dzikus666 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 mam nietypowe pytanie poniewaz mam schemat i elementy potrzebne do zbudowania tego kabelka tylko brakuje mi ukladu 74HC14. moje pytanie brzmi: Gdzie moge znalezc taki uklad? ktos odpowie ze w sklepie :-)) ale chodzi o to w jakim urzadzeniu moge znalezc ten element i go sobie wylutowac? z gory THX! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W jakiś pseudointeligentnych zabawkach. Znalazłem takie w kierownicy do kompa;] To są zwykłe bramki cea w sklepie 1,50zł max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikus666 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W jakiś pseudointeligentnych zabawkach. Znalazłem takie w kierownicy do kompa;] To są zwykłe bramki cea w sklepie 1,50zł max. wielkie dzieki jak narazie nikt nie kwapil sie z odpowiedzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wiesz, ten układ kosztuje jakieś 60 groszy a więc trudno żeby Ci ktoś wymieniał całą listę urządzeń (pewnie kilka tysięcy) w których go znajdziesz dlatego, że chcesz oszczędzić 60gr. HC14 jest to 6 bramek NOT z wejściem Schmita. Jeśli chodzi tylko o inwersję to sobie możesz nawet na tranzystorach zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...