Tomasz76 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) dzięki wielkie Ryba, pomogło. Mam jeszcze jedno pytanie na tym lapku jest win7 i nie moge na nim odpalić programu memset 4,0 ani 4.1 wyskakuje mi komunikat http://img205.imageshack.us/img205/5357/errornj.jpg tylko nie wiem gdzie to zmienić. Edytowane 27 Listopada 2009 przez Tomasz76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 A angielski znasz? Zrób co tam każą i sprawdź wtedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Temat lapka zamkniety , poszło jak poszło, bez memsetu. Orientuje się ktos czy w płycie m2n32 590 sli , oba pcie x16 działaja tak samo, bo w sumie tem mój gts 250 okazuje sie za długi i psia mać chłodzenie zastawia mi clear cmos , więc jest to bardzo kłopotliwe. Gdyby slot dolny działał tak jak ten z góry to było by gites bo wtedy w innych karciochach miałbym lepszy dostęp do chłodzenie pamieci od góry bo teraz sa około 1cm nad chłodzeniem mostków wiec nie moge na nie nic połozyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Temat lapka zamkniety , poszło jak poszło, bez memsetu. Orientuje się ktos czy w płycie m2n32 590 sli , oba pcie x16 działaja tak samo, bo w sumie tem mój gts 250 okazuje sie za długi i psia mać chłodzenie zastawia mi clear cmos , więc jest to bardzo kłopotliwe. Gdyby slot dolny działał tak jak ten z góry to było by gites bo wtedy w innych karciochach miałbym lepszy dostęp do chłodzenie pamieci od góry bo teraz sa około 1cm nad chłodzeniem mostków wiec nie moge na nie nic połozyć.Oba sloty dzialaja tak samo, czyli x 16. A po drugie, to chyba nie tak ciezko karte przepiac do drugiego slotu i sprawdzic samemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Panowie, dajcie IRCowi szansę, z doświadczenia wiem, że mogłaby tam powstać bardzo przyjemna atmosfera do pogawędek na temat o/c i nie tylko: http://forum.purepc.pl/Hwbot-f89/Kanal-Irc...nd-t309323.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) sprawdziłem, wyszło na to że slot pcie x16 nr2 w mojej płycie głównej jest mniej wydajny niestety, przy takich samych ustawieniach w marku 2006 górny slot robił 584pkt natomiast dolny 574-76. Wracam do górnego i musze coś pokombinować z chłodzeniem pamięci na karcie bo, w sumie to one mnie teraz blokują, nałożę na nie bga2 to zobaczymy. PS: czy zainstalowanie dobrej karty muzycznej/dzwiękowej np.sound blaster x-fi xtreme gold da mi przyrost punktów w stopniu zadawalającym w testach , czy tylko marginalnym , czytaj szkoda zawracoc sobie tym głowy (koszty/przyrost punktów) Edytowane 29 Listopada 2009 przez Tomasz76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Mam problem z wyjściem ponad 5GHz @ Lynnfield. Manipuluje raczej tylko Vcore, VTT i Vdimm. Oczywiście wszystkie opcje CPU@ disabled. Ktoś może mi powiedzieć jakie znacznie ma w tym PLL ? Tudziez jakies inne agiczne napięcia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zmien procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) No bez kitu - sprawdziłem go @ air i zrobił 4GH dopiero @ 1,4. Padaka jednym słowem... A tak ogólnie to PLL 1,8 czy 2,1 ? druga sprawa - jak robie screena do konkurencji CPUz - np. na Core i7 czy i5 to muszę robić go na wszystkich rdzeniach enabled? Edytowane 6 Grudnia 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Dostałem bana w UToP i nie wiem za co...Za co są usuwani userzy z teamu?Za brak aktywności?Rozkręcić się nie zdąrzyłem za bardzo....(jeden wyniczek),ale miałem w planach. Edytowane 9 Grudnia 2009 przez kad2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zmien procka Gratulacje za Stage 5. :) Nieźle pocisnąłeś z tymi 25sec. Milans wykręcił średnią, a Chaos... Zaniżył ! :P Teraz przygotować Lynnfieldy ładnie, ale ... i tak realna szansa to druga pozycja, bo Rumunów to ciężko będzie dogonić. Trzymam kciuki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Dostałem bana w UToP i nie wiem za co...Za co są usuwani userzy z teamu?Za brak aktywności?Rozkręcić się nie zdąrzyłem za bardzo....(jeden wyniczek),ale miałem w planach. Zaniżałeś średnią. Tym razem - najpierw pokaż wyniczki, a później dodaj sie do drużyny. Ktoś mi może przetłumaczy na polski o której się kończy MSI Xtreme Speeder? Bo jakoś nie moge poniemajuć. My ejsteeśmy GMT+1 a to sie niby kończy o 12 czasu CEST czyli GMT+2 Ale jako, ze teraz mamy zimowy czas to powinniśmy być w tej samej strefie, czyli o 12 powinno się kończyć. Ale o 21:45 zobaczyłem wpis na Tweetwrze sprzed 6 godzin, ze za 13 godzin kończy się. O której więc się kończy ? Edytowane 13 Grudnia 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Zaniżałeś średnią. Tym razem - najpierw pokaż wyniczki, a później dodaj sie do drużyny.Rozumiem.Dodałem jeden wynik na 20 miejsce w danym rankingu,ale punktów za niego nie dostałem.(0.4),cały czas jest "Hardware Rank: not ranked or not in top 100".Przy dodawaniu nie zaznaczałem opcji,"Do NOT participate in hwbot rankings..." to samo w profilu.Dłużej trzeba poczekać? edit: Nieważne,już jest :) Edytowane 14 Grudnia 2009 przez kad2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Oooo, dostałem punkcik w P55 Xtreme Speeder :-D Miło! Liczyłem na jakiś Lucky Draw :-D BTW: jestem zarejestrowany na HWbot, ale nie mogę się zalogować na forum :-/ To normalne? Edytowane 16 Grudnia 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam, mam kilka pytań odnośnie Tweaków do SPI: Jak to jest w końcu z tą CW? Kopiować tylko z partycji 1 na 2 (1->2) czy później znowu z powrotem (1->2->1)? Używać jednego dużego pliku czy wielu folderów z małymi plikami? Robicie CW sami czy używacie do tego jakichś programów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Proponuję przetestować wszystko wymienione i zobaczyć co daje Ci najlepszy przyrost. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 No tak, ale na pewno wiele osób już samemu to sprawdzała co pomogło by mi zaoszczędzić sporo czasu..... zwłaszcza, że nie mam zainstalowanego XP na drugiej partycji i do testów muszę robić formata..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Naprawde ubolewamy nad faktem problemu z formatem. W ramach rekompensaty podaj mi adres na PW, podesle Tobie 975XE i Classifieda zebys odrazu mogl wskoczyc do czolowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Cześć Czy ma ktoś schemat vmoda gpu na 9800gt Galaxy xtreme tuner? lub inny sposób zwiększenia napięcia? Tył karty: (foto robione n95, bo nie mam nic lepszego pod ręką w tej chwili) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam ma nieco dziwne pytanie czy screen z aquamqrka może być robiony przy pomocy aparatu? Bo mi w win7 niechce za nic zrobić normalnego print screen. :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jeśli masz problem, to ściągnij jakiś program do robienia printscreen'ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam ma nieco dziwne pytanie czy screen z aquamqrka może być robiony przy pomocy aparatu? Bo mi w win7 niechce za nic zrobić normalnego print screen. :angry: może Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Kolejne zmiany hwbota wizualnie wszystko ładnie cacy, nowe rangi i jakieś ich levele. Tylko znikło mi 50% punktów :/ jakiś bug? czy nowy system przeliczania WTF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 http://forum.purepc.pl/Hwbot-f89/Hwbot-Now...ia-t315731.html :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 THX BArt_X za info. Zbyt pochopnie wcześniejszy post napisałem. Straciłem tyle pkt bo AMD mało popularne i kiepski jest przelicznik ich w niektórych prockach. Ja już raczej nie będę kręcił bo z AMD nie mam szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Bez pytań w ogóle, z ~40 pkt mi się zrobiło 166pkt i wskoczyłem na 15 miejsce w Polsce :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Aktualnie 9 miejsce i jakies 100 pkt do przodu. Moze byc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Mi się z 180~ zrobiło 80~, do tego strona niezoptymalizowana do 1024x768. Suaby ten update :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Mi też dużo obyło punktów ( z 110 do 60) ale mając popularny hardware można wiele nadrobić np http://hwbot.org/result.do?resultId=936291 ;) Edytowane 31 Grudnia 2009 przez Marecki306 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 no nieżła kiszka mnie tez uwaliło z 50 % punktów, do d.., to ich liczenie, gostek za pierwsze miejsce ma 2pkt , a ja na drugim 0,3 hehe.dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...