Skocz do zawartości
Sandman

Automatyczny Restart Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem. Miałem Asrocka K7S8X z Duronem 1,4. Nastąpiło zwarcie w sieci. Procek i płyta się spaliła:( Kupiłem Durona 1,8 i postawiłem go na porzyczonego ECS'a K7S5A poniewaz czekam na NF7-S z allegro.

Zainstalowalem Wina Xp. Instalacja przebiegla pomyslnie. Gdy windows zaladuje sie i laduja sie ikony pulpitu komp nagle sie restartuje. Dzieje sie tak za kazdym razem. Zainstalowalem Xp na innym dysku ale dzieje sie tak samo.

W trybie awaryjnym komp dziala normalnie tzn nie restartuje sie.

Tak samo w trybie VGA.

Podczas dzialania w trybie VGA 640x480 8bitow kolorow i odswiezanie 60Hz wszystko chodzi ok nawet kilka godzin. Gdy zmieniam rozdzielczosc lub odswiezanie np na 72Hz zmieniaja sie kolory, wychodza "artefakty" i komp sie restartuje.

Uszkodzony zasilacz czy karta? Mam radka 9000Pro. Miał ktoś podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyczyn może być wiele, najbardziej prawdopodobna to zasilacz. może się też przegrzewać karta graf. lub też może być cos nie tak z płytą gł. lub z pamięciami. np. karta graficzna może nie chcieć współpracowac z płytą gł.

jak przyjdzie ci ten nf7 i problem będzie dalej występował to najprawdopodobniej karta lub zasilacz. poczekaj na nf7 wtedy zobaczymi. i podaj jaki masz dokładnie zasilacz (marka, moc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...