mlun Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Pozatym bellwooda nigdzie nie ma narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 poczytalem troche opinie na forach i wiem juz wszystko o WIWIE HD128U (4 miejsce w rankingu POWER w magazynie CZIP :P, pierwsze ECONO, ale takie rzeczy dopiero w eksploatacji wychodza takze nie ma co wierzyc tego typu testom..) 1. Jakosc lasera - dno 2. Praktycznie u kazdego po miesiacu sa problemy z odczytem wszystkiego, nawet oryginalnych plyt. A ja myslalem ze moze cos nie tak z moja nagrywara, ale plytki (Verbatim) bez najmniejszych problemow dzialaja na piecioletnim dvd w starym kompie... 3. Lekarstwo - ponoc pomaga mocne wstrzasniecie odtwarzaczem oraz odtwarzanie na "zimno". Jak sie nagrzeje zaczyna szarpac to tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Może Ci się taki modle akurat trafi,ł bo jak czytam to nie ma jakichś większych problemów z laserem a tym bardziej nie po miesiącu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ostatnio sie coraz bardziej przekonuje do WIWY 238U ktora uzywam. Na poczatku sprawiala pewne klopoty ale nauczylem sie jej obslugiwac. Na zwyklych CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD-R(+ i -), DVD-RW wypalam i wsysztko pieknie chodzi. Mialem problem z filmem ktory opoznial dzwiek w porownaniu z obrazem (czy na odwrot). Pomoglo wolniejsze nagranie jeszcze raz. Zmienilem soft i zaczal chodzic szybciej i czytac plytke ktorej nigdy nie potafil. Czyta mi Gwiezdne Wojny AOTC ktore na kompie mi nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 nie wiem, u mnie tragedia sprobuje nagrac z mniejsza predkoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 O uszkodzonym Bellwoodzie jeszcze nie słyszałem, poza tym pod względem wykonania i jakości IMO wymiatają. Sam mam poprzednią wersję, 301A, i dotychczas nie odczułem potrzeby zmiany softu, a z tego co mi wiadomo już trochę się ich pojawiło. http://fdb.pl/ff15,BELLWOOD.html - nie dopisuje zbednego komentarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 nagrywanie z mniejsza predkoscia przynioslo rezultat, Verbatimy x4 lyka bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) To niestety jest spowodowane kiepskiej jakosci laserem w tych odtwarzaczach. ja rowniez nagrywam max x4 i zapieprza wszystko z predkoscia swiatla. Edytowane 14 Lutego 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Nie rozumiem dlaczego tak opluwacie Mante. Od przeszlo 2 lat posiadam model Emperor 1 DVD-007 i nie mialem z nim zadnych problemow technicznych. Jesli byl problem z odczytaniem jakies plytki, wszystko zalatwilo uaktualnienie firmware-u. Obraz mam czysty bez skaz, dzwiek takze jest bez zarzutu. Jedyna wada odtwarzacza jest to ze nie obsluguje kodeka xvid z qpel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optics Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Również posiadam dvd manty model: Emperor IV DVD-020 z usb i czytnikiem kart, śmiga wszystko z płytek i często z pendriv'a oglądam :) również bez problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 nie no wymiekam juz z ta wiwa ;/ swoje plytki jeszcze spoko - nagrywane wolno, dobrej jakosci ale plyte ze studniowki - zapomnij dziewczyna mi marudzi, ze szajs kupilem :D zastanawiam sie czy oddanie na serwis cokolwiek zmieni, dostane ten sam model, prawdopodobnie te same problemy... Myslicie ze bylaby mozliwosc doplaty do wyzszego modelu? W ogole mial ktos kontakt z serwisem WIWY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Widze, ze nawet w przypadku taniego sprzetu robili zle partie albo wogole nie udane produkty. Do tej pory albo cos bylo calkowicie do d*** albo calkowicie sprawne. WIWA pokpila sprawe i przy masowce wypuszczali buble. Okazuje sie, ze pewna parta WIWA 228U z grudnia 2006 to rowniez buble. Jakos zadko widze nawet na forum o WIWAch aby model 238U byl jakis szczegolnie wadliwy jak np. WIWA 128U czy 228U. No ale ja za WIWE 238U dalem ponad 200pln - jednak cos ta cena oznaczala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Jednak racją jest, że zamiast [ciach!]ianych Mant itp trzeba coś porządnego kupić. Stoi u mnie przy kinie domowym Wiwa HD238U - na wyjściu cyfrowym [i optyk i koaksjal] na jakimkolwiek filmie z dźwiękiem AC3 5.1 przerywa na mniej niż sekundę dźwięk co trochę. Raz częściej raz rzadziej. Na każdym divxie/xvidzie się to dzieje. Porażka. Zmiana firmware nie pomogła. To ja już Mantę wolę, ale żeby kupić Mantę musiałem ją najpierw wymieniać 3 albo 4 razy - nie pamiętam już. Ale przynajmniej Emperor III (takiego też mam w domu) czyta wszystko, nie przerywa nic. PS. Widzisz Kaeres ta cena jednak nic nie