Skocz do zawartości
ent

Hwbot.org - United Team Of Poland - Temat Do Dyskusji !

Rekomendowane odpowiedzi

Dotarł właśnie do mnie BE6-II ide zaraz zobaczyc co potrafi :)

EDIT:

No i pojawil sie problem, nie wykrywa dysku, probowalem chyba wszystkie ustawienia zworek, 2 rozne taśmy i nic. Na POST screenie we wszystkich urzadzeniach jest 'None', potem przed ladowaniem systemu wyskakuje jakis auto-detection, niby znajduje ten dysk, potem windows sie mnie pyta czy sie uruchomic w trybie awaryjnym, uruchamiam normalnie i w tym momencie gdzie powinna winda sie ładowac jest reset. Dysk jest sprawny. Jakies sugestie o co chodzi?

Edytowane przez Oskaliber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A recznie nie mozesz tam wybrac urzadzenia? Podlacz pod inny kanal na plycie, kombinuj :)

Kombinuje, juz wszystkie mozliwe opcje sprawdzalem i nic.

zworki na hdd

Na master nie rusza, probowalem jakos wymusić na innych ustawieniach i nic.

(Tym sie kierowalem http://www.seagate.com/images/support/en/us/u5_family_1.gif)

MaSell podpowiedz coś z tymi zworkami (jezeli zle ustawiam), jak pamietasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekombinowałem wszystkie mozliwe opcje z tym dyskiem i nie idzie.

Na post screenie jest wszystko none potem sie wlacza jakis dziwny ekran taki błękitny wykrywajacy napedy i normalnie wykrywa dysk i naped, po tym pyta czy uruchomic system windows normalnie czy w trybie awaryjnym, cokolwiek wybiore, powinien juz wchodzic windows i reset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da rade coś z tym zrobić ?

wie ktoś ocb ?

Dołączona grafika

wiem, ze trzeba miec najnowsze cpu-z ale w chwili bencha mieliśmy, a w miedzy czasie panowie wypuscili 1.44.2 i [ciach!]

Edytowane przez FatAlbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kroolik > Chcialem reinstalnac system ale nie mam jak skoro mi nie wykrywa napędu.

FatAlbert > Przeciez jest napisane wyraznie. Na starej wersji cpu-za nie da sie zrobic validiacji z tego co mi wiadomo.

EDIT: Nie zdarzylem doczytac Twojego edita ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za stary valid...

To niejest że za stary valid. Ja miałem taka samą opcje przy najnowszym cpu-z(uwczesnie) przy 6400+ niektóre validy działały a niekóre nie.

Dziś podobnie na starym AMD 600mhz tez mi validy niedziałają zaden:/

Otworz go za pomoca notatnika, powinien byc pusty

Przy edycji zawsze mam pełne w notatniku full info wraz z checksum ai tak nieakceptuje Edytowane przez >PePeK<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzony plik z validacja. Otworz go za pomoca notatnika, powinien byc pusty

teraz validy mozna robic na 1.44.1 i 1.44.2

pełny jest ;)

ale nie kce przyjąć valida, na screene jest, że plik przyjęło a tu wałek :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na post screenie jest wszystko none potem sie wlacza jakis dziwny ekran taki błękitny wykrywajacy napedy i normalnie wykrywa dysk i naped, po tym pyta czy uruchomic system windows normalnie czy w trybie awaryjnym, cokolwiek wybiore, powinien juz wchodzic windows i reset.

Zainstaluj Windowsa to zadziała zapewne... BE6-II to bardzo dzika płyta, bo ma właśnie "osobno" dodatkowe kontrolery IDE [cholernie upierdliwe :P]. Wepnij do innego złacza [jest jedno UDMA33] i powinno działac, bo na tym UDMA66 to niestety nawet zainstalowac niezbyt się da [tj. trzeba zainstalowac na 33, zainstalowac stery jak Ci dali z płytą {to już w Windowsie działającym}, ew. może ściągnąc starczy i później można na UDMA66 przełączyc dopiero].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...