nikita:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam! Chciałbym zadać Wam kilka pytań dotyczących Athlona64 a konkretnie chcę kupić wersję 3200+ na sockecie 939. 1. Venice, Manchester czy Winchester?? 2. Na jakiej płycie głównej ten procek ładnie się podkręcić (tylko na takiej w cienie max 400zł)?? 3. Na którym sockecie te procki są bardziej rozwojowe?? 4. Do ile MHz podkręce Athlona64 3200+?? Da rade do 2800MHz?? 5. Jakie chłodzenie zastosować?? Pentagram, AC Freezer64 PRO, Zalman, Thermaltake czy coś innego?? 6. Czy jądro ma jakieś znaczenie przy podkręcaniu?? Myśle że to narazie wszystko jak mi się jakieś pytanie nasunie na język to napiszę w tym temacie ;) Proszę o konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam i dzięki za rady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 1.manchester 2.dfi infinity nf4 ultra-d albo asus 3.oczywiście że 939 4selekta pewnie tak ale takiego ze sklepu nie zawsze 1 sansa na 10 że tak pójdzie albo i mniej 5 ac freezer 6tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) 1) Venice 2) ASRock SATA II DUAL 3) 939 4) Jesli bedziesz mial szczescie albo bedziesz mial SELECT-a 5) AC Freezer 64 Pro albo Scythe Ninja + Akasa 120 mm ( jesli nie masz co robic z kasa ) 6) Tak... Venice kreci się z założenia lepiej niż np Winchester... --edit-- @Mac': 1) Venice lepiej sie kreci... 2) Znajdz mi DFI LP Ultra-D do 400 zl... A jak nie znajdziesz to polecam nauke czytania ze zrozumieniem... Edytowane 26 Stycznia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 a o co chodzi z tym SELECT`em?? Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Chodzi o to ze procek zostal wybrany z serii... Sa osoby ktore sie tym zajmuja, np PITer na tym forum... Bierze procka i sprawdza jak sie kreci ( testuje go jakies 5-6 godzin za pomoca SP2004 czy jest stabilny )... Selecty sie wybiera poprzez np serie procka , odleglosc od srodka wafla krzemowego jest wazna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Aha. A wogóle skąd bierze się takie zróżnicowanie w waszych wypowiedziach?? :P Mam nadzieje że więcej osób się wypowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jestem takiego samego zdania jak Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To tobie tez polecam nauke czytania ze zrozumieniem !! (tylko na takiej w cienie max 400zł)?? Wiesz moze co to znaczy max 400 zl ? Powodzenia przy szukaniu DFI LP Ultra-D w cenie do 400 zl ! Z pol roku Ci to zajmie :| Co do Manchestera to w sumie dobry procek ale na Venice latwiej znaleźć dobrze podkręcającego sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) używaną jak dobrze szuksz to znajdziesz nie przesadzaj taki przykład miałem brać kingstony hiperx cl2 a tu nagle patrze ktoś sprzedaje geile te co w podpisie za 200 a w sklepie sa po 350-400 czyli ten kto szuka ten znajdzie za ile można dostać selekta i z jakimi osągami ? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) @Mac': 1) Venice lepiej sie kreci... 2) Znajdz mi DFI LP Ultra-D do 400 zl... A jak nie znajdziesz to polecam nauke czytania ze zrozumieniem... 1.venice lepiej fakt ale i tak lepiej kupic selekta albo opka 2.pisałem o infinity sam sie naucz czytac bo pomiedzy lp a infinity jest dosc spora róznica w nazwie i pewna w wyposazeniu Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Sorry, nie zauwazylem tego Infinity... Jesli chodzi o DFI Infinity to z tego co ostatnio czytam to chyba wolalbym ASRocka niz Infinity :| Okrojony bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 1. Menchester 2. DFI ininity nf4 lub jesli bedziesz mógł dozucic kasy to LP 3. 939 4. Venicy przewaznie osiagajał 2700mhz ale sa takie co ponad 3ghz pójda a menchestery z regóły sa lepsze do oc bo to jest ten sam rdzen co w x2. 5. AF 64PRO 6. TAK. Poczatkowe seriie winchesterów sie bardzo dobrze kreciły teraz juz gorzej a venicy i manch jak pisałem wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) A ja tak: 1.Venice 2.Epox EP-9NPA+Ultra 3.939 4.Jak bedziesz miał szczescie to kto wie ile poleci może 3000MHZ :D Jasnowidzami nie jestesmy nie stety :-| 5.AC Frezzer 64Pro 6.Odradzam Winchestera nowe serie sie słabo kręca Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Hmmm...a może i mi sie uda kupić DFI;) Tatuś zawsze mówi że na sprzęcie się kasy nie oszczędza a biedny też nie jestem więc uda się jakąś za 500zł wychaczyć(+/- 20 zł):P Dawajcie linki do jakiś DFI :D Edytowane 26 Stycznia 2006 przez nikita:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Dzisiaj w apollo.pl mieli nF4 Ultra-D za 485. Jeszcze 2h temu były dostępne, a teraz już ich nie ma. Edit: jak chcesz mieć podgląd na obecne ceny to skorzystaj ze skapiec.pl Edytowane 26 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Hehe były i nie ma :P Widać że musiało być tanio...napewno jeszcze okazja niejedna się trafi ;) Co sądzicie na temat tej płyty http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1555 ?? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez nikita:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ta jest OK jak masz kase to kup sobie z SLI :D a tą chyba możesz zmodować ale wtedy po gwarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A jakie pamięci 2x512mb polecacie żeby podkręcić dobrze tego procusia?? Myślałem o PDP Patriotach ;) Co o nich sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A ile chcesz przeznaczyc na pamiatki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 No tak myśle że 400 zł max...bo widziałem Patrioty za 375zł a z radiatorami za 389zł ;) Pomóżcie mi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Patrioty powinny wystarczyc. W miare dobrze sie kreca w razie czego gdyby ci sie trafił jakis dobry do oc procek to zmienisz dzielnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...