goram Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Sprawdzalem progsem Intel active monitor i mam procesor zone: 46 stopni i system zone 1: 47 stopni 8O. na procku mam Wielki radiator i na to wiatrak. Co mozna jeszcze dolozyc zeby sie tak niegrzal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 jaki procesor?? temp. w stresie czy przy starcie?? jaki wentylator masz??? .....?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 P4 2 ghz nie krecony a temperatura taka po ok 10 min od wlaczenia A wentylator to razem z procem dali i mówili że starczy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Kup sobie Vapochilla i Ci starczy na pewno... A temp raczej znosna, ale moglaby byc mniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Temp mogłaby byc niższa ale jest w normie.. Ważne jest abys sprawdził temp po obciążeniu procka , np. zapuśc 3dmarka wlącz looping i potem wyjdź szybko i sprawdź.. To jest 2,0 GHz to troszkę ciepła jednak wydziela.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 ewentualnie zamontuj sobie 2 wentyle -1 z przodu i 1 z tyłu obudowy - one napewno pomoga przy chłodzeniu CPU a także innych grzejących się elementów jak grafa czy HDD (twój cooler BOXowy? poprostu będzie chłodził proca chłodniejszym powietrzem... A tak w ogule u mnie to poza coolerem na CPU (Spire - 4700 obr/min) mam właśnie dodatkowe wentyle - 1 z przodu na dole (zasysający) 1 z tyłu pod zasiłką (wyciągający) i dodatkowy troszkę mniejszy przyczepiłem do tych blaszek zaślepek z przodu obudowy - z zewnątrz obudowy niejest widoczny o durzo pomaga bo dmucha prosto na cooler od proca i na pamiątki..... teraz w stresie temperatura nie przekracza na sprzęcia w podpisie więcej jak 48 C wcześniej bez tych dodatkowych 3 coolerów dobijało nawet do 58-59C i bywało małostabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 czego chcesz - masz badziewne chlodzenie i temp dobra jest - przesmaruj proca inna pasta - moze srebrna.... ps - zrob se podpis bo nie wiadomo co masz za kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Temp. jak najbardziej mozliwa gdy zle zalozony jest cooler lub nie masz posmarowanego pasta proca. Zamknieta obudowa bez dodatkowych wiatrakow w srodku jeszcze dolozy z 5`C. Rada: 1. Posmaruj procesor cieniutka warstwa pasty termoprzewodzacej. 2. Otworz obudowe albo zamontuj wiatraki chlodzace wnetrze budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 A ja mam 1.2@1.5 i mam około 50 stopni przy otwartej obudowie i wiatraku ( no właśnie nie pamiętem jaki wiem ża GlobalWina) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Mam nawet Volcano 7+ i temperatura przy 4800 obr/min wynosi też ok. 45 stopni. Nie pomagają wiatraki w obudowie (mom oba :lol: ). Może ten proc już tak ma? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdrobny Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Ściągnij procka i zmień silikon na paste (najlepiej srebrną) to powinno wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 czego chcesz - masz badziewne chlodzenie i temp dobra jest - przesmaruj proca inna pasta - moze srebrna.... ps - zrob se podpis bo nie wiadomo co masz za kompa no z twojego wynika wszystko jasno jakiego masz kompa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 STOP! Najpierw powiedz jaki masz rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...