Skocz do zawartości
goram

Wysoka temperatura komputera

Rekomendowane odpowiedzi

ewentualnie zamontuj sobie 2 wentyle -1 z przodu i 1 z tyłu obudowy - one napewno pomoga przy chłodzeniu CPU a także innych grzejących się elementów jak grafa czy HDD (twój cooler BOXowy? poprostu będzie chłodził proca chłodniejszym powietrzem...

A tak w ogule u mnie to poza coolerem na CPU (Spire - 4700 obr/min) mam właśnie dodatkowe wentyle - 1 z przodu na dole (zasysający) 1 z tyłu pod zasiłką (wyciągający) i dodatkowy troszkę mniejszy przyczepiłem do tych blaszek zaślepek z przodu obudowy - z zewnątrz obudowy niejest widoczny o durzo pomaga bo dmucha prosto na cooler od proca i na pamiątki..... teraz w stresie temperatura nie przekracza na sprzęcia w podpisie więcej jak 48 C

wcześniej bez tych dodatkowych 3 coolerów dobijało nawet do 58-59C i bywało małostabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. jak najbardziej mozliwa gdy zle zalozony jest cooler lub nie masz posmarowanego pasta proca. Zamknieta obudowa bez dodatkowych wiatrakow w srodku jeszcze dolozy z 5`C.

Rada:

1. Posmaruj procesor cieniutka warstwa pasty termoprzewodzacej.

2. Otworz obudowe albo zamontuj wiatraki chlodzace wnetrze budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi