Skocz do zawartości
bombelko

Chłodzenie Geforce 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam problem z moją grafą MSI 6600GT, mianowicie straszne buczy, zagłusza wszystkie dzwięki. Temp. w spoczynku procesora graficznego to 34 a otoczenia 31 (spawdzone EVEREST'em 2.20), próbowałem odłączyć wentylator na grafie ale sie nie dało. Jak go można wyciszyc? zmienić chłodzenie na grafie czy moze obłożyc kompa matą bitumiczną ??

prosze o pomoc

mój komp:

celeron D 2.66

768 RAM PC3200

MSI GeForce NX6600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do chłodzenia do odsyłam do linka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22640 mam taki sam model, gdzieniegdzie pisze że jest tryb silcence tylko nie wiem jak go włączyć. A jesli chodzi o wyłączenie wentylatora to próbowałem ale jest zabezpieczenie w postaci zacisku lub czyms podobnym ale na tak zdecydoany krok jeszcze sie nie podjąłem. Myslalem o wyciszeniu kompa poprzez maty bitumiczne albo o zmianie obrotów wentylatora tylko nie wiem jak? jakie polecacie chłodzenie do tej grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same maty nic Ci nie dadzą, zmień chłodzenie na jakiś kwiatek (Pentagram albo VF700) albo spróbuj spowolnić wentyl softem. Jak się nie da, to możesz podpiąć jakiś regulator obrotów - na karcie masz pewnie wtyczkę 2-pin, więc żeby operacja się udała trzeba zdjąć osłonkę wokół pinów na grafice (TU masz poradnik, tylko zapamiętaj który przewód łączy się z którym pinem!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest tam karta ?

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814127147

czy z innym chłodzeniem ? (pytam bo chwilowo odnośnik kt dałeś nie działa)

bo u mnie dużo gorsze są temperatury:

46 idle to min na mojej karcie

pod obciązeniem

69 st.

Nie wiecie co może być nie tak ?

Edytowane przez Elgreen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi