dj_carlo_monti Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Od razu przepraszam jeżeli to nie ten dział. Zastanawiam się która z tych kart jest lepsza. Bo mam do kupienia jeden z tych modeli. I po prostu nie wiem która karta jest lepsza. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) zdecydowanie radeona 9550 sa one duzo wydajniejsze w nowych grach niz fx i jeszcze ten model ma olbrzymie mozliwosci do pdkrecanie wiec bez problemów uzyskasz na nim wydajnosc 9600pro jakies firmy jest ten radeon?? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez matirr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof036 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zdecydowanie 9550. Duzo szybsza od 5600. Kup jakas znana marke (Gigabyte, Asus, Gecube) z 128 Mb 128-bitowej pamieci i podkrec zegary prawie do wartosci w 9600Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) bierz radeona, cris22 doskonałe stwierdzenie "podkrec zegary prawie do wartosci w 9600Pro" B) i z nim zgadzam sie w zupełnosci :) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 bierz radeona ale pamiętaj o 128mb ja mam 256mb i żałuje że takiego kupiłem bo mi pamięci wyjątkowo słabo sie podkręcaja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 D@vid Pokaz mi to 256bit w R9550. Czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 D@vid Pokaz mi to 256bit w R9550. Czekam... chip ma 256bit ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 rosolini Ty wiesz, ja wiem, On tego nie znalazl. :wink: I obaj wiemy ze chodzilo mi o szerokosc szyny pamieci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) chip ma 256bit ;) ..... oo serio ? wiesz riva tnt 2 też była 256 bit - później piszą tacy sprzedawcy na allegro pier... dużymi literami "256 bit" w radeonach 9800 które często mają 128 bit (pamięci) zamiast 256 i człowiek się wścieka. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tylko 9550, wszystkie fx to kaszana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 "Rodzaj układu graficznego - 256-bitowy" Wiedziałem, niedoczytałem, chodzi o chip nie memki... Sorry.. :oops: Witam .Zgadzam sie jak brac to lepiej tego Radka 9550 .Sam mam takiego od 2 tygodni z Gigabyte-a na hynixach 325/500 i wszystko jest git bez dodatkowego chłodzenia.Wczoraj wgralem biosa z 9600pro i standardowo mial zegary na 400/400. wiec je troche obnizylem do tego 325/500 jutro kupuje pentagrama miedzianego to go jeszcze troche Ołwerklokne hehe chyba sie nie przekręci :).Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ..... oo serio ? wiesz riva tnt 2 też była 256 bit - później piszą tacy sprzedawcy na allegro pier... dużymi literami "256 bit" w radeonach 9800 które często mają 128 bit (pamięci) zamiast 256 i człowiek się wścieka. hmm... rivka chyba miala 128bit, dopiero geforce mial 256... ale Twoje rozgoryczenie w tym przypadku jest w pelni zrozumiale ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 r9550 lepszy od fx5600 ale jak dajesz 200+zeta i kupujesz nowego r9550,to nie kupuj bo to straszne gowno Nadaje sie tylko do podkrecania, a nie do uzytku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys-HT Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Kupuj radka, niepozałujesz lepsze to niz jakies fefixy 5600 :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Tak jak większość - 9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Radeon 9550 od Gigabyte'a albo Saphire'a. Koniecznie 128bit i koniecznie na kościach 4ns. (najlepiej hynix) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 hmm... rivka chyba miala 128bit, dopiero geforce mial 256... ale Twoje rozgoryczenie w tym przypadku jest w pelni zrozumiale ;) Rivka na bank pamięci miała 128 bit ale cpu chyba 256 bit ale głowy nie dam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Witam.Mam takie pytanko odnosnie r9550 otóż jak pisalem gdzies juz tam wyzej dalem go na 325/500 i niby bylo ok ale teraz jak odpalam ati tool to jak daje na find max core i mem to dochodzi tak np do 318-322 a mem do 480 a pozniej artefakty.Mam biosa z 9600XT wgranego.I takie pytanko do ilu wam idzie ten radek ? moj to 128/128 z Gigabyte-a.Hmm a moze byc to przez np zle zalozony radiator bo wczoraj zalozylem na niego pentagrama AL-Cu i radiatorki wiec teoretycznie powinno byc lepiej a nie jest.A jeszcze pytanie odnosnie tego radiatora z pentagrama to ile go dokręcic tymi nakrętkami :)do oporu czy tak z wyczuciem :),ogolnie i tak montaz tego cuda jest pod psem przykrecalem go ze srubokretem w zębach heh.no ale niewiem bo moze cos nie tak zrobilem rdzen przesmarowalem pastą ze srebrem).Co wy na to drodzy koledzy :).Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam.Mam takie pytanko odnosnie r9550 otóż jak pisalem gdzies juz tam wyzej dalem go na 325/500 i niby bylo ok ale teraz jak odpalam ati tool to jak daje na find max core i mem to dochodzi tak np do 318-322 a mem do 480 a pozniej artefakty.Mam biosa z 9600XT wgranego.I takie pytanko do ilu wam idzie ten radek ? moj to 128/128 z Gigabyte-a.Hmm a moze byc to przez np zle zalozony radiator bo wczoraj zalozylem na niego pentagrama AL-Cu i radiatorki wiec teoretycznie powinno byc lepiej a nie jest.A jeszcze pytanie odnosnie tego radiatora z pentagrama to ile go dokręcic tymi nakrętkami :)do oporu czy tak z wyczuciem icon_smile3.gif,ogolnie i tak montaz tego cuda jest pod psem przykrecalem go ze srubokretem w zębach heh.no ale niewiem bo moze cos nie tak zrobilem rdzen przesmarowalem pastą ze srebrem).Co wy na to drodzy koledzy icon_smile3.gif.Pozdrawiam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=155619 Temat o 9550. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=170211 Linki do tematów o 9550, pytaj w tych tematach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam.Mam takie pytanko odnosnie r9550 otóż jak pisalem gdzies juz tam wyzej dalem go na 325/500 i niby bylo ok ale teraz jak odpalam ati tool to jak daje na find max core i mem to dochodzi tak np do 318-322 a mem do 480 a pozniej artefakty.Mam biosa z 9600XT wgranego.I takie pytanko do ilu wam idzie ten radek ? moj to 128/128 z Gigabyte-a.Hmm a moze byc to przez np zle zalozony radiator bo wczoraj zalozylem na niego pentagrama AL-Cu i radiatorki wiec teoretycznie powinno byc lepiej a nie jest.A jeszcze pytanie odnosnie tego radiatora z pentagrama to ile go dokręcic tymi nakrętkami :)do oporu czy tak z wyczuciem :),ogolnie i tak montaz tego cuda jest pod psem przykrecalem go ze srubokretem w zębach heh.no ale niewiem bo moze cos nie tak zrobilem rdzen przesmarowalem pastą ze srebrem).Co wy na to drodzy koledzy :).Pozdrawiamprzesadziłeś z tym pentagramem on jest po prostu zbędny raczej pamięci trzeba chłodzić nie rdzeń ekstra wystarczyło lepszą pastą przesmarować to co było i nadmuch i wsio co to tematu wykręcony 5700FX leci poniżej 3000 smarków jakieś 2700 takie wyniki widziałem na radku nawet słabo się kręcącym to z palcem w d***** u mnie 3600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_carlo_monti Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam ponownie:) Zdecydowanie wezme radka... Dziękuje wszystkim za pomoc w wybraniu tej karty - wiem ze nie jest ona jakąś nowością ale dla zwykłego użytkownika komputera powinna wystarczyć. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...