżasz do roboty, to jak ?? Miałbyś czas na zabawę w 3DMarki ?? :twisted2:

BTW. zajął by a nie zajołby B)

sory, ale imo w tym kraju robic takie testy to o kant D, bo nikogo nie stac na 2x7800gtx512 :lol: to ze nie miales czasu na oc, nie zmienia faktu, ze wynik jest biedny, bo grafy nie krecone :P duzo bardziej interesujace bylyby testy o/c, a nie tylko stock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek, tak, byłby pewno wyższy (choć CPU wtedy pewno okazałby się sporym hamulcem) ale jak narazie jest na 1-szym miejscu i dość znacznie podnosi średnią PurePC a chyba o to chodzi :twisted2: Jakbym wiedział, że wyższy może się przydać wtedy to może i bym się pobawił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek, tak, byłby pewno wyższy (choć CPU wtedy pewno okazałby się sporym hamulcem) ale jak narazie jest na 1-szym miejscu i dość znacznie podnosi średnią PurePC a chyba o to chodzi :twisted2: Jakbym wiedział, że wyższy może się przydać wtedy to może i bym się pobawił :)

poczekaj jeszcze troche, to nie bedziesz I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marudzenie, ja kręce nowe grafy kilkanascie sekund po instalacji sterów. A przez kilkanascie godzin to juz wogole mozna sie pobawic dosc sporo.

Instalujesz stery? Weee n00bie jeden :lol: . Ja krece na tych od windowsa najpierw, bo niemoge sie powstrzymac :D . Jak mozna zyc w niewiedzy ile potrafi cos co trzymasz w kompie :D ?

BTW wiecie jak wygladala sytuacja z moim pierwszym Venice (jeden z pierwszych w PL swoja droga...). Przybiegam (dosłownie) z poczty, rozpakowuje po drodze, cykam foto na szybko, wsadzam do mobo -> bios -> HTT300 -> instalka windy :D

Moj sławny 6600GT? Wsadzam, wchodze do windy 600/1200 i 3dm05.... zrobilo pierwszy game test i 650/1300 :D . Ani jednego 3dm przez pół roku uzytkowania na stocku nie zrobiłem :D

Nierozumiem, jak mozna majac kilkadziesiat godzin dosc mile grafy nie sprawdzic OC :D . Ba vmody bym im zrobil jakies oloweczkiem :D

edit

3min i wiesz co grafy potrafia :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW wiecie jak wygladala sytuacja z moim pierwszym Venice (jeden z pierwszych w PL swoja droga...). Przybiegam (dosłownie) z poczty, rozpakowuje po drodze, cykam foto na szybko, wsadzam do mobo -> bios -> HTT300 -> instalka windy :D

to zdanie mi sie podoba :lol2:

@Weelkoo

jak robiłeś tyle testow to było zrobić maka 01 03 i 05 na podkreconych grafach nawet o te marne 20%

20 minut by cie nie zbawiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, to tak jak ja postąpiłem z moim sempikiemk :P

Ewentualnie jest jeszcze wersja: przynosze mobo -> robie moda -> pierwsze uruchomienie :D

edit:

@KAMILcom

nie ihs'a to zdjęłem dopiero po prau miechach, czyli mało pr0 i elo to było, nie ma się czym chwalić :P

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ryba

a poczekam, jak już pisałem mnie tam wysokie wyniki w smarkach nie rajcują ale poczekam co tam pokażesz :) Ja ten wynik napewno poprawie i to pewno w niedługim czasie :) jak tylko do mnie trafi sprzęt to o kilka tysięcy podskoczę zapewne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ryba

a poczekam, jak już pisałem mnie tam wysokie wyniki w smarkach nie rajcują ale poczekam co tam pokażesz :) Ja ten wynik napewno poprawie i to pewno w niedługim czasie :) jak tylko do mnie trafi sprzęt to o kilka tysięcy podskoczę zapewne :)

