sp1nacz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Czesc .... chce wymienic zasilacz, a na sprzecie sie za bardzo nie znam. Kolega mi doradzil zebym kupil FORTRON FSP400-60PFN 400WAT. Czy dobry jest ten zasilacz ? Bardzo prosze o szybka podpowiedz Dzieki i pozdro. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez sp1nacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 zależy co ma zasilać :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1nacz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Moj sprzet : PIV 2.4 SB Audigy 2 GeForce 4 Mx 440 zintegrowany Dysk 80 GB Dysk 120 GB Nagrywarka LG Floopy 2x karta sieciowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1nacz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 watpie zebys znalazl tu na forum wogle taki konfig zeby ta zasilka sobie nieporadzila >>>tylko brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 mój fortron 350 nie wyrabia kiedy zrobie ostre OC proca bo ma za mało na lini 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 to trza bylo se kupic inny model 350 jeny >>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 watpie zebys znalazl tu na forum wogle taki konfig zeby ta zasilka sobie nieporadzila >>>tylko brac A jak znajdę??:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 spoko zasiłka ale słaba linia 12v w stosunku do lnii 5v, więc zasilacz pasuje do kompa gdzie większe obciążenie występuje na linii 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xODIx Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Problem w tym, że wszystkei fortrony na allegro są naprawiane. Nie wiem jak długo działają ale ciężko mi uwieżyć w mały rozrzut napięć w poszczególnych zasiłkach, bo nie wierze w naszych domorobów, którzy je naprawiają!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Problem w tym, że wszystkei fortrony na allegro są naprawiane. Nie wiem jak długo działają ale ciężko mi uwieżyć w mały rozrzut napięć w poszczególnych zasiłkach, bo nie wierze w naszych domorobów, którzy je naprawiają!! nie prawda :D:D moze teraz, ja swojego czasu kupilem nowke fsp400 thn-p. Popytaj goscia o nicku pmp, o ile on jeszcze na tweaku siedzi moze bedzie mial te zasilki. Inna sprawa ze nowe fortrony kosztuja ciut wiecej niz te uzywane ktore sa teraz na allegro Edytowane 27 Stycznia 2006 przez piotrek_zet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 zalezy u kogo >> u usera pogol masz lezaki magaz. nowki na gwarancji 12 m/cy i niebylo ingerencji wsrodku na 100% bralem od tej pani kilkanascie sztuk i wszystkie jak igla reszta to roznie np. Haszyd wiekszosc kupuje po cenie zlomu i naprawia >>>jak sie uda spyla z zyskiem o reszcie niewiem ale jak juz sie orientowalem te za 89 zl 400W to takze lezaki magazyn. brak ingerencji wew. wiec moge polecic jak najbardziej d:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ale jak juz sie orientowalem te za 89 zl 400W to takze lezaki magazyn. brak ingerencji wew. wiec moge polecic jak najbardziej d:: Mówisz o tych: klik! ??? Chieftec się zepsuł w niewyjaśnonych okolicznościach i teraz trzymam sprzęcior na na jakimś szicie. Aż strach się bać. I zastanawiałem się nad tym właśnie Fortronem. Ile on ma molexów? Potrzebowałbym coś co ma przynajmniej 5, albo 4 + zasilanie PCIex... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) no nietrudno sie domyslec d:: wyslij maila z zapytaniem to ci poda okablowanie wiazki itd. albo polukaj w google powinno byc Edytowane 28 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Mówisz o tych: klik! ??? Chieftec się zepsuł w niewyjaśnonych okolicznościach i teraz trzymam sprzęcior na na jakimś szicie. Aż strach się bać. I zastanawiałem się nad tym właśnie Fortronem. Ile on ma molexów? Potrzebowałbym coś co ma przynajmniej 5, albo 4 + zasilanie PCIex... Powinieneś raczej poszukać czegoś z mocniejszą linią 12V, bo ten Fortron to typowa konstrukcja z mocną piątką- popatrz na tabliczkę znamionową :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...