Skocz do zawartości
diabolique66

Problem Z Nagrywarka Tsstcorp Cd/dvdw Ts-h552u

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o radę.

Od jakiegoś czasu mam problem z nagrywarką - a konkretniej z samą szufladą. Gdy w nagrywarce nie ma CD

nie chce się w ogóle wysunąć, trzeba kilka razy próbowac aż załapie. Próbuje sie otwierać (co słychać),ale

po chwili brak reakcji. Czym to może być spowodowane i ewentualnie jak to naprawić ???

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC I RADY

post-130390-1138288636_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Rozbierz wypalarę i zerknij na mechanizm ruchu tacki, jak na pasku zdejmij i przemyj spirytusem, jeżeli

są zębatki sprawdz czy nie dostał się kurz (potrafi zablokować silnik).

ostatnią przyczyną może być gąbka uszczelniająca front tacki sprawdz czy nie jest sparciała.

I to tyle. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Rozbierz wypalarę i zerknij na mechanizm ruchu tacki, jak na pasku zdejmij i przemyj spirytusem, jeżeli

są zębatki sprawdz czy nie dostał się kurz (potrafi zablokować silnik).

ostatnią przyczyną może być gąbka uszczelniająca front tacki sprawdz czy nie jest sparciała.

I to tyle. :)

Dzieki bardzo :) Spróbuje, każdy sposób może być dobry

Tylko że to sie dzieje nie tylko z tą nagrywarką (jest ona w miarę nowa),ale także ze zwykłą nagr.Teac.

Myślałem że to może coś z zasilaniem, ale niedawno wymieniałem zasilacz i nic to nie dało.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi