Santi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) @remo112 Moze byc i remis ;) Nie mialem na celu wykazac co jest bardziej przyszlosciowe tylko co w tej chwili jest bardziej wydajne. Ja przy wyborze karty kieruje sie tez wydajnoscia w grach, ktore najbardziej mi przypadly do gustu (fani Dooma i Quake'a 4 wybieraja czesciej nVidie, a HL2 i CS:S ATI) @guziq Zgadza sie X1900XTX ma 16 potokow i 48 jednostek PS, co niewatpliwie wplywa na jej wydajnosc i przewage nad 7800GTX 512MB. @P3rsefil Wybrales juz co kupisz bo w tym temacie juz chyba wszystko zostalo powiedziane ;) Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ma 48 PIXEL SHADERów. A na potok składa sie pixel shader, TMU, ROP, wiec mu jeszcze brakuje. Nie wiedzialem no ale ma 48 PS. poz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 No to chłopcy daliście mi do myślenia tez wahałem się jak kolega pomiędzy GF 6800GS a RADEONEM X800GTO2 i teraz już zbytnio nie wiem co wybrać a komputer ma być do wszystkiego do oglądania filmów, grania, pracy, surfowania po internecie itp. Mam pytanie dotyczące GF6800GS czy da się mu odblokować potoki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie da sie bo wiecej nie ma ale mozna dobrze podkrecic. Jak nie wymieniasz karty co rok to bierz NV a jak masz zamiarr wymienic za rok albo mniej to bierz radzia. Ale wedlug mnie NV jest lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) A ja mam takie małe pytanko.. Co jest lepsze: 1. gf 6800 GT @ 16/6 + OC czy 2. gf 6800 gs @ OC? Linki: 6600gt 6800gs Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Atais Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) @Atais 6800GT ma w standardzie 16/6 wiec jak można napisac @16/6??? Ale przyłączam sie do pytania. Edytowane 29 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie wiedzialem ze wszystkie GT maja 16/6... ale skoro tak W kazdym razie -> ktora lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 to w takim razie wychodzi na to ze z serii GF6800 najlepiej kupic GT bo Ultra jest raczej malo oplacalny. Mozna ewentualnie pomyslec o radku 1800 lub GF 7800, ale sa chyba duzo drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie da sie bo wiecej nie ma ale mozna dobrze podkrecic. Jak nie wymieniasz karty co rok to bierz NV a jak masz zamiarr wymienic za rok albo mniej to bierz radzia. Ale wedlug mnie NV jest lepsza. Karte graficzną wymieniam średnio co dwa lata a napewno trochę wcześniej. Na jednej z aukcji na allegro GF 6800GS WinFast znalazłem taką informacje: Nie to co 6600gt ta karta jest dwa razy wydajniejsza polecam też podkręcenie jej i odblokowanie dodatkowych 4 potoków i jednego verteksu za pomocą programu rivia tuner 2.0. odblokujecie potoki i verteks a za pomocą power strip podkręcicie ją z 425/1000 do 526/1150 ja tak mam i wydajność równa się z geforce 6800ultra Link do tej aukcji KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Gosciu nie wie co pisze bo potokow w wersji na PCI-E nie da sie odblokowac (jest ich 12 fizycznie wiec nie wiem skad on wzial dodatkowe :mur: ) Mozna odblokowac w wersji na AGP, lecz nie zawsze musza byc sprawne po odblokowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 6800GT vs, 6800GS ja bym bral GS nie wiem czemu ale jakos by sie lepiej krecila i nowsza. Chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Gosciu nie wie co pisze bo potokow w wersji na PCI-E nie da sie odblokowac (jest ich 12 fizycznie wiec nie wiem skad on wzial dodatkowe :mur: ) Mozna odblokowac w wersji na AGP, lecz nie zawsze musza byc sprawne po odblokowaniu. Tak samo mi się wydawało ale wolałem zapytać się fachowców :wink:... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Odświeżam pytanie ;) GS czy GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Bierz GS'a i nie zadawaj juz pytan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...