ROBAK13 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ale sprawa ma się tak przy wszystkich tanich multimetrach? Nie muszę mieć akurat tego, który podał Oskaliber? Jedynie obawiam się tego, że wyświetlana temperatura będzie spadała wprost proporcjonalnie do rzeczywistej i np. przy -100*C pokaże -50*C, a w tym momencie się skończy i dalsze jej obniżanie nawet do -200*C nie spowoduje żadnej zmiany na wyświetlaczu. Czy coś takiego jest możliwe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Jesteś taki tępy czy udajesz? :mur: Napisałem, że się da kontrolować 2 (słownie: dwa) razy a Ty dalej swoje. Odpuść sobie to LN2 i kup DI najpierw, bo przeżywasz jak mrówka okres. DT920cośtam, którego masz się świetnie nadaje do tego celu, wiem, bo sam mam taki. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Heh, jestem tępy? Tyle, ze wcześniej była mowa cały czas o innym mierniku, którego podał Oskaliber. Więc skąd mam u diaska wiedzieć czy on jest jakiś pr0 czy każdy się nada? Z wcześniejszych postów właśnie wynikało, że powinienem kupić ten konkretny model bo właśnie on się do tego nadaje. THX za odpowiedź. No teraz dopiero jest wszystko jasne więc nie mam zielonego pojęcia czego się czepiasz. Możesz jeszcze raz przeanalizować poprzednie posty. Dopiero Twój ostatni odpowiedział na moje pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 No tak, nie każdy wie, że M890G i DT920 to te same mierniki pod inna nazwą, ba, jeszcze kilka można by nazw wymienić :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Na taki bench starczy miernik z funkcja termo za 20 zl, pokazuje do -140 bez problemow. Ja takze jestem za tym, abys zaczal swoja zabawe z DI ; przy tym nawet termo nie trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 A ja dziś zasiliłem nasz team i dodałem 58.2Pkt. I nie długo następne Pkt wpadną. A wy kręcicie coś na SS/DI/LN2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 ja cały czas coś dorzucam ale nie aż takie ilości bo nie dysponuję ss/di/ln2 ale daję radę na h2o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) Mam do was panowie pytanie. Wrzucam na moim procku na HWboot wynik SPI 1M przepisuj sumę kontrolną i cały screen jest czerwony. Co mam zrobić aby wszytko było poprawnie?? Na Screenie są 2 okna CPU-Z SPI i Asrockowski OC Tuner. Generalnie to mój pierwszy wynik. Edytowane 10 Lutego 2010 przez Sobota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie musisz przepisywać sumy kontrolnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 http://hwbot.org/rankings/benchmark/superpi/rules :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 że się tak spytam kolegów , czy znacie może jakieś tweaki na pifasta? bo ten bencz mnie najbardziej wnerwia ostatnio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Nie bardzo. Pamięci muszą być wysoko + niskie timingi, to wtedy ładnie leci. Większa jest korzyść z tego niż w SPi 1M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Okrojony system na pewno też coś pomoże. Co do tweaków, to pytaj Maslla :wink: Edytowane 15 Lutego 2010 przez sheri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Ten cały okrojony system to jedna wielka ściema :lol2: Tak na serio to nie zauważyłem jakiś wymiernych efektów. Po prostu zamiast wyłączać usługi ręcznie, już przy starcie są wyłączone. Odchodzi wyłączanie tego po każdym resecie. No i wiadomo, że lepiej działa i szybciej się uruchamia :) Lepiej się tym zainteresujcie: http://hwbot.org/article/news/gautam_out_to_find_perfect_os Edytowane 15 Lutego 2010 przez BArt_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mako222 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Ja mam pytanie dotyczące przyjmowania to teamu united team of poland, kiedyś dostałem bana i chciałbym aby mi go odwiesili, na hwbot mam z 18pkt, szkoda aby sie marnowały :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Na Twoim miejscu skontaktował bym się z użytkowikiem proste71 poprzez e-mail na HWBot.org. To on ostatnio czystki w teamie robił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Ten cały okrojony system to jedna wielka ściema :lol2: Tak na serio to nie zauważyłem jakiś wymiernych efektów. Po prostu zamiast wyłączać usługi ręcznie, już przy starcie są wyłączone. Odchodzi wyłączanie tego po każdym resecie. No i wiadomo, że lepiej działa i szybciej się uruchamia :) Lepiej się tym zainteresujcie: http://hwbot.org/article/news/gautam_out_to_find_perfect_os Art spoko, ale ja i tak lepszą wskazówką jest baza hwbota. Patrzysz na jakim OS'ie są robione najlepsze wyniki na danym hardware i już =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtanRce Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam Jestem tu nowy i chciałbym trochę pomóc w rankingach. Kilka dni temu dołączyłem do United team of Poland. Udało mi się uzyskać dobry wynik http://hwbot.org/community/submission/9645...3450_2962_marks i zauważyłem że OS jednak robi różnicę. To trochę zaśmiecony serwer 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Spolszczają nam hwbota :blink: Ktoś z forum bierze udział przy spolszczaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Spolszczają nam hwbota :blink: Ktoś z forum bierze udział przy spolszczaniu? Tak spolszczaja, ze juz wole ver ang, niz to co teraz jest. Kolega ryba chyba cos tam dzialal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Bez jaj, zostawmy angielskiego hwbota :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Mam nadzieje, że będzie jakiś przełącznik do wyboru, a nie wcisną na siłę polski każdemu kto jest zalogowany jako PL. Edytowane 18 Marca 2010 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Wersja beta zostala wrzucona ;) bedzie dopieszczone. No coz, massman chcial, to zrobilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Panowie działacze UToP, jest sprawa. Aby okazać trochę zaangażowania we własny interes, potrzeba klepnąć trochę tekstu dla strony teamu. Potrzebny jest tekst do 3 podstron: HWBOT - co to jest? Jak do nas dołączyć? Co to jest UTPoland.pl? Jak ktoś coś skrobnie, to pisać na PM lub tutaj(?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 nowy hwbot jest spoko , tylko dalej nie kumam tego pifasta skubanego, goście robią lepsze wyniki na prockach puszczonych o 200-300 mhz mniej i pamięciach na 800 i 5-5-5-15-20 niz ja na 1032 i 5-4-4-3-11 dla mnie to chory ten bench i chyba go odpuszczam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Command Rate daje jakieś wymierne korzyści w spi? Bo nie wiem czy walczyć z pamięciami, żeby puścić je na 7-7-7-20 1T DDR3 Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez sheri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Lex_'s 36730 marks 3Dmark 2006 run with Radeon HD 5870 @ 1400/1300MHz Smoke's 37188 marks 3Dmark 2006 run with Radeon HD 5870 @ 1415/1320MHz Wygląda na to że panowie mają identyczne platformy tylko jeden proc puszczony niżej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ktoś ma taką władzą aby ustanowić mnie moderem? Wieeele takich wyników by poleciało. Kiedyś przez jakieś dwa miesiące codziennie raportowałem fake'i z 8600 GT i NIC z tym nie zrobiono do tej pory :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Patrze tak teraz na globalny ranking wPrime i zastanawia mnie jedna rzecz..... W rankingu dla procków 1 rdzeniowych sa procki 1 rdzeniowe, w rankingu x2 sa 2-rdzeniowe, x4 - 4rdzeniowe itd..... jedynie w kategorii dla procków 3 rdzeniowych jest coś dziwnego, ponieważ jest tam sporo PII 555 z odblokowanymi 3 rdzeniami. Czy w takim razie można również użyć 965 z aktywnymi tylko 3 rdzeniami? Albo 980x z aktywnymi 3 rdzeniami? Czegoś tu nie rozumiem..... EDIT: Ok. Już widze o co chodzi. Tylko do procków, w których można aktywować dodatkowe rdzenie mozna dodawać takie wyniki. W drugą stronę juz to nie działa, czyli z zablokowanymi rdzeniami się nie liczy. W sumie trochę niedorzeczne, ale trudno Edytowane 16 Maja 2010 przez ROBAK13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Nie niedorzeczne tylko bardzo dobrze. Inaczej byś mógł na jakimś 4jajcowcu zgarniać punkty w każdej kategorii wyłączając kolejno rdzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...