Kaeres Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Wez do sklepu kilka filmow (DVD oryginal, DVD nagrywane, Divx na nosnikach CDR i DVD - wielokrotnego zapisu, jednokrotnego, plusy i minusy). Kazdy szanujacy sie sklep powinien Ci na to pozwolic i znajdz sobie z godzinke, dwie czasu i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Wczoraj wymienili mi nieczytającego płyt (13 mięsieczny) Emperora III wartego 145 zl Mante Lorda 031 :) Moim zdaniem nic lepszego nie potrzeba. Warto o nim poczytać- poza brakiem HDMI ( za 249 zł można kupić i taką wersję z USB i czytnikiem kart) nie ma jak się przyczepić- upscaler do 1080 linii (nawet bez HDMI), Dolby Prologic II 5.1, VGA, 2 lata gwarancji - znajdźcie do 300 zł jakąś alternatywę :> Dla oszczędnych - zdarzają sie promocje, że Emperory III sprzedawane są po 60 zł :D Miałem wcześniej taki i nie mam żadnych zastrzeżeń, byle działał :) Edytowane 4 Marca 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) A moja lepsza połowka stala się własnie szczęśliwą posiadaczką tego odtwarzacza :) . Ja chciałem co prawda zaryzykowac i wziąć Bellwooda 301 USB, ale Ani zalezalo na czyms bardziej markowym, poza tym design Bellwooda jej sie nie podobał (i miala racje, bo LG idealnie spasowalo sie z reszta sprzetu w pokoju), w przeciwienstwie do LG. Ogolnie sprzecik zrobil na mnie bardzo dobre pierwsze wrazenie - wyglada klasycznie, a jednoczesnie nowoczesnie (chyba najładniejszy player jaki ogladałem). Nie ma zadnych zbednych swiecidelek, tacka jest solidna (podobnie jak caly odtwarzacz i pilot - nic nie trzeszczy, uzyte plastiki są raczej wysokiej jakości), wyswietlacz dyskretny (chociaz mogłby byc minimalnie wiekszy), menu bardzo przejrzyste. Jesli chodzi o samo odtwarzanie to wszystkie testowe "backupy" ladnie przeczytal, nic nie tnie (nawet stare i dosc porysowane cd połknął bez zająkniecia). Gorzej z napisami, ale to tyczy sie chyba wszystkich 'markowych' odtwarzaczy - nazwa pliku .txt (czy jakiegos innego) musi byc taka jak pliku z filmem, bo nie ma mozliwosci recznego wyboru wypalonych napisow. Poza tym nie da sie w zaden sposob regulowac wielkosci czy koloru napisow. Jednak nie jest to duza wada, bo są one wyswietlane bardzo wyraźnie, na pólprzezroczystym szarym pasku (niektorym moze to nie podejsc, ale ja i tak bym tego nie zmieniał). Reasumujac moge wstepnie (zobaczymy za pare miesiecy czy sie nic nie sypnie ;) ) polecic LG :) . Edytowane 4 Marca 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Gorzej z napisami, ale to tyczy sie chyba wszystkich 'markowych' odtwarzaczy - nazwa pliku .txt (czy jakiegos innego) musi byc taka jak pliku z filmem, bo nie ma mozliwosci recznego wyboru wypalonych napisow.I to jest wystarczający powód zeby go nie kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Ciekawe, czy któryś z firmowych odtwarzaczy jednak się wyłamuje i pozwala odtworzyć obojętne jakie napisy. Kiss na pewno :P ale czy coś innego... Przydałoby się coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 I to jest wystarczający powód zeby go nie kupic.Nie, to jest wystarczający powód, aby wypalac napisy nazwane tak samo jak film :P . Jest to przynajmniej pewne rozwiazanie, bo jak bedziesz wybieral sie gdzies (do kumpla czy do ciotki na ferie ;) ) gdzie nie mają wiwy, tylko wlasnie jakis markowy player, to Twoje filmy bedą dzialac. Ciekawe, czy któryś z firmowych odtwarzaczy jednak się wyłamuje i pozwala odtworzyć obojętne jakie napisy. Kiss na pewno :P ale czy coś innego... Przydałoby się coś takiego.Też mi marka ;) . Tak samo dobra jak wiwa czy manta;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ciekawe, czy któryś z firmowych odtwarzaczy jednak się wyłamuje i pozwala odtworzyć obojętne jakie napisy. Kiss na pewno :P ale czy coś innego... Przydałoby się coś takiego. Lord i seria Emeror III-IV odczytują każdy napis, byle znajdował się tam, gdzie jest film. Dowolne umieszczenie napisu obsługuje napewno Prince 1,2, Emperor I-II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Nie, to jest wystarczający powód, aby wypalac napisy nazwane tak samo jak film :P . ] Nie, to jest powod dla