Skocz do zawartości
ent

Hwbot.org - United Team Of Poland - Temat Do Dyskusji !

Rekomendowane odpowiedzi

svende - świetny tekst :P A jak będziesz zapuszczał wprime, to ustaw sobie Thread Count 8 albo 16 - powinno dać małego kopa. Znalazłem to kiedyś na forum hwbota, jest to całkiem niezły tweak, na 1.55 ma wyniki tak jak ludzie na starszych wersjach :) Z tego co się orientuję, to mało kto z tego korzysta, mimo, że o tym parę razy pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 1.55 po zastosowaniu tego tweaka (8 wątków dla dwóch rdzeniu) daje około sekundy w przypadku czasów po 21-23s :) W innych możliwe, że też.

No nie wiem, jakos ten trick ze zmiana ilosci rdzeni w wPrime nie dziala u mnie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszosc narzeka i bez sensu tlumaczy,ze nie ma sprzetu,jak nie ma sprzetu to sorry ale idz pobaw sie w cos innego na co nie bedziesz narzekal a nie pchasz sie do czegos tylko,zeby byc-takie moje zdanie

Fakt jest taki, że niestety nie każdy ma skąd łatwić sprzęt. Z tym, że ja nie narzekam, moze kiedys mi sie zdarzylo jak byłem młody i głupi. A bawić się w cos innego nie bede, bo to moje hobby od kilku lat i mimo, ze pokrecic cos zdarzy mi sie raz na miesiac albo rzadziej, to czytam non stop i jakos żyje :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo każdy to chciałby dostac od razu QX czy GX2

A ja wlasnie dostalem gx2 :P i jeszcze dosyc dobrego E84, wiec trzeba sie cos pobawic :) Wkrotce sie pokaze z jakimis wynikami :)

I wczoraj przez przypadek spalilem 73gt.... a taka dobra byla, 840MHz na 1.65v.

Edytowane przez manieq1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo każdy to chciałby dostac od razu QX czy GX2, a krecic można wszystko, nawet sprzet z allegro za kilkanaście zł.

otoz to,ja tak nazbieralem przeszlo 250pkt za hardware ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo każdy to chciałby dostac od razu QX czy GX2, a krecic można wszystko, nawet sprzet z allegro za kilkanaście zł.

Szczególnie, że teraz mając dobre E8400/8500, które robi te 4.5-4.7Ghz na AC/WC można zrobić WR'y na kartach za te 40-70 zł. Za tyle można już kupić X800GTO/7300GT/7600GS,GT/2600XT/i wiele innych słabszych/o podobnej wydajności. Wtedy można się bawić na zasadzie: kupujemy, robimy wr, sprzedajemy z minimalną stratą, kupujemy co innego ;)

A ja wlasnie dostalem gx2 :P i jeszcze dosyc dobrego E84, wiec trzeba sie cos pobawic :) Wkrotce sie pokaze z jakimis wynikami :)

I wczoraj przez przypadek spalilem 73gt.... a taka dobra byla, 840MHz na 1.65v.

:cry: :cry: :cry: Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc jak tam X550 zmodowany juz??Czy raczej powinienem Sectora pytac :D

jest tak jak mowisz,teraz 4.5Ghz nie jest jakims wyczynem,wiec mozna nawet jak nie wr'ki to wbic sie do first 5 i byc elo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie, że teraz mając dobre E8400/8500, które robi te 4.5-4.7Ghz na AC/WC można zrobić WR'y na kartach za te 40-70 zł. Za tyle można już kupić X800GTO/7300GT/7600GS,GT/2600XT/i wiele innych słabszych/o podobnej wydajności. Wtedy można się bawić na zasadzie: kupujemy, robimy wr, sprzedajemy z minimalną stratą, kupujemy co innego ;)

I przy okazji na kartach za 40-70zł uczymy się modować :razz:

