Oskaliber Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Dotarł właśnie do mnie BE6-II ide zaraz zobaczyc co potrafi :) EDIT: No i pojawil sie problem, nie wykrywa dysku, probowalem chyba wszystkie ustawienia zworek, 2 rozne taśmy i nic. Na POST screenie we wszystkich urzadzeniach jest 'None', potem przed ladowaniem systemu wyskakuje jakis auto-detection, niby znajduje ten dysk, potem windows sie mnie pyta czy sie uruchomic w trybie awaryjnym, uruchamiam normalnie i w tym momencie gdzie powinna winda sie ładowac jest reset. Dysk jest sprawny. Jakies sugestie o co chodzi? Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 W biosie tam gdzie sa kanaly ide ustaw wszystkie na auto czy jakos tak. Tez nie wiedzialem wtf, ale po zmianie na auto ruszylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jest na auto i mimo to nie widzi. Podlaczylem tez cdrom dla pewnosci czy dysk nie padł i też go nie widzi, wiec nie wiem o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A recznie nie mozesz tam wybrac urzadzenia? Podlacz pod inny kanal na plycie, kombinuj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) zworki na hdd walczylem nieco z tym na be6 swego czasu Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) A recznie nie mozesz tam wybrac urzadzenia? Podlacz pod inny kanal na plycie, kombinuj :)Kombinuje, juz wszystkie mozliwe opcje sprawdzalem i nic. zworki na hddNa master nie rusza, probowalem jakos wymusić na innych ustawieniach i nic. (Tym sie kierowalem http://www.seagate.com/images/support/en/us/u5_family_1.gif) MaSell podpowiedz coś z tymi zworkami (jezeli zle ustawiam), jak pamietasz. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jeśli ustawiasz na master, to rozumiem że wpinasz "ostatni styk w tasiemce" (nie wiem jak to nazwać) do dysku? Ja tam jestem zwolennikiem Cabel Select:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 MaSell podpowiedz coś z tymi zworkami (jezeli zle ustawiam), jak pamietasz.z tego co kojarze mialem ustawiony naped i dysk na CS, hdd podpiety pod mastera, a cd pod slave, do tego wszystko na auto lub lba w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Na P35 to 580 byl maks co moglem zrobic z tym prockiem i 530-540 bardziej stabilnie (16/32M). Lanc chyba mial podobne rezultaty.Mowisz o tej swojej DFI P35 LP LT i E8200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Przekombinowałem wszystkie mozliwe opcje z tym dyskiem i nie idzie. Na post screenie jest wszystko none potem sie wlacza jakis dziwny ekran taki błękitny wykrywajacy napedy i normalnie wykrywa dysk i naped, po tym pyta czy uruchomic system windows normalnie czy w trybie awaryjnym, cokolwiek wybiore, powinien juz wchodzic windows i reset. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opisz jak masz teraz podpięte. A co do resetu zrobiłeś format? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) da rade coś z tym zrobić ? wie ktoś ocb ? wiem, ze trzeba miec najnowsze cpu-z ale w chwili bencha mieliśmy, a w miedzy czasie panowie wypuscili 1.44.2 i [ciach!] Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez FatAlbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Kroolik > Chcialem reinstalnac system ale nie mam jak skoro mi nie wykrywa napędu. FatAlbert > Przeciez jest napisane wyraznie. Na starej wersji cpu-za nie da sie zrobic validiacji z tego co mi wiadomo. EDIT: Nie zdarzylem doczytac Twojego edita ;) Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Za stary valid... Jedyna opcja to mail z prośbą o dodanie valida. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Za stary valid... Jedyna opcja to mail z prośbą o dodanie valida. zaraz pisze maila. @Oskaliber ;) edit ekstra nie ma gdzie napisać, jest tylko takie coś Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez FatAlbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Uszkodzony plik z validacja. Otworz go za pomoca notatnika, powinien byc pusty teraz validy mozna robic na 1.44.1 i 1.44.2 Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Za stary valid... To niejest że za stary valid. Ja miałem taka samą opcje przy najnowszym cpu-z(uwczesnie) przy 6400+ niektóre validy działały a niekóre nie. Dziś podobnie na starym AMD 600mhz tez mi validy niedziałają zaden:/ Otworz go za pomoca notatnika, powinien byc pustyPrzy edycji zawsze mam pełne w notatniku full info wraz z checksum ai tak nieakceptuje Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez >PePeK< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Uszkodzony plik z validacja. Otworz go za pomoca notatnika, powinien byc pusty teraz validy mozna robic na 1.44.1 i 1.44.2 pełny jest ;) ale nie kce przyjąć valida, na screene jest, że plik przyjęło a tu wałek :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Pelny czy nie pelny - taki komunikat obecnie oznacza popsutego valida, info prosto od zrodla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na post screenie jest wszystko none potem sie wlacza jakis dziwny ekran taki błękitny wykrywajacy napedy i normalnie wykrywa dysk i naped, po tym pyta czy uruchomic system windows normalnie czy w trybie awaryjnym, cokolwiek wybiore, powinien juz wchodzic windows i reset.Zainstaluj Windowsa to zadziała zapewne... BE6-II to bardzo dzika płyta, bo ma właśnie "osobno" dodatkowe kontrolery IDE [cholernie upierdliwe :P]. Wepnij do innego złacza [jest jedno UDMA33] i powinno działac, bo na tym UDMA66 to niestety nawet zainstalowac niezbyt się da [tj. trzeba zainstalowac na 33, zainstalowac stery jak Ci dali z płytą {to już w Windowsie działającym}, ew. może ściągnąc starczy i później można na UDMA66 przełączyc dopiero]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ehh i bede jeszcze musial specjalnie zamawiać taśme na UDMA33, bo z tego co sie orientuje jest 1 pin więcej niz na 66+, na pewno nie ma innej drogi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ehh i bede jeszcze musial specjalnie zamawiać taśme na UDMA33, bo z tego co sie orientuje jest 1 pin więcej niz na 66+, Zapalniczka + igła i robisz dziurę na ten pin i po krzyku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 I bedzie taka taśma potem dzialac zarowno na 66 i 33? Czyli podgrzac i jak zmięknie to przebic, czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Czyli podgrzac i jak zmięknie to przebic,Tak :) Tylko nie podgrzewaj zabardzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 podgrzej igle a nie tasme lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No i wreszcie jest hardware junkie [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Teraz juz kazdy ma junkie, to juz fajne nie jest :D . HW master jest elo :D Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Miszcz jest mały :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Widać, że fachowa robota Bożenki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a usuneli 2 wyniki z konca 2006 za 25pkt i tez jestem HJ,jak dawniej,wkur.. mnie ten hwbot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...