Lagier Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @Lagier Przeciez napisalem, że mem są raczej stukniete. Mam jednostronne xms 5400UL, w sobote pobawimy sie z Niemcem i bedzie juz raczej wszystko wiadomo. hyhy... fakt niedolookalem tego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Ja też nie ma się