aresik Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam mam problem z otwieraniem stron www pod linuxem posiadam Salackware 10 internet działa bez zarzutu gg bez problemu się loguje a strony www w firefoxie i innych przeglądarkach w ogóle się nie ładują -"nie można znaleźć tej strony" w czym może być problem proszę o pomoc. Mam także pytanie odnośnie do dźwięku w linuxie posiadam 2 karty dźwiękowe jedna zintegrowana druga na pci. Teraz standardowo jest ustawiona karta zintegrowana gdzie mogę zmienić aby główna kartą była ta na pci. Za odpowiedzi z góry dzięki. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez aresik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 /etc/resolv.conf - dopisać dns'y. /etc/asound.conf - tam powinno coś być odnośnie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexicon Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Najlepiej wyłącz tę zintegrowaną albo podam Ci przykład wpisu w pliku /etc/modprobe.conf jeśli taki masz, nie wiem jak jest w Slackware więc poszukaj pliku konfiguracyjnego. alias snd-card-0 snd-emu10k1 alias sound-slot-0 snd-emu10k1 alias snd-card-1 snd-cmipci alias sound-slot-1 snd-cmipci Oczywiście to jest mój przykład mapowania kart - pozamieniaj 0 na 1 i 1 na 0 i będzie OK ...Lex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresik Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Dzięki popróbuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...