znaczy... Edytowane 26 Lutego 2007 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 za mala roznica w cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Za tą większą róznice to ja juz bym wolał złozyc sobie odtwarzacz na bazie pc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 tylko ze tamto jest malutkie, mobilne i leciutkie + pilot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) No oczywiscie, ze za 50pln wiecej nie mozemy sie spodziewac o klase wyzszego sprzetu. Gdy ja wybieralem odtwarzacze to mialem do wyboru (mozna sie cofnac w tym watku) KORR, TRAC, WIWA 238U i 128. Z tych ktore byly u mnie dostepne w miescie to WIWA 238U byla srednio wlasnie o 50pln drozsza co przy tak niskich cenach daje nam z 25%. Ja powtarzam po raz setny, problemow z odtwarzaniem filmow nie mam. Za tą większą róznice to ja juz bym wolał złozyc sobie odtwarzacz na bazie pc icon_smile3.gifI gdzie go umiescic ? Nieergonomicznosc takiego rozwiazania sklonila mnie wlasnie do zakupu tej zabawki. Edytowane 27 Lutego 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 A co myślicie o produktach Belwooda?? Warto kupować Bellwooda DVD-301 lub Bellwooda BW-301 o 40 złotych droższego?? Właściwie czym się róźnią te dwa typy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Podales te same oznaczenia. Teraz jest w sprzedazy Bellwood 301U (z wejsciem USB). Ma problemy z rozjezdzaniem dzwieku w porownaniu do obrazu - NIE KAZDA SZTUKA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Witam, szukam odtwarzacza dvd oraz divx. Będzie on podłączony pod telewizor lcd. Czy cena playera idzie również w parze z jakościa obrazu? Czy filmy avi będą ładnie wygladać na lcd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 I gdzie go umiescic ? Nieergonomicznosc takiego rozwiazania sklonila mnie wlasnie do zakupu tej zabawki. Na pólce? W zaleznosci od uzytych elementów obudowa miałaby taką samą wysokosc co typowy odtwarzacz VHS lub kilka cm wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 @SGJ Nadal nie rozumiem jak mialoby to dzialac ? Calego kompa rozlozysz przy TV, pod nim, nad nim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) A co za problem, przecież jak napisał SGJ są małe obudowy. Klawiatura nie potrzebna, jakaś myszka bezprzewodowa i ewentualnie pilot i super sprawa. Ale to w sumie przede wszystkim do HDTV. Bo divxy itp można czymś lepszym niż te badziewne odtwarzacze otwierać, a wcale nie tak drogim. Edytowane 28 Lutego 2007 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Luk@s Mozna tak ustawic system (karte graf.) aby po bootowaniu odrazu na TV szedl sygnal ? A czym lepszym i tanszym od chinskiego odtwarzacza odtworzysz divx ? Edytowane 28 Lutego 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 W nowych kartach to nawet ustawiać często nie trzeba. I tak obraz idzie, nawet w czasie bootowania. Ustawienie w Windowsie to drobiazg. A czym lepszym - choćby jakieś DVD Panasonica z divxami lub którejś porównywalnej firmy. Ale nie wiem, które tak łyka większość divxów/xvidów, ale nie ma raczej z tym problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 a ja tam proponuję mante-wiem zę badziew ale bardzo często wypuszczaja nowe modele- markowe sprzęty ani technicznie ani softowo nie nadądzają..no i mante zawsze mozna po roku sprzedać na allegro z niewielkim zyskiem i kupić model o 1-2generacje nowszy.. Teraz zdaje sie lord sie pojawił- te bogatsze wersje to na wypasie są-hd ready itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Te wszystkie markowe odtwarzacze mają na siłe doklejoną funkcjię odtwarzania Divx że już nie wspomne o problemy z napisami.Ja mam swoją Wiwe 228U od Stycznie chyba i obejrzałem juz mase filmów(lubie wieczorkiem soie coś obejrzeć a miałem małe zaległości) i nic się nie dzieje żadnych problemów z odtawrzaniem dźwiękiem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 No ja przepraszam ale mowimy o sprzecie za 160pln ! Gdzie i jak zlozysz sprzeta do 200pln z "nowa karta" graficzna (jak sam okresliles). Mysz bezprzewodowa do tego - ponizej 500 nie zejdziesz. Za tyle to juz wolalbym Xboxa sobie usadowic pod TV. Ale wiekszosc kto chce ogladac Divx/DVD za symboliczna oplata nie zastanawia sie nad Xboxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Do divxów to nowego kompa nie trzeba. Poza tym napisałem, że można jakieś firmowe DVD kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Podales te same oznaczenia. Teraz jest w sprzedazy Bellwood 301U (z wejsciem USB). Ma problemy z rozjezdzaniem dzwieku w porownaniu do obrazu - NIE KAZDA SZTUKA. Hmm czyli lepiej wybrać coś innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...