Skocz do zawartości
nikita:D

Athlon64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym zadać Wam kilka pytań dotyczących Athlona64 a konkretnie chcę kupić wersję 3200+ na sockecie 939.

1. Venice, Manchester czy Winchester??

2. Na jakiej płycie głównej ten procek ładnie się podkręcić (tylko na takiej w cienie max 400zł)??

3. Na którym sockecie te procki są bardziej rozwojowe??

4. Do ile MHz podkręce Athlona64 3200+?? Da rade do 2800MHz??

5. Jakie chłodzenie zastosować?? Pentagram, AC Freezer64 PRO, Zalman, Thermaltake czy coś innego??

6. Czy jądro ma jakieś znaczenie przy podkręcaniu??

Myśle że to narazie wszystko jak mi się jakieś pytanie nasunie na język to napiszę w tym temacie ;) Proszę o konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam i dzięki za rady :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Venice

2) ASRock SATA II DUAL

3) 939

4) Jesli bedziesz mial szczescie albo bedziesz mial SELECT-a

5) AC Freezer 64 Pro albo Scythe Ninja + Akasa 120 mm ( jesli nie masz co robic z kasa )

6) Tak... Venice kreci się z założenia lepiej niż np Winchester...

--edit--

@Mac':

1) Venice lepiej sie kreci...

2) Znajdz mi DFI LP Ultra-D do 400 zl... A jak nie znajdziesz to polecam nauke czytania ze zrozumieniem...

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to ze procek zostal wybrany z serii... Sa osoby ktore sie tym zajmuja, np PITer na tym forum... Bierze procka i sprawdza jak sie kreci ( testuje go jakies 5-6 godzin za pomoca SP2004 czy jest stabilny )... Selecty sie wybiera poprzez np serie procka , odleglosc od srodka wafla krzemowego jest wazna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tobie tez polecam nauke czytania ze zrozumieniem !!

(tylko na takiej w cienie max 400zł)??

Wiesz moze co to znaczy max 400 zl ? Powodzenia przy szukaniu DFI LP Ultra-D w cenie do 400 zl ! Z pol roku Ci to zajmie :|

Co do Manchestera to w sumie dobry procek ale na Venice latwiej znaleźć dobrze podkręcającego sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używaną jak dobrze szuksz to znajdziesz nie przesadzaj taki przykład miałem brać kingstony hiperx cl2 a tu nagle patrze ktoś sprzedaje geile te co w podpisie za 200 a w sklepie sa po 350-400

czyli ten kto szuka ten znajdzie

za ile można dostać selekta i z jakimi osągami ?

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mac':

1) Venice lepiej sie kreci...

2) Znajdz mi DFI LP Ultra-D do 400 zl... A jak nie znajdziesz to polecam nauke czytania ze zrozumieniem...

1.venice lepiej fakt ale i tak lepiej kupic selekta albo opka

2.pisałem o infinity sam sie naucz czytac bo pomiedzy lp a infinity jest dosc spora róznica w nazwie i pewna w wyposazeniu

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Menchester

2. DFI ininity nf4 lub jesli bedziesz mógł dozucic kasy to LP

3. 939

4. Venicy przewaznie osiagajał 2700mhz ale sa takie co ponad 3ghz pójda a menchestery z regóły sa lepsze do oc bo to jest ten sam rdzen co w x2.

5. AF 64PRO

6. TAK. Poczatkowe seriie winchesterów sie bardzo dobrze kreciły teraz juz gorzej a venicy i manch jak pisałem wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak:

1.Venice

2.Epox EP-9NPA+Ultra

3.939

4.Jak bedziesz miał szczescie to kto wie ile poleci może 3000MHZ :D Jasnowidzami nie jestesmy nie stety :-|

5.AC Frezzer 64Pro

6.Odradzam Winchestera nowe serie sie słabo kręca

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...a może i mi sie uda kupić DFI;) Tatuś zawsze mówi że na sprzęcie się kasy nie oszczędza a biedny też nie jestem więc uda się jakąś za 500zł wychaczyć(+/- 20 zł):P Dawajcie linki do jakiś DFI :D

Edytowane przez nikita:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj w apollo.pl mieli nF4 Ultra-D za 485.

Jeszcze 2h temu były dostępne, a teraz już ich nie ma.

Edit: jak chcesz mieć podgląd na obecne ceny to skorzystaj ze skapiec.pl

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi