sfonor Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam Czytajac tytul mojego posta to wiadomo o co mi chodzi. teraz tylko problem - jaka firma Geforce czy Radeon, jaki producent, i na koniec jaki model grafiki? Jestem na AGP i tu zostaje! Konputerek nie jest zly, chyba grafika tylko tu kuleje. W PCIexpress na razie jeszcze sie nie pcham. Oto moj konfig: CPU: AMD ATHLON XP 3000+ (FSB 400) + wentylator Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT (PCU31-VH) MOTHERBOARD: ABIT KV7 (VIA KT600-8237) RAM: 2X512 KINGSTON CL3 (kvr400x63c3a) GRAPHICS: 9600xt 128mb\ 128bit AGP SOUND: SOUNDBLASTER AUDIGY 2ZS HARDDRIVE: WESTERN DIGITAL CAVIAR WD1600JD-00HBBO SERIAL ATA, 8mb cache. 7200 rpm CDRW:LiteOn LTR 52327S DVDRW+CDRW:LiteOn DVDRW SOHW-1633S POWER SUPPLY: 350 WATT - megabajt model 350sATX Obudowa - tracer - model tro 818 L Davos WINDOWS XP PROFESSIONAL, SERVICE PACK 2 Wiem ze mam dziadowski zasilacz i niedlugo go zmienie (odnosnie zasilacza juz sie wypytuje na forum o zasilaczach wiec temat megabajta mozna zostawic w spokoju). Czekam na wasze sugestie. Radeony maja wyzsze taktowania, ale Geforce jakos lepiej pracuje z tworcami gier i chyba lepiej troszke wypada w gierkach (doom3 , quake 4 dla nvidia) i tu mam dylemat. Moze uzytkownicy obu marek podziela sie wrazeniami? Dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Ile chcesz na to kasy przeznaczyć ?? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfonor Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam Nie patrze na wymiane karty pod katem ile moge wydac, pytam o jakas sensowna propozycje bo obecna karta mi troszke jednak spowalnia w FEAR czy DOOM3 albo QUAKE 4. Moze wystarczy radeon x850 pro vivo z arche, a moze jakis geforce 6800gt albo geforce 6800gs. Nie znam sie wiec Was prosze o rade, a moze warto kupic geforce 6600gt za okolo 600 zlotych i bedzie wsjo oj? Te gry ktore wymienilem maja problemy ale moze tansza karta 8 potokowa wystarczy, a moze nie? Konfig podalem wiec czekam na sugestie bardziej doswiadczonych. pozostaje na AGP! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Ja polecam X800XT jedna z najszybszych kart na AGP. Mialem taki konfig jak Ty i 6600GT a pozniej wspomnianego X800XT i roznica w wydajnosci byla KOLOSALNA. zdecydowanie karta 16 potokowa :) X850pro jest karta tylko 12 potokowa i jej wydajnosc jest zdecydowanie mniejsza i z nadchodzacymi tytulami przewaga na kozysc 16-potokowcow bedzie rosnac. PS. Mam X800XT na sprzedaz po okazyjnej cenie ;) , nie zeby powyzsze informacje byly reklama poprostu stwierdzilem fakty, ale nich inni tez sie wypowiedza EDIT: z drugiej strony jezeli chcesz zostawic dotychczasowa zasilke to tylko 6600GT bo nic szybszego Ci ona nie pociagnie. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja polecam X800XT jedna z najszybszych kart na AGP. Mialem taki konfig jak Ty i 6600GT a pozniej wspomnianego X800XT i roznica w wydajnosci byla KOLOSALNA. zdecydowanie karta 16 potokowa :) X850pro jest karta tylko 12 potokowa i jej wydajnosc jest zdecydowanie mniejsza i z nadchodzacymi tytulami przewaga na kozysc 16-potokowcow bedzie rosnac. PS. Mam X800XT na sprzedaz po okazyjnej cenie ;) , nie zeby powyzsze informacje byly reklama poprostu stwierdzilem fakty, ale nich inni tez sie wypowiedza EDIT: z drugiej strony jezeli chcesz zostawic dotychczasowa zasilke to tylko 6600GT bo nic szybszego Ci ona nie pociagnie. KAS dobrze gada, X800XT to moc w czystej formie, na tym wszystko plywa i nawet nie trzeba tego podkrecac, mailem okazje testowac to cudo u kumpla i jestem zachwycony! co do tej kompatybilnosci gier ze NVIDIA jest lepsza to IMHO nie prawda, to ze jak odpalisz gierke i wyswietla sie reklama NVidia to swiadczy tylko o tym ze wspomniana firma zaplacila tworca gry zeby napedzic sobie rynek na zakup tych kart. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebel_1 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ile chcesz za kartę graficzną? Napisz do mnie na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...