ktorego moja 5 letnia biblioteczka 200 filmow bylaby nieuzyteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Nie, to jest powod dla ktorego moja 5 letnia biblioteczka 200 filmow bylaby nieuzyteczna.Nie, to jest powod dla ktorego istnieją plyty rw;] . Moja "biblioteczka" jest kilkukrotnie wieksza i podejrzewam, ze moze z 30% napisow jest nazwana tak samo jak film, ale jak bedziemy sobie chcieli obejrzec akurat taki ze "źle" nazwanymi napisami to wypale go na rw i tyle. EDIT: Aha i jeszcze jedno - LG ma przynajmniej porządną optyke, w przeciwienstwie do np. wiwy. Naczytalem sie opinii, ze komus filmy przycinaly i musial wypalic jeszcze raz, z mniejszą szybkoscia. Ja zawsze nagrywalem wszystko z maksymalna mozliwą szybkoscia i jak testowalem LG ani razu nic nie przycielo. Edytowane 5 Marca 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 und3r @ Ty widziałeś kiedyś Kissa jakiegoś? Może nie jest to marka robiąca wszystko RTV jak Sony czy coś, ale Kiss ma świetne odtwarzacze i jakościowo to Mancie czy Wiwie itp dużo brakuje do niego. Ale problemy z Kissami też są ponoć. Zależy od modelu Slayer @ takie rzeczy to ja wiem, mam EIII w domu i Wiwe HD238U (chłam z nieużytecznym spdifem dla dolby digital), ale chodziło mi o firmowy odtwarzacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Czy ja gdzies powiedzialem, ze Kiss nie jest dobry jakościowo? To nie o to biega w pojęciu "markowy". Produkt markowy to produkt zrobiony przez powszechnie znany i szanowany na danym rynku koncern, taki jak wlasnie Sony, Panasonic, LG, Samsung, itp. Pod wzgledem "markowości" Kiss jest tak samo dobry jak Manta, co nie znaczy, ze nie jest lepszy od Manty jakościowo. Markowy nie jest wbrew pozorom synonimem "dobry". Np. zraził mnie Panasonic bodajze s325, ktorego tez ogladalem i predzej wzialbym Wiwe, mimo iz nie jest tak "markowa". Poza tym sam piszesz, ze są problemy z Kissami i to wlasnie jest powod, dla ktorego moja dziewczyna wolała jednak cos "markowego", nawet za cene braku mozliwosci recznego wybrania napisow. Czytałem rozne opinie o LG i nigdzie nikt nie pisal, ze nagle ni z tego ni z owego cos sie zaczelo przycinac, rozjezdzac, itd., jak to ma miejsce w przypadku Bellwoodow, Wiw czy Kissow. Jestem przekonany, ze Panasonic tez nie miałby zadnych problemow z laserem. Sedno sprawy tkwi w tym, ze te "niemarkowe" odtwarzacze są robione specjalnie dla piratow, podczas gdy te markowe robione są bardziej pod kątem oryginalnych DVD, a DivX to w ich przypadku bonus. Wiwe czy Bellwooda poleciłbym tylko osobie, dla ktorej nie byloby problemem wymieniac w razie czego sprzet kilka razy, ani nie przeszkadzałaby jej swiadomosc, ze jutro odtwarzacz moze odmowic posluszenstwa bez wyraźnego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 No to się źle zrozumieliśmy. W sumie pisząc markowy miałem właśnie na myśli coś porządnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Zniecierpliwiony zacinaniem się, skakaniem i tym podobnymi problemami postanowiłem przestać korzystać z usług Manta Prince 2. Chcę sprzętu, który odtworzy większość xvidów itp i będzie to robił sprawnie i bezproblemowo. Trochę szukałem i w dość przystępnej cenie (<250zł) znajduje się LG DVX 286. Co możecie powiedzieć na jego temat? Jest jakaś lepsza opcja do 300 zł? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) A jak jest z przetwarzaniem dźwięku na tych odtwarzaczach(manta, wiwa, itp.) z płyt cd?? Bo może nie warto zbierać 6 stówek na DVD Yamaha, czy Onkyo również z divxem i polskimi napisami. Edytowane 14 Marca 2007 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 haha, a to dobre - imho tragedia, przynajmniej na WIWIE HD128U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Za tą większą róznice to ja juz bym wolał złozyc sobie odtwarzacz na bazie pc :)Ja bym wolal Xboxa z XBMC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 haha, a to dobre - imho tragedia, przynajmniej na WIWIE HD128UNa Mancie Emperor III tak samo. Oczywiście o analogu mówię. Dźwięk za cichy, a jak już dam głośno, to po prostu tyle zakłóceń itp słychać że szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ludzie