ciesz sie ze sobie nie zalatwie 7900gtx w sli do zmodowania i pod fc, bo juz kompletnie bys mnie nie dogonil :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ryba, a co mi do tego ze mnie przgonisz ? moje ego nie sprowadza się do kilku cyferek w smarkach, mam troszkę wyzsze cele w życiu i trochę większą ambicję :) A tak BTW, to na swoim osobistym konfigu ile masz pkt ?? :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ryba, a co mi do tego ze mnie przgonisz ? moje ego nie sprowadza się do kilku cyferek w smarkach, mam troszkę wyzsze cele w życiu i trochę większą ambicję :) A tak BTW, to na swoim osobistym konfigu ile masz pkt ?? :twisted2:

jedni pala blanty, inni scigaja samochodami, ja sie tam wole kompy ? sory ale jak sie w to nie bawisz to na cholere dajesz te wyniki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryba nie kumam coś się tak uczepił ? Jak ja sobie teraz dam wyniki z niekręconego X850XTP to też będziesz marudził, że po co je dawałem skoro grafa nie kręcona ?

Weź przestań już to, że Ty dajesz wyniki wyżyłowane to każdy musi :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryba nie kumam coś się tak uczepił ? Jak ja sobie teraz dam wyniki z niekręconego X850XTP to też będziesz marudził, że po co je dawałem skoro grafa nie kręcona ?

Weź przestań już to, że Ty dajesz wyniki wyżyłowane to każdy musi :mur:

przeczytaj ladnie jak moj nick sie pisze, dobra nie wazne, ide odpoczywac, nie mam nastroju na klutnie z wami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym ale skoro temat o HWBot z wynikami O/C gdzie każdy PK się liczy i nagle ktoś mówi że nie kreci bo ma większe ambicje niż PK w Marku (w tym temacie < podkreślam) to ja tu czegoś nie rozumiem, no ale ja lama jestem to pewnie dlatego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie jest jeszcze wersja: przynosze mobo -> robie moda -> pierwsze uruchomienie :D

Tez tak robiłem :D . Paczka -> zmiana gluta pod mostkami -> vmody -> uruchomienie :D

Natomiast z A64 s754 było tak: paczka -> foto -> zdejmujemy czapke -> foto -> socket -> odpalamy :D

@Mardok

Pewnie, ze jesteś lama, krecisz sprzet i szpanujesz wynikami :lol:

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak robiłem :D . Paczka -> zmiana gluta pod mostkami -> vmody -> uruchomienie :D

Natomiast z A64 s754 było tak: paczka -> foto -> zdejmujemy czapke -> foto -> socket -> odpalamy :D

@Mardok

Pewnie, ze jesteś lama, krecisz sprzet i szpanujesz wynikami :lol:

Przepraszam..... to się na pewno powtórzy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

]Opteron 3GHz@1,5 Vol. selekcja By Lancer {X2P Rev.02} AC MX-1

]2x1GB G.Skill HZ {284 MHz1T}

]1900XT 730/880 [max. 756/900] {Abadon Pro} AC MX-1

Racuch No po co to robicie ?? :P :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie po co to Robicie ,sprzęt sie niszczy ,więcej prondu leci o strachu o sprzęt nie wspomnę ,no po co ?? :blink:

Bo O/C jest jak narkotyk ;) Patrząc po signie to widzę że ty też „narkoman” :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym ale skoro temat o HWBot z wynikami O/C gdzie każdy PK się liczy i nagle ktoś mówi że nie kreci bo ma większe ambicje niż PK w Marku (w tym temacie < podkreślam) to ja tu czegoś nie rozumiem, no ale ja lama jestem to pewnie dlatego.

i wlasnie o to mi chodzi, tak samo jak bys sie chwalil na forum o tematyce "samochody ferarri" ze jezdzisz po autostradzie bez ograniczen, nie wiecej jak 100km/h bo masz takie widzimi sie, gdzie reszta jezdzi conajmniej 200, i gdzie tu jest sens takiego kolesia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...