Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Tak tak dokladnie,apteka ;) ze zmiana buforu to samo,tyle co nic. Najlepiej system bez sterow do grafy(i innych niepotrzebnych)i priorytet-mi to daje najwiecej,choc czesto na uzywanej i niekoniecznie dobrze przygotowanej windzie mam lepsze wyniki niz na swiezym systemie,nie wiedziec czemu :) Edytowane 29 Grudnia 2007 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak tak dokladnie,apteka ;) ze zmiana buforu to samo,tyle co nic. Najlepiej system bez sterow do grafy(i innych niepotrzebnych)i priorytet-mi to daje najwiecej,choc czesto na uzywanej i niekoniecznie dobrze przygotowanej windzie mam lepsze wyniki niz na swiezym systemie,nie wiedziec czemu :) A stery od chipsetu? C: - partycja z systemem D: - partycja z Super Pi i plikiem 4GB Ustaw bufor systemu i Maxmem=600. Page file ustaw na sztywno jakiś mały (np. 512MB) na partycji D: Odpal system, uruchom super pi, wybierz probke, zrob CW (D > C). Jak się skopiuje, to poczekaj kilka-kilkanaście sekund i odpal liczenie. Musi być lepiej :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 A stery od chipsetu? C: - partycja z systemem D: - partycja z Super Pi i plikiem 4GB Ustaw bufor systemu i Maxmem=600. Page file ustaw na sztywno jakiś mały (np. 512MB) na partycji D: Odpal system, uruchom super pi, wybierz probke, zrob CW (D > C). Jak się skopiuje, to poczekaj kilka-kilkanaście sekund i odpal liczenie. Musi być lepiej :-P Ja to tak tylko potwierdze ;]] U mnie po tym zabiegu loopy się wyrównały i czas się poprawił ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) a przyznam,ze bez sterow do chipsetu nigdy nie probowalem z max mem=600 tez nie :),bez wzgledu na ilosc ram itd???600 na sztywno?? dobrz zrozumialem,ze mam zrobic osobna partycje pod spi?? nigdy az tak sie nie wkrecalem,wogole wszystkie moje wyniki sa glownie na priorytecie,moze najwyzszy czas zaczac :E Edytowane 29 Grudnia 2007 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a przyznam,ze bez sterow do chipsetu nigdy nie probowalem Mi chodziło o to, żebyś je zainstalował. Ale jak masz to chyba ok (nie wiem jak to na intelu wygląda). Zawsze możesz sprawdzić, czy lepiej ze sterami, czy bez. z max mem=600 tez nie :),bez wzgledu na ilosc ram itd???600 na sztywno?? 600 to uniwersalna wartość, ale na razie możesz się jej trzymać (do 16M/32M). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 nie no stery od chipsetu zawsze musza byc,dltego zdziwila mnie Twoja wypowiedz,wieczorem pomecze i zobacze czy dalo rezultaty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zawsze o ile to nie jest AMD K8, K9 i K10 prawdopodobnie też ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 nie no stery od chipsetu zawsze musza byc serio? Cale zycie jak sprawdzalem to bez sterow bylo lepiej :D . No ale moze na c2d jest inaczej, trzeba bedzie sprawdzic (jak 100 innych, nowych rzeczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 No nie wiem czy jest lepiej,bo bez sterow do chipsetu nie probowalem na c2d :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja zaraz spróbuje i zdam relacje ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 z max mem=600 tez nie :),bez wzgledu na ilosc ram itd???600 na sztywno?? Na sztywno 600, ale do dużych próbek ;) No i od ilości RAMu to jest zależne, bo jak masz 512, to sobie 600 nie ustawisz ;) A co do sterów do chipsetu - ja nie czuje różnicy na c2d, w granicach błędu pomiarowego, to samo stery do grafy - nic z wynikiem mi nie robią (a w pifascie i wprimie, ze względu na okienko, pomagają, więc zawsze je mam), ale może się okazać, że moje testu jakieś z [gluteus maximus] :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Mam 2x1gb wiec chyba moge tyle na sztywno ustawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Zawsze o ile to nie jest AMD K8, K9 i K10 prawdopodobnie też ;] Na Win 2k3 instalacja sterów (w tym IDE SW) dała 5s przyrostu w 16M, ale na XP różnica była w granicach błędu pomiarowego :? DFI Infinity ofc :-P Edytowane 29 Grudnia 2007 przez kretfr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 dziwne masz te swoje 2k3 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 dziwne masz te swoje 2k3 ;] on w ogole ma dziwne te swoje os'y :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 dziwne masz te swoje 2k3 ;] Na 2k3 mam czasy o 10 sekund gorsze na XP :-P on w ogole ma dziwne te swoje os'y :) Ważne, że wyniki dobre pokazują :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 A do 1M jakie maxmem dajecie? U mnie na P3 CW daje najwięcej bo ok 5%, co imho jest super wynikiem. Jeszcze ważny jest czas jaki trzeba odczekać po wazie do odpalenia liczenia. Nawet z 500ms (przy wynikach typu 2min w 1M) to daje. Priorytety raczej nie mają znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 A do 1M jakie maxmem dajecie? U mnie na P3 CW daje najwięcej bo ok 5%, co imho jest super wynikiem. Jeszcze ważny jest czas jaki trzeba odczekać po wazie do odpalenia liczenia. Nawet z 500ms (przy wynikach typu 2min w 1M) to daje. Priorytety raczej nie mają znaczenia. U mnie na P3 RealTime dawał bardzo dużo, ale bez CW. Z Cw pogarszał czas. Za to MaxMem dał mi nawet do 10s, przy ustawieniach 260-320 (2x256mb). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) A do 1M jakie maxmem dajecie? w zaleznosci od ramu, L2, systemu daje wartosci do 600mb ;) Edytowane 29 Grudnia 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 U mnie na P3 RealTime dawał bardzo dużo, ale bez CW. Z Cw pogarszał czas. Za to MaxMem dał mi nawet do 10s, przy ustawieniach 260-320 (2x256mb).U mnie CW dawała ok 6s przy 2 min. Memki mam 1x256 wiec chyba nie maxmem nie ma sensu stosować bo fizycznie mam ograniczoną pamięć :P Zaraz potestuje priorytety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Czyli przy mniejszej ilosci ram-mniejsze max mem a gdzie czytalem,ze na 2003 spi jest najwydajniejsze,nie wiem czy nie na XS,musze poszukac Edytowane 29 Grudnia 2007 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a gdzie czytalem,ze na 2003 spi jest najwydajniejsze zalezy ktora probka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a po CW ile czekacie do puszczenia próbki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a po CW ile czekacie do puszczenia próbki?Zero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a po CW ile czekacie do puszczenia próbki? jaka probka i jakie cw/maxmem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Na P3 RT daje 300ms mniej niż normal (2,19.000) Ja CW robie 700MB C>D i D>C (po kolei) a później ok 7-12s czekania Dla 1M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 jaka probka i jakie cw/maxmem?no podaj jakieś przykładowe swoje... nie wiem, niech 1M będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 no podaj jakieś przykładowe swoje... nie wiem, niech 1M będzie nie uzywam cw do 1m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a po CW ile czekacie do puszczenia próbki? Ja tam zawsze patrze na menadzera zadan i diode od dysku :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 ale do tego trzeba miec obudowe lub sobie zrobic taka diode :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...