Gość 71proste Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Z racji tego,ze wlasnie sa problemy z odpaleniem :) Edytowane 7 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) ok udalo sie ;] instalacja k-lite codecs pomogla ( tak wiem :lol: :P ) ale co z tego jak tym złomem nic nie mozna konkretnego nabic glownie ze wzgledu na to ze x1800xl to raczej rzadko spotykana karta :mur: co powoduje ze nie jest punktowana..... no i dysk pozostawia sporo do zyczenia - mozna sobie kliknac w mojego siga ech :/ 7640 marks... = 0.9p T_T moze cos wiecej na lapku wydusze Edytowane 7 Lutego 2008 przez Yogi311 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 hmm,no nic musisz probowac btw:czekam az nalicza punkty i p.MaSell mam nadzieje,ze bedziesz juz za moimi plecami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 ok udalo sie ;] instalacja k-lite codecs pomogla ( tak wiem :lol: :P ) ale co z tego jak tym złomem nic nie mozna konkretnego nabic glownie ze wzgledu na to ze x1800xl to raczej rzadko spotykana karta :mur: co powoduje ze nie jest punktowana..... no i dysk pozostawia sporo do zyczenia - mozna sobie kliknac w mojego siga ech :/ 7640 marks... = 0.9p T_T moze cos wiecej na lapku wydusze Ustaw w opcjach sterownika LOD (nie wiem gdzie to się ustawia u ATi) coś koło 3,3 oraz kliknij prawym przyciskiem w pulpit, zakładka wygląd, zaawansowane i wszystko odznacz. Powinieneś 8k zrobić bez problemu. Zainstaluj też PCMarka na pierwszej partycji (zwykle C) - jest najbliżej początku dysku, więc transfery są największe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Po wejsciu w zaawansowane i odhaczeniu wszystkiego nie pokazuje mi wyniku :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 ok udalo sie ;] instalacja k-lite codecs pomogla ( tak wiem :lol: :P ) ale co z tego jak tym złomem nic nie mozna konkretnego nabic glownie ze wzgledu na to ze x1800xl to raczej rzadko spotykana karta :mur: co powoduje ze nie jest punktowana..... no i dysk pozostawia sporo do zyczenia - mozna sobie kliknac w mojego siga ech :/ 7640 marks... = 0.9p T_T moze cos wiecej na lapku wydusze w PCM punktuje procek, nie grafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) probowałem z LODem sie bawić - jak zawsze :wink: jak wylaczam wodotryski to znowu nie przelatuje Video encoding :mur: mniejsza - dopracuje wynik jak bede mial wiecej czasu ;) EDIT: @Kszonek fakt fakt moj blad :) Edytowane 7 Lutego 2008 przez Yogi311 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) MaSell mam 0.70pkt straty do Ciebie,mowilem ze dotrzymam slowa a sprzecik czeka :) Po weekendzie Cie dojade ;) BarteX chodzi Ci chyba o wlasciwosci/wyglad/efekty i tam odznaczasz wszystko,bo w zaawansowane nie ma co odznaczac ;) Edytowane 7 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Jakieś pomysły nt. bota na IPB 2.3.4? Walczę od pewnego czasu i nic, generalnie to pomysły mi się skończyły a nadal nie działa :(. Tygodnik Komputerowy ma chyba również dość nowożytne forum, próbowałem cośtam przekopiować z tamtych ustawień ale nie idzie w żadną stronę, błędy ciągle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Kolejne punkty odemnie a Lanc z Sectorem sie lansuja i nic nie robia :),dobrze mowie panowie?? NAWET MNIE NIE DENERWUJ :) heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) NAWET MNIE NIE DENERWUJ :) heheh to Cie zdenerwuje,bo mozesz stracic za chwilke 7pkt,S_A_V podwazyl Twoj wynik na glownej ;) http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=512&page=103 konkretnie to sie tyczy Ciebie http://www.hwbot.org/result.do?resultId=617130 - Low MIP Textures for sure (25-30k higher than normal score for this card) po weekendzie,wbijam sie juz w 4xx pkt ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) wiem wiem... nic nie zrobie nie mam juz karty w domu a benchmark byl robiony z mipem... szkoda tylkoz e wtedy nikt o tym nie wiedzial i w zasadach nie bylo zabronione uzywanie mipa. ALE CHYBA MAM GDZIES WYNIK BEZ MIPA :) 149k :] Edytowane 8 Lutego 2008 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 hmm,no niby nie powinno byc to blokowane skoro nie bylo wtesy jeszcze takich zasad,co w takim razie z wprime i wszystkimi wynikami robionymi na 1.31,1.28,1.41a przeciez te benche daja duzo extra sekund w stosunku do nowych wersji wprime i co jest ok?? troche to dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 MaSell mam 0.70pkt straty do Ciebie,mowilem ze dotrzymam slowa a sprzecik czeka :) Po weekendzie Cie dojade ;) Juz masz 0.7p wiecej :) . Ja chwilowo nic nie robie ze wzgledu na brak weny, ale to sie zmieni, bo sprzet z mozliwosciami na mnie czeka ;) Gdybym mial tyle punktow za global 3d co ty :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Gdybys mial,ale nie masz-kazdy sobie radzi jak moze a gdybym ja mial 60pkt za sam cpu-z to hohoho poza tym ja nie mam jeszcze 300 za hardware,wiec mozemy gdybac,nie wspomne o tym,ze niedlugo wejdzia w gre cf z ktorych nie mam zadnych pkt a wpadnie kilkadziesiat :),ciesze sie bedzie z kim porywalizowac ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 