zrozumcie. Sprzety za 160pln nie moge byc niesamowicie dobre. Odtwarzamy Divx tylko i wylacznie (no i DVD oczywiscie). Do reszty musimy miec odpowiedni sprzet. Jezeli chcemy konkretny dzwiek z WIWY to musimy podpiac pod to konkret sprzet za 10-krotnosc jej wartosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Z wszystkim masz rację poza ostatnim zdaniem :) Bo podpięcie bardzo dobrego sprzętu, jeszcze bardziej uwydatni szumy i zniekształcenia dźwięku, jakie te odtwarzacze tworzą :) A jedyne wyjście to używanie SPDIF (wyjścia cyfrowego). Bo na przykład jeśli film ma ścieżkę dolby digital, to wtedy taka wiwa/manta podaje tylko ten sygnał dalej do amplitunera/dekodera, nie robiąc z nim nic. Gorzej, że na przykład Wiwa HD238U co chwilę przerywa dźwięk na spdifie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Tego jeszcze nie probowalem z oczywistych wzgledow. Ale jak widac sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 @und3r, zajrzyj tutaj http://forum.divx.pl/ Może będzie już zmodowany firmware dla Twojego odtwarzacza. Ja zmieniając firmware w swoim pionku połączyłem cechy dwóch grup odtwarzaczy: pełnej kontroli nad subtitles oraz jakości wykonania, jaką gwarantują markowe sprzęty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 @und3r, zajrzyj tutaj http://forum.divx.pl/ Może będzie już zmodowany firmware dla Twojego odtwarzacza. Ja zmieniając firmware w swoim pionku połączyłem cechy dwóch grup odtwarzaczy: pełnej kontroli nad subtitles oraz jakości wykonania, jaką gwarantują markowe sprzęty. No gdyby wyszedł do LG firmware pozwalajacy na zabawe napisami to byloby bardzo milo. Jaki dokładnie masz odtwarzacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Mam Pioneer'a DV 696 od kilku miesięcy, jak dotychczas sprawuje się bardzo przyzwoicie. Jedyny mankament to fakt, iż napęd nie pracuje zupełnie bezgłośnie (minimalnie czasem hmmm "zapiszczy")- ale w końcu filmów na mute nie oglądam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 moja cierpliwosc sie skonczyla i odeslalem "wspaniala" WIWE HD128U do serwisu, kurier z zamknietymi oczami wypelnial druczek - taki ten sprzet wspanialy... zobaczymy co z tym zrobia, mam nadzieje ze nie skonczy sie na czyszczeniu lasera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 W mojej WIWIE to juz zapomnialem o obsludze. Wgrywajac najnowszy soft jakies 3 miechy temu wrzucam tylko filmiki jakie popadnie. Czasami po 3 dziennie (akurat teraz mialem dlugi weekend to obejrzalem chyba z 10-12 filmow). Zero problemow. Musiales miec bubla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 heh, no mam nadzieje ze z serwisu wroci egzemplarz podobny w dzialaniu do Twojego, ale poki co strasznie sie zrazilem do WIWy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 witam! chcialbym zasiegnac rady! potrzebuje dobrego i taniego otwarzacza Dvd/dvix dla mojej mamy cobym mogl jej od czasu do czasu nagrac jakis film! nie musi byc to jakis full wypas! byle by ladnie odtwarzal i czytal wiekszosc napisow,formatow i plyt! nie znam sie wogole na tym wiec prosze o jakies propozycje! a zalezy mi na czasie bo jutro juz chce jechac ze mna do Media zebym jej wybral :D z gory dzieki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Wez Mante jakis popularny model Prince i bedzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Ze względu na Mamę, to radziłbym coś na bazie Lorda- do wyboru- najlepiej 031 bądź 034 jak masz TV z HDMI. Będzie miała normalnego pilota. Jeżeli przyzwyczaiła by się celować jak stajper w odwarzacz, nie zawsze z oczekiwanym skutkiem, to lepiej Emperor-a IV z Dolby Digital II bądź NERON (osobiście mimo braku DD II- wybrałbym Neron-a) Edytowane 11 Maja 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Marcin_gps , nie wiem czemu masz takie problemy z tą Wiwa :/ Ja sam użytkuje swoją (ten sam model) już od września 2006 i rewelacja, czasem zdarzy się, że czegoś nie odczyta, ale ja najczęściej wypalam filmy na rw więc wszystko hula. Mój brat ostatnio też kupił ten model i na razie działa identycznie jak mój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...