Skocz do zawartości
ent

Hwbot.org - United Team Of Poland - Temat Do Dyskusji !

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm,Devilek chyba cos ostatnio nie jest zbyt aktywny,MaSell robisz wogole cos innego poza o/c??Zmieniasz pieluchy czasami?Pewnie nie masz czasu isc na normalne "siku" :E

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie masz czasu isc na normalne "siku" :E

Nie no z raz na dwa dni uda sie normalnie :razz: . Teraz robie sobie przerwe, z 12-14h od oc. Moje ostatnie "dni" mialy odpowiednio 37h i (jak narazie) 35h :D

Na (nie) szczescie powoli sprzet i zapal sie konczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jak sie zapatrujecie na to:

1. jest sobie kategoria Athlon XP-M 2400+ i przez swieta nabilem w niej troche wynikow (bedzie prawie ownage - superpi 32m mam slabe i trzeci wynik cpu-z, ale to koniec mojego proca) - czy moge wrzucac po jednym stopniowo, zeby podbic ilosc wynikow w kategorii po to, zeby potem miec wiecej punktow, czy to jest nie fair????

2. wspomnialem ta kategorie... zerknijcie na superpi 32m i zobaczcie prosze na gosci nade mna - jak dla mnie fake, bo zadna optymalka (chyba) nie da tyle na AXP z memami @180 (lider)

porownanie: pierwszy - ja (czwarty, 5 minut straty)

CPU: 2586 - 2719

MEM: 180 - 218

timingi: 10-3-3-2,5 - 6-3-3-2,5

Fakt ze mam Win2k, troche juz stoi, ale zasyfiony nie jest, bo na tym samym systemie goscia odstawiam w wprimie32m 15 sekund!

A no i gosc ma strasznie nierowne loopy, chociaz to wcale nie musi byc dowod na fake'a, bo jak robilem w domu, to przy ktoryms odpaleniu tez mi zaczelo SPi swirowac i loopy byly od 1:35 do 1:55 minuty.

Polecam tez sprawdzenie trzeciego... jakby co to raport trza puscic.

3. benchowal ktos z was pentium mmx? grrr... pifast i wprime poszly mi OK, a superpi kiepsko, nawet do pierwszej piatki nie wszedlem... any clues?

EDIT:

4. Ode mnie wlasnie 20 punktow wpadlo :)

Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz procki MMX? :) I jaki chipset?

W tej chwili leci u mnie SPi32M. Mam 200MMX, u kumpla jest 166MMX, ale go (kumpla) nie ma, wiec mu nie zabiore, drugi kumpel ma 233MMX i chodzi mu na tym router, ale juz ma zapowiedziana konfiskate. Oprocz tego gdzies posialem ta K6-ke, o ktorej wczesniej pisalem.

Wszystko mecze na Solteku SL-56H5 i to jest Apollo MVP3.

Co do mojego pytania - mozna tak paskudnie podspamowac hwbota? Nie zablokuja mi konta/wytna wyniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli wyniki beda wiarygodne to nikt Ci ich nie usunie.

Wyniki sa jak najbardziej OK.

Jeszcze jedno pytanko - mam jeszcze pare wyniczkow do CPU-Z w formie pliku z walidacja ale wersja ktorej uzywalem to 1.41, a aktualna jest 1.42 - nie moge potwierdzic na stronce. Da sie cos z tym zrobic? Jesli nie to nic wielkiego sie nie dzieje, bo przezornie robilem rownolegle screeny, ale moge w ten sposob podbic jeszcze ilosc wynikow i punkciki podskocza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrzebujesz validacji ani linkow z orb'a jezeli twoj wynik nie jest top 20,wowczas wystarczy screen :)

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili leci u mnie SPi32M. Mam 200MMX, u kumpla jest 166MMX, ale go (kumpla) nie ma, wiec mu nie zabiore, drugi kumpel ma 233MMX i chodzi mu na tym router, ale juz ma zapowiedziana konfiskate. Oprocz tego gdzies posialem ta K6-ke, o ktorej wczesniej pisalem.

Wszystko mecze na Solteku SL-56H5 i to jest Apollo MVP3.

