JROX Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Byłem dzisiaj u kolegi i lezała u niego "spalona" katoda UV revolteca. Zdjąłem obudowe z tego przetwornika (czy jak to nazwać :razz:) i zobaczyłem to: Podobno wypadły mu kabelki z wtyczki i zamienił mase z 12v. Częśc zaznaczona na czerwono poprostu odpadła od płytki i jest na niej oznaczona jako C4, a to zaznaczone na niebiesko czymkolwiek było "wybuchło" i się stopiło i jest oznaczone jako CN2. Dało by rade jeszcze przywrócić to do życia? EDIT: Sorki za jakość zdjęć, ale mam teraz do dyspozycji aparat w telefonie :/ Edytowane 26 Stycznia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dałoby radę. Koszt 5-10zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To znaczy co musiał bym zrobić? Rozumiem że musze kipić to niebieskie i wlutować, ale co z tym drugim? Nie mam pojęcia co to jest, a tym bardziej co z tym zrobić. Kolega dał mi tą katode :wink: Także chciał bym ją przywrócić do życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Co Ty musiałbyś zrobić? Oddać ją do serwisu RTV. Tam jest dużo więcej uszkodzonych rzeczy niż "to niebieskie". Niestety sam nie jesteś w stanie tego naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A to chyba że tak. No za dobrze się na elektronice nie znam... Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...