U mnie już wkrótce wpadnie kilka punktów{E8400 odsprzedany, a wiec "powtórka z rozrywki" czyli E8500+ nowe Commando na LN2 :rolleyes: } + punkty od Racucha za jego E8400{szykuj się :-D }

Pozdrawiam

Edytowane przez pablopawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie, że teraz mając dobre E8400/8500, które robi te 4.5-4.7Ghz na AC/WC można zrobić WR'y na kartach za te 40-70 zł. Za tyle można już kupić X800GTO/7300GT/7600GS,GT/2600XT/i wiele innych słabszych/o podobnej wydajności. Wtedy można się bawić na zasadzie: kupujemy, robimy wr, sprzedajemy z minimalną stratą, kupujemy co innego icon_wink2.gif

Ja wlasnie tak chcialem zrobic....ale wyszlo jak wyzlo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zaltwilem sobie e4400 na pare dni i na x6 polecial 430 stable a pozniej 1mhz wiecej i zgon.Jakby mniej wiecej tyle polecial na x11 albo troche mniej to walcze w czolowce.Odpalam jutro SS i moze cos wymecze :D

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przy okazji na kartach za 40-70zł uczymy się modować :razz:

U mnie już wkrótce wpadnie kilka punktów{E8400 odsprzedany, a wiec "powtórka z rozrywki" czyli E8500+ nowe Commando na LN2 :rolleyes: } + punkty od Racucha za jego E8400{szykuj się :-D }

Pozdrawiam

Ja jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa z E8400 :>

Mamy teraz potka na NB i zmodowaną mobo. Nie mamy czasu (tzn Sector nie ma :P) żeby coś pokręcić [;

Ja wlasnie tak chcialem zrobic....ale wyszlo jak wyzlo :)

A to teraz już nie możesz ? ;]

Wlasnie zaltwilem sobie e4400 na pare dni i na x6 polecial 430 stable a pozniej 1mhz wiecej i zgon.Jakby mniej wiecej tyle polecial na x11 albo troche mniej to walcze w czolowce.Odpalam jutro SS i moze cos wymecze :D

Powodzenia jak zwykle życzę ;]

BTW: Inna wersja sig'a ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc, keep modding :lol:

no może nie długo będzie z 10 pkt

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - 123
:lol:

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - 1234
oddałem phenoma i nie zrobiłem smarków :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaz 06 mogles zrobic :D

Lanc,mam nadzieje,ze ten cepik bedzie sie rownie ladnie na wyzszym mnozniku zachowywal np: x11

Do tego e8500 leci 565 na p5q,wiec u mnie niedlugo szykuje sie sesja(pewnie w czwartek start),no i co najwazniejsze bede mogl w koncu uzyc FC od ryby i cos wiecej powiedziec,bo jak narazie tylko e6300 ladnie sie zachowal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz skilla, moj E4400 mial walla 10-20mhz nizej :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz skilla, moj E4400 mial walla 10-20mhz nizej :) .

ze gdzie mial walla??ja tu widze ,ze masz 35mhz wyzej odemnie :D

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=277304

zobacze jak bedzie,ale takich to ja nie mam ;),jak Ty w spi1m :D

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo na sub zero się wall podnosi...

nie no tak,zle to ujalem,pojade pupke ;)

edit:wprowadzilem male zamieszanie,cep ktorego posiadam to e4500-haha,czyli x11 ;)

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa z E8400

Mamy teraz potka na NB i zmodowaną mobo. Nie mamy czasu (tzn Sector nie ma ) żeby coś pokręcić [;

Ja także będe miał zmodowane mobo{znalazłem fajnego modera- Racuch :wink: } Fajna zabawa się czykuje, tylko by jeszcze wypadało jakiegoś kontenerka na NB zrobić{hememade, a jak :wink: }

Bo na sub zero się wall podnosi...

Tak, u mnie z 610FSB na AC na 590FSB na LN2 :smile: Żart oczywiście, bo na i965 maxymalne FSB jest zależne od mnożnika. Edytowane przez pablopawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...