Co do mojego pytania - mozna tak paskudnie podspamowac hwbota? Nie zablokuja mi konta/wytna wyniki?

No to będą wyścigi :D

Mam takie samo mobo i identiko procki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze Ty to ja? :) Jak na razie namieszalem troche w 200 MMX-ach, teraz benciach!e mi sie 150-ka. Reszta nie wiem kiedy dojdzie.

A propos P150... strasznie wolny ten procek, pomyslec ze 10 lat temu to byl szczyt marzen do Quake'a :D <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj męczyłem P3 800 i SPI 32M to koszmar - 2h to trwa, to aż moje się myśleć co by było przy MMX

oj 2h, mój celek 900mhz liczył tylko 1,5h ;)

http://www.hwbot.org/signature.img?iid=57964&thumb=false

Juz wam mowie ile. 8,5 h. :)

Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest pytanie:

http://hwbot.org/searchResults.do?directio...minTotalPoints=

Jak to możliwe że koleś na 1 miejscu ma taki wynik przy tak niskich zegarach?

2 koleś jest pewnie do objechania przy takich taktach pamięci i timingach.

Dalsze wyniki to widać że to jest słabo zoptymalizowany system.

Ja u siebie na systemie mocno pociętym + RT + CW + inne myki udało się zrobić tyle ile widać, ale nie wiem jak zbić ten czas bardziej, jakieś propozycje?

BTW: wiem że screen lekko zwalony ;)

memki: 119MHz 2-2-2-5-7

Edytowane przez Kean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będą wyścigi :D

Mam takie samo mobo i identiko procki :D

Poskladalem zabawki i schowalem do szafy. W MMX-ie dosc narozrabialem ale P150 kiepsko, a nie mialem serca puszczac SPi32M :) czekam na Twoj ruch.

MMX wstaje na 336 @3,5V ale system juz nie bootuje. Probowalem CPUFSB, ale bez zmian. Trudno, jak trzeba bedzie to zrobie vmoda, schemat juz mam obmyslany. Wsadzi sie ze 3,8V na proca, oblozy go peltem i wtedy zobaczymy.

W ogole to probowalem ekstremalnego rozwiazania - znalazlem w domu koszyk do mocowania Pentagrama Cu-120 na socket A, wiec wzialem go ze soba, zamontowalem na sockecie, na procka pelt, coldplate i wspomniany Pentagram, ale sie zapiac nie chcialo. Zapinka sie tylko wygiela i nie trzymalo sie to kupy, a posialem gdzies kolki dystansowe :) probowalem tez odpalic samego pentagrama i lepiej mu szlo, ale nie chcial mi komp w ogole bootowac, dopiero jak juz go mialem chowac do szafy to na glupa przelozylem grafe w nanizsze PCI i zahulalo, a nie chcialo mi sie z powrotem tego miedzianego bydlaka wyjmowac :D takze jeszcze mam w odwodzie tego pentka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odbytorg no teraz tylko zostało mi to jakoś przetaszczyć na dom i skołować jakieś memki i możemy się ścigać :)

U mnie chłodzeniem zajmie się WC posmarowane jakimś ultra pastem, zeby się samo trzymało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odbytorg no teraz tylko zostało mi to jakoś przetaszczyć na dom i skołować jakieś memki i możemy się ścigać :)

U mnie chłodzeniem zajmie się WC posmarowane jakimś ultra pastem, zeby się samo trzymało :D

odbytorq jak juz cos :) powodzenia w takim razie, kiedy mozesz miec jakies wyniki?

Ja myslalem, ze ostatnio szalu dostane przy tym, a wy tu32m na 200mhz robicie

http://hwbot.org/signature.img?iid=70483&thumb=false

To 32m to byl drugi run, pierwszy 9h40m z groszami i nie oplacalo sie wrzucac :) a szlag mnie jasny trafial jak liczylem 1m na p150, pierwszy run na default 19 minut.

Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda w spi duzo sie nie bawie,ale wogole max mem jakos nigdy nic mi nie daje,bez wzgledu na ustawione tam wartosci :)

obytorq i Daron gratuluje wytrwalosci w walce z tymi cepami :)

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...