Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 W temacie tanich kart do smarków: http://forum.purepc.pl/temat/Sprzedam/19/G...-Rekord/268886/ ;) A co do walla na subzero. Mieliśmy z Sectorem E2140, któremu wall na subzero podniósł się o 2Mhz :lol: No ale mieliśmy też E2160, gdzie wall podskoczył o 90Mhz... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 W temacie tanich kart do smarków: http://forum.purepc.pl/temat/Sprzedam/19/G...-Rekord/268886/ ;) Albo wez 8500GE ode mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Tak, u mnie z 610FSB na AC na 590FSB na LN2 :smile: Żart oczywiście, bo na i965 maxymalne FSB jest zależne od mnożnika.W żadnym razie nie żart. Przecież na x6 na pewno próbowaliśmy, choć może nie na wszystkich pośrednich. Poza prockami "dziwnymi" [vide E4500 bodaj właśnie gdzie wielu ludzi mówi o cyrkach wszelakich] to ja nie widzę żadnego powodu żeby coś się w zależności od mnożnika zmieniało - to nie AMD :P [żeby nie było - to prawie żart, bo zdaje się że połówkowych mnożników to jednak czerwone {edit po 24h: chyba jednak zielone, kurczę nie wiem bo nie miałem nigdy :P} proce nie lubią] - kiedyś była śmieszna teoria wg której NB na i965 niby "brał na siebie" niższy od standardowego mnożnik sam pracując z wyższą częstotliwością, ale teoria zdaje się upadła, bo i sensu zbytnio nie miała :). Edytowane 25 Czerwca 2008 przez JMKS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Bo każdy to chciałby dostac od razu QX czy GX2, a krecic można wszystko, nawet sprzet z allegro za kilkanaście zł.Dlatego też ostanio skupowałem celki na s370 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 u mnie na każdym mnożniku to samo fsb,ale to u mnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 u mnie na każdym mnożniku to samo fsb,ale to u mnie :D A mial Pan E21xx/E4xxx?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 u mnie na każdym mnożniku to samo fsb,ale to u mnie :D U mnie na i965 tez tak samo... tylko e4400 mial jakies problemy z mnoznikiem 7x...ale to i na p35 i na i965. Ale normalne procek an kazdym kreca sie podobnie +-5Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Muszę powiedzieć, że źle u nas nie jest... 8k jako team przekroczone po dłuższym okresie, praktycznie codziennie jakieś wyniki, w top12 niezłe walki i roszady w teamie także fajno się dzieje imo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Szkoda, że nie ma walk w top50... Wtedy by było duuuużo pkt dla teamu, a tak to średnio lecimy... Na forum jest dosyć dużo osób z GTX280, szkoda że nikomu się nie chce dodać wyniku do hwbota... Edytowane 26 Czerwca 2008 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Wiesz i tak to lepsze niż jakiś czas temu jak wyniki pojawiały się raz na jakieś klika dni i ciągle spadaliśmy, także jakiś progres jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 A mial Pan E21xx/E4xxx?:Dnie,nie bawię się w biurowy sprzęt :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 nie,nie bawię się w biurowy sprzęt :wink: No to dla przykladu czesiowy E2160: na 6x i 9x zrobi tyle samo FSB, a na 8x ~50 mniej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novisz Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 http://www.hwbot.org/user.do;jsessionid=D9...49?userId=17007 To moja pierwsza i ostatnia próba na SuperPi, bo raczej więcej z tego nie wycisnę. Jutro spróbuje wyciągnąć jeszcze kilka mhz na CPU-Z. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 zrob pifast, wprime, spi32m może jesio pkt wpadną :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 A mial Pan E21xx/E4xxx?:Dna weekend sie biore za tego e4500 na x6 430m stabilnie zrobil,ciekawe jak na wyzszym bedzue banglac np: x11 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 A ja za mojego E8400 ^^ 20kg DI już czeka, ino jeden kolega się nie może zdecydować czy przyjeżdża :* BTW: Czyli KonradGT pokazuje skilla :lol2: Powinno coś punktów wskoczyć za 86GT (miejmy nadzieję... ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 ino jeden kolega się nie może zdecydować czy przyjeżdża :*Ktos z PPC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ktos z PPC? Mhm :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 To czekam na relacje z weekendowego oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian2072 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mhm :wink:JA. :rolleyes: Konradd lama, ukradl mi moje DFI! :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 JA. :rolleyes: Konradd lama, ukradl mi moje DFI! :angry: nie smutaj :* dfi p35 dk to wyjątkowo twarda sztuka ;) Kondrat, zastosuj chłodzenie ramu tak jak svende i ja, płyta wytrzyma, ram też :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Ale Dejmi miał BI, a nie DK :] I Konrad teraz właśnie ma BI :D Edytowane 28 Czerwca 2008 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) ino jeden kolega się nie może zdecydować czy przyjeżdża :* JA. :rolleyes: Konrad + Dejmi oc team :blink: No leże :lol: :lol: :lol: Lod bias +3 nie zapomnijcie :D Uwielbiam to wykrecanie suta na ekstremalnym :D Edytowane 28 Czerwca 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ale Dejmi miał BI, a nie DK :] I Konrad teraz właśnie ma BI :D i dobrze, bo na DK 570 fsb racze by nie zobaczył ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) i dobrze, bo na DK 570 fsb racze by nie zobaczył ...Nie od dzis wiadomo, ze DK służy do lansu, a nie oc :rolleyes: "mam di-ef-aja, jestem fajny pro overclocker jak ryba" Przynajmniej się świeci w budzie :ploom: Edytowane 28 Czerwca 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Konrad + Dejmi oc team :blink: No leże :lol: :lol: :lol: Lod bias +3 nie zapomnijcie :D Uwielbiam to wykrecanie suta na ekstremalnym :D :lol2: lod +3, to tylko jeden z tajnych tfików ! :D i dobrze, bo na DK 570 fsb racze by nie zobaczył ... Jam noob jeszcze, jak ktoś przyjedzie to będzie 600FSB ! B-) @FatAlbert, wiem, moja też już pływała :D Edytowane 28 Czerwca 2008 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Nie od dzis wiadomo, ze DK służy do lansu, a nie oc :rolleyes: "mam di-ef-aja, jestem fajny pro overclocker jak ryba" Przynajmniej się świeci w budzie :ploom: On nie bedzie taki fajny jak ja, bo mam LT, a nie DK :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 A ja w nocy pobawilem sie 98GX2. Docelowo wyniki mialy byc lepsze niz sa, ale jest jak jest. Wszystko na AC na balkonie. Chyba zasilacz nie wyrabial, bo karta na innym kompie smigala na 790MHz. W nastepnym podejsciu moze bedzie cos lepiej, ale musze skolowac inna mobo bo p5e sie skonczyla na 520FSB :( Wie ktos moze dlaczego po podlaczeniu zasilania karty z drugiego zasilacza nie bylo obrazu? http://www.hwbot.org/result.do?resultId=749640 http://www.hwbot.org/result.do?resultId=749641 http://www.hwbot.org/result.do?resultId=749637 http://www.hwbot.org/result.do?resultId=749638 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Bo podłączenie dwóch zasilaczy na raz to nie jest tylko wpięcie kilku wtyczek. Sygnał uruchamiający zasilacz musi być podłączony do drugiego zasilacza, oraz muszą mieć wspólną masę (o ile pamiętam, to zalecany jest dość gruby kabel). Wtedy masz dwa zasilacze, które działają jak jeden, razem się włączają i wyłączają. Poszukaj na necie, bo jest pełno tego typu poradników. Jak nie chce Ci się w to bawić, to odłącz wszystkie niepotrzebne urządzenia (napęd CD, dodatkowe dyski, karty rozszerzeń itp.) - nie wiem ile to może dać, ale spróbować możesz. Według różnych kalkulatorów każda z tych części pobiera kilkanaście Wat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) zielony i masa. http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_152705.html Edytowane 30 Czerwca 2008 przez FatAlbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...