konnik_tl Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 witam,!! mam następujący proble- nie wiem jakiej funkcji użyć aby exel mi zliczał sume z dwóch komórek i wyświetlał ją dopiero gdy wartość jednej z nich jest większa od 0 (jak wiadomo 10+0=0 więc to wyświetli). może ktoś zna dobrze exela?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 funkcja "jeżeli" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 źle sformułowałem pytanie - jak napisać funkcje JEŻELI tak żeby dokonał SUMY w np. F1 i G3 dopiero wtedy gdy G3 jest większe od 0 i nie wyświetlał fałsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 JEŻELI(G3>0;F1+G3;tu wpisujesz instrukcje wykonywane, gdy sprawdzane wyrazenie jest falszywe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...