Skocz do zawartości
Gość seraf

Nowy Pentium 631 - 2mb Kaszy Ht 0.65

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak :-|

Płyta niechce sie uruchomic na jednej kosci, na drugiej chodzi tylko w jednym dimmie. O dualu moge zapomnec, w zadnej konfiguracji sie nie bootuje. :?

Druga sprawa: Max dla tego mobo to fsb 270-280, powyzej tego nawet sie nie uruchamia :mur: . Na 12x300 sie nie bootuje, nie wspominajac o wyzszych taktach. :-|

Kolejny problemik :( . Gdy juz uruchomie kompa w miare stabilnie, to przy menu wyboru systemu/starcie instalki windy wyskakuje piekny bluescreen - kostka ramu jest padnięta. Obecnie jestem kompetnie załamany tym wszystkim, a do tego doszły jeszcze niemałe problemy z kobietą... ehh normalnie masakra :mur: .

Obecnie jestem bez kompa, niechce mi sie nawet skladac tego p2 do kupy. Chwilowo mam dostep do innego wiec korzystam z okazji.

Wyniki? Zbotowanie cpu na ~4.3GHz... nie zapowiada sie na nic wiecej :(.

Podsumowuja, jakos mi sie wszystkiego odechcialo, mam to glęboko w d*pie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga p5wd2 padła, fajne mobo ale ja wole DFI. Dawała napięcie, kapło troche wody i nie daje napięcia.

Te płyty do o/c są dobre, ale wilgoci i zimna to zbytnio nie lubią. W drugiej padło to samo co za pierwszym razem, czyli cały blok zasilający procesor i dodatkowo jeszcze zasilanie nb. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm dzięki za dobre słowa.

No coż Masell coś szcześcia nie mamy :? :-|

Jutro mamy mieć nową mobo to się zobaczy, na sobotę musi wsio grać bo pokaz o/c na Lan Party mamy zrobić a mobo nie ma :mur:

btw.

narazie to udało się nam jakoś w miarę do porozumienia z MSI 7800GT dojść - efekty tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sobote sie zmusze i wyjme swoje mobo z budy. licze ze ninja w polaczeniu z delta dadza jakos rade ;]

tylko czesci na sznureczkach uwiąz, by komp ci nie poleciał :D

Uważam jednak że i tak masz coś za wysokie te temperatury :/

Ninja jest gorąca czy tylko ciepła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ustaw wsio dla ramu na auto, powyłączaj zbędne urządzenia i kontrolery typu RAID, USB, LAN ... Multi na x15, mem na niski dzielnik i kręć FSB.

Do Masella to było.

Moze i ja na intelu sie nieznam, ale o takich podstawach to na samym poczatku pomyslalem <_< . Niechce juz tego złomu na oczy widziec :mur: :mur: :mur: . Ja chce normalny działający komputer :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i ja na intelu sie nieznam, ale o takich podstawach to na samym poczatku pomyslalem <_< . Niechce juz tego złomu na oczy widziec :mur: :mur: :mur: . Ja chce normalny działający komputer :mur:

Mati nie denerwuj się. Napisałem to ponieważ nie wiem co kombinowałeś z tym zestawem. Sprawdźcie wsio u Niemca i się okaże co tak naprawdę wadzi w tym kompie, bo to nie możliwe aby całość aż tak bardzo ze sobą nie współpracowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak :-|

Płyta niechce sie uruchomic na jednej kosci, na drugiej chodzi tylko w jednym dimmie. O dualu moge zapomnec, w zadnej konfiguracji sie nie bootuje. :?

Druga sprawa: Max dla tego mobo to fsb 270-280, powyzej tego nawet sie nie uruchamia :mur: . Na 12x300 sie nie bootuje, nie wspominajac o wyzszych taktach. :-|

Kolejny problemik :( . Gdy juz uruchomie kompa w miare stabilnie, to przy menu wyboru systemu/starcie instalki windy wyskakuje piekny bluescreen - kostka ramu jest padnięta. Obecnie jestem kompetnie załamany tym wszystkim, a do tego doszły jeszcze niemałe problemy z kobietą... ehh normalnie masakra :mur: .

Obecnie jestem bez kompa, niechce mi sie nawet skladac tego p2 do kupy. Chwilowo mam dostep do innego wiec korzystam z okazji.

Wyniki? Zbotowanie cpu na ~4.3GHz... nie zapowiada sie na nic wiecej :(.

Podsumowuja, jakos mi sie wszystkiego odechcialo, mam to glęboko w d*pie.

a ze tak sie zapytam na jakich dzielnikach dla memek lecisz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zadnych niedziala. Timingi, vdimm, napiecia mostków kompletnie nic niedają

hmm... zastanawiam sie dlaczego wszystko waliliscie od razu na mobo. Mnie tutaj cos memkami zajezdza. tesciles na innych pamieciach? jakie masz memy dwu czy jednostronne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no panowie to jest zly dzien

matiz i padnieta mobo

masell i cos nie gra

yotom i krzywy rdzen

Ja wczoraj walczylem ze sprzetem, dzis dopiero o tym napisalem

Takie małe podsumowanie ;) :

Devil(23:05)

mobo mam wlasnie P4P800 i super jest - czegos takiego jak blue screen to nie widzialem jeszcze

Masell (23:05)

ja mam p5wd2

Masell (23:05)

nic poza bluscreenem jeszcze niewidzialem

@Lagier

Przeciez napisalem, że mem są raczej stukniete. Mam jednostronne xms 5400UL, w sobote pobawimy sie z Niemcem i bedzie juz raczej wszystko wiadomo.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi