Przemol^N Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 to lepiej Emperor-a IV z Dolby Digital II bądź NERON (osobiście mimo braku DD II- wybrałbym Neron-a)Jaki DD II? Co to za wymysł marketingowy? Tego google nie zna. Moim zdaniem nie ma sensu kupowac tych zabawek wartych 2 dolary z chin. Kazdy taki marketowy model jaki pozyczalem zeby sprawdzic daje obraz do [gluteus maximus] a dzwiek jest ponizej krytyki. Jak vhs wyglada dvd z tego. Podziwiam Was ze zadowalacie sie takich gownianym obrazem nie mowic juz o ogladaniu divx.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Porównywałem z markowymi - dla mnie różnica w obrazie nie istnieje- może kwestia kabla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Marcin_gps , nie wiem czemu masz takie problemy z tą Wiwa :/ Ja sam użytkuje swoją (ten sam model) już od września 2006 i rewelacja, czasem zdarzy się, że czegoś nie odczyta, ale ja najczęściej wypalam filmy na rw więc wszystko hula. Mój brat ostatnio też kupił ten model i na razie działa identycznie jak mój. No ja tez nie wiem czemu ja mam, ale setki innych osob tu tez ma - http://fdb.pl/ff14/6 przez pierwszy miesiac dzialala idealnie, ale przestala ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Jaki DD II? Co to za wymysł marketingowy? Tego google nie zna. Moim zdaniem nie ma sensu kupowac tych zabawek wartych 2 dolary z chin. Kazdy taki marketowy model jaki pozyczalem zeby sprawdzic daje obraz do [gluteus maximus] a dzwiek jest ponizej krytyki. Jak vhs wyglada dvd z tego. Podziwiam Was ze zadowalacie sie takich gownianym obrazem nie mowic juz o ogladaniu divx.... Przestan i nie badz smieszny. Znalazl sie audio i videofil. Jezeli obraz zwyklego odbiornika np. podczas "Wiadomosci" na TVP1 jest dla Ciebie jak VHS to nie wiem czy wogole zaczynac dyspute z tak skrajna opinia w ktora sam nie wierzysz. Obraz z chinczykow jest wystarczajacy aby moc sie cieszyc bardzo dobrym obrazem dobrze zripowanego DVD na Divx. Edytowane 18 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) nie wszystkich stac na Pioneera czy Samsunga z wyzszej polki, a na leciwym TV CRT nie jest zle ---EDIT---- WIWA wrocila z serwisu z nową optyką i na razie łyka wszystko natychmiastowo, zobaczymy tylko jak długo ;D Edytowane 27 Maja 2007 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witka Planuję zakupić jakiś tani odtwarzacz DVD i DivX cobym mógł oglądać sobie filmy na TV :) Mógłby ktoś polecić jakąś Mantę ? Bo kompletnie nie siedzę w dziedzinie odtwarzaczy, a na allegro jest masa modeli do 200 zł. Poniżej parę typów: http://www.allegro.pl/item201250241_manta_..._sd_mmc_ms.html http://www.allegro.pl/item201437024_dvd_ma...usb_poznan.html http://www.allegro.pl/item198723215_manta_...gic_ii_usb.html A może normalnego Basic'a ? http://www.allegro.pl/item198493986_odtwar...vx_txt_mp3.html Byłbym wdzięczny za pomoc i opinię dlaczego dany model jest lepszy od reszty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 @up jakbym brał low-endowy odtwarzacz to coś z USB i faktyczną obsługą GMC i Qpel. A teraz moje pytanie... Poszukuję odtwarzacza na standardowe płytki DVD (włącznie z DL), lecz cały bajer, aby obsługiwał Matroskę (MKV) z napisami (z polskimi znakami diakrycznymi). Znajdę coś? Myślałem jeszcze nad jakimś tanim media-center pc, lecz do filmów w HD nie wystarczy piec za parę stówek... Także myślałem o PS3 z jakimś linuksem, ale to w sumie niepraktyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Matroskę (MKV)XboX + XBMC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 XboX + XBMC.Ale czy będzie się on nadawał do odtwarzania filmów w fullHD? Pytam, ponieważ w innym temacie (dotyczącym konsoli XboX) otrzymał odpowiedź... negatywną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Skoro taką odpowiedź tam dostałeś, to znaczy że tak jest, a tu o Xboxie rozmawiać na pewno nie będzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Odczyta jeżeli będzie miał zmieniony procek. A playerka z FullHD i MKV nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Znalazłem dość nietypowy test odtwarzaczy DVD typu ''RightMark Audio Analyzer'' dotyczący porównania na wykresach parametrów odtwarzania płyt : DVD-Audio / CD-DA / MP3 320 Panasonic DVD-S52 DVD-Audio CD-DA MP3 320 kbps Pełny test Pioneer DV-696AV DVD-Audio CD-DA MP3 320 kbps Pełny test Zmierzyli też : KiSS DP-600 SnaZio Edytowane 12 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Panowie, co myślicie o Mancie 033 LORD? Potrzebuję odwarzacza do oglądania divx-ów i dvd z ogromną przewagą tych pierwszych, najczęściej nagranych po kilka sztuk na jednej płytce DVDR. Czy nie będzie miał jakichś większych problemów z odczytem? Chcę na dniach kupić jakąś odtwarzarkę w cenie tak do 200zł. Może coś lepszego zaproponujecie? Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Bierz co masz pod reka. Jak ma wysiasc to lepiej abys blisko do sklepu mial. Ta MANTA jest wporzo ale gdy widze ta zaslepke od USB jak sie wygina to az mnie ciarki przechodza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Bierz co masz pod reka. Jak ma wysiasc to lepiej abys blisko do sklepu mial. Ta MANTA jest wporzo ale gdy widze ta zaslepke od USB jak sie wygina to az mnie ciarki przechodza :P Wysyłkowo napewno nie będę kupował. I chyba wezmę tą Mantę. USB w sumie dobra sprawa, można oglądać film z pendrive'a przez co napęd się nie zużywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wysyłkowo napewno nie będę kupował. I chyba wezmę tą Mantę. USB w sumie dobra sprawa, można oglądać film z pendrive'a przez co napęd się nie zużywa. tak, nie wiadomo tylko czy przy większej kompresji nie będziesz miał szarpania :D tak jak to występuje w mojej WIWIE, film 2x700mb -> zapomnij o płynnym odtwarzaniu przy dynamicznych scenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 tak, nie wiadomo tylko czy przy większej kompresji nie będziesz miał szarpania :D tak jak to występuje w mojej WIWIE, film 2x700mb -> zapomnij o płynnym odtwarzaniu przy dynamicznych scenach A jak będę odtwarzał z płyty to nie będzie tego szarpania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 tak, nie wiadomo tylko czy przy większej kompresji nie będziesz miał szarpania :D tak jak to występuje w mojej WIWIE, film 2x700mb -> zapomnij o płynnym odtwarzaniu przy dynamicznych scenach A czy to nie zależy bardziej od prędkości samego sticka, próbowałeś na szybszym np Corsair GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 prędkość sticka nie ma nic do rzeczy, bo karta ma odczyt 4,5MB/s a flim kompresję max 1,2MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam :D Mam DVD Denona DVD-1730i mam problem, nie moge ni diabla odtwarzac napisow podczas ogladania dvixow. Fakt w instrukcji pisze ze czyta napisy z rozszezeniem .sub, .smi, .srt. Skad wziac takie napisy? jak sobie z tym problemem poradzic? mial juz ktos podobny problem? Pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) prędkość sticka nie ma nic do rzeczy, bo karta ma odczyt 4,5MB/s a flim kompresję max 1,2MB/s Nie rozumiem po co montują USB jak są problemy z płynnym odtwarzaniem filmów i czemu tak się dzieje ? Edytowane 1 Lipca 2007 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam Mam DVD Denona DVD-1730i mam problem, nie moge ni diabla odtwarzac napisow podczas ogladania dvixow. Fakt w instrukcji pisze ze czyta napisy z rozszezeniem .sub, .smi, .srt. Skad wziac takie napisy? jak sobie z tym problemem poradzic? mial juz ktos podobny problem? Pomocy!!! Możesz je konwertować w SubEdit-Playerze. Lub poszukaj zmodyfikowanego softu do tego Denona (ale wątpię rzebyś znalazł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Możesz je konwertować w SubEdit-Playerze. Lub poszukaj zmodyfikowanego softu do tego Denona (ale wątpię rzebyś znalazł).WWlasnie sprawdzilem jak to jest z ta konwersja w subedit playerze, i nie stety nie dziala :mur: niby odtwarzacz widzi napisy ale sie nie wyswietlaja :mur: Gdzie szukac zmodyfikowanych softow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Można sobie na USB np zdjęcia wrzucić jakąś muzyke albo same napisy:P Ja muszę się pochwalić moja Wiwa ciągnie już pare miesięcy i pozatym że napęd zaczał troszke głośniej pracowac to wszystko jest ok a zaznaczam że mało filmów to ja nie ogladam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Można sobie na USB np zdjęcia wrzucić jakąś muzyke albo same napisy:P Ja muszę się pochwalić moja Wiwa ciągnie już pare miesięcy i pozatym że napęd zaczał troszke głośniej pracowac to wszystko jest ok a zaznaczam że mało filmów to ja nie ogladam:P A nie przycinca ci jak odtwarzasz filmy z USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Sam rozwiazalem problem z napisami :D Poszukalem na googlach i sie dowiedzialem o programie subtitle workshop ;) Sprobowalem nim zmienic format napisow na srt i UDALO SIE napisy dzialaja na moin Denonie DVD-1730 :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item208726302_dvp3040_6_...4_dni_nici.html A co sadzicie o tym? Mysle nad kupnem dvd a to jest sporo tansze od mant i to jest niby philips:/ Edytowane 5 Lipca 2007 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Jakoś nie widzę żeby było coś tam napisane o obsłudze napisów. Poza tym zwykle jest tak że markowe odtwarzacze sprawiają w przypadku DivXów więcej problemów niż Manta, Bellwood itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ale ja nie pisałem nigdzie że filmy odtwarzam z pena:P Raz że nie mam takiego dużego a dwa to wszytsko na cd sobie zapodaje i oglądam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 nie wszystkich stac na Pioneera czy Samsunga z wyzszej polki, a na leciwym TV CRT nie jest zle ---EDIT---- WIWA wrocila z serwisu z nową optyką i na razie łyka wszystko natychmiastowo, zobaczymy tylko jak długo ;D no i zakończyła żywot ponownie po ~20 filmach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...