A ja Wam powiem ze tez troche punktow u nas lezy... i wkoncu nadejdzie ten dzien :P.. (coraz bardziej mnie denerujecie/mobilizujecie) :P Jeszcze troche i sie zdenerwuje :) B-) Najpierw mod mojej neo2-FR :) tylko najpierw musze sobie wyselekcjonowac najlepsza sztuke ktora na stock v robi najwiecej fsb :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 To wez juz sie czlowieku zdenerwuj,bo ile mozna czekac :) i Lanca pogon tez,bo normalnie odstajecie troche :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Gdybym mial tyle punktow za global 3d co ty :rolleyes: Masz 54,3 za cpu-z, a proste około 65 za global 3d, wiec to jest kwestia 10pkt. A ja Wam powiem ze tez troche punktow u nas lezy... i wkoncu nadejdzie ten dzien :P.. (coraz bardziej mnie denerujecie/mobilizujecie) :P Jeszcze troche i sie zdenerwuje :) B-) ajpierw mod mojej neo2-FR :) tylko najpierw musze sobie wyselekcjonowac najlepsza sztuke ktora na stock v robi najwiecej fsb :). Taaaaa, 3 miliony mieszkań i te sprawy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 To wez juz sie czlowieku zdenerwuj,bo ile mozna czekac :) i Lanca pogon tez,bo normalnie odstajecie troche :)Lanc się tu przygotowywuje lepiej od Sectora :P DFI kupione, nie trzeba żadnych zmodowanych MSI, które jak zrobią FSB 550 to będą miały wydajność z [gluteus maximus] :P Proc robi 570FSB na BOX'ie, na sub zero coś tam powinien pokazać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Lanc się tu przygotowywuje lepiej od Sectora :P DFI kupione, nie trzeba żadnych zmodowanych MSI, które jak zrobią FSB 550 to będą miały wydajność z [gluteus maximus] :P Proc robi 570FSB na BOX'ie, na sub zero coś tam powinien pokazać ;) Na sub zero nie robi wcale wiecej ;] dojedzie dfi to stestuje ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 A ja sie bawilem takim 600 box, 590 subzero [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Na sub zero nie robi wcale wiecej ;] dojedzie dfi to stestuje ;pBo ty masz za mocne sub zero [; A ja sie bawilem takim 600 box, 590 subzero [;WTF :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Miski, przy tych prockach trzeba sie GTL bawic. >550 juz bylo ciezko bez ruszania czegokolwiek na asusie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) No co ty rybciu nie powiesz, ja zawsze na auto miałem :lol: . Ja tylko troche ponad 600 na asusie mialem :) Jeszcze inna nieco zapomniana opcja daje co nieco do fsb, jednak tego na xs czy ocx nie wyczytasz ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) No 550 jest na mojej mobo nie do osiagniecia bez zabaw z gtl a szkoda,bo powinno banglac 600x9,wsio na auto i AC :E Lanc,no czekam,ale staje sie juz niecierpliwy,moglibysmy wybic ten team w koncu jakos wyzej. Pelerynki juz sa wiec tlumaczenia nie ma :) Kszonek sluszna uwaga ;) ryba jak subzero za mocne to moze LC ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 a ja skorzystałem z niskich temp na zewnątrz :wink: 01 03 05 06 to dało 5.1pkt żal :mur: :wink: no co ja na to poradze ze nie ma $ na cos konkretnego ;d no i voltage bug przy vgpu>1.25 ... ale zawsze to w góre ;] PS: mam pytanko odnosnie niepunktujacych ludków bo ostatnio cos ucichlo tutaj o tym a oni siedza ;> wiec ;> ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « temp otoczenia + temp "przy procku" : PS1:freezer zaczyna terkotać przy niskiej temp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 :mur: Ile mozna czekac na paczke z mobaskami. Z racji tego ze przez te debilne czekanie nie moglem spac, zglebialem problem Lancowego E8400 i kaskady. -64 na parowniku i dopiero mobacz zaskoczy i laskawie sie odpali. Przy -100 spokojnie utrzymuje stabilnie sie procek, az do -108 idle... trudno, trzeba pilnowac tej temp. A teraz to co najgorsze... bootowac to ja sobie moge i 570, ale stabilnosc to max 520, ale i tak nie do konca. Zabawa memsetem i napieciami w sumie wielkie chu.... daje. Trudno, jeszcze kilka godzin i DFI na stol sie wylozy... jak tylko sie wyspie ;] BTW. Te gowniane mobo o ktorym mowa, to oczywiscie Szmatus P5K Vanila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) e8xxx idzie jak krew z nosa albo jest git :)tyle,ze ta vanila ma sekcje zas.z [gluteus maximus] Co do ludkow jestem w trakcie rozmowy mailowej z Massmanem,wiec zobaczymy co sie wukluje :) Edytowane 9 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Takie pytanie do osób bawiących się sub zero: Cold Boot to jest jak proc jest za zimny i sie nie uruchomi? Cold Bug to jest gdy proc juz chodzi i temp spadnie to sie system zawiesci - freez? Pentium D/4 mają tą przypadłość? i jeśli tak to w jakiej temp tak mniej więcej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Zwyczajowo nazywany CBoot to temperatura kiedy płyta (jeszcze) uruchomi się po zimnym restarcie. Zdecydowanie jest to kwestia płyty głównej, a żeby było zabawniej, ten punkt dla tej samej kombinacji MB/CPU może być płynny ;-) Cbug to po prostu punkt przemrożenia CPU, tak, że się zawiesza. Edytowane 9 Lutego 2008 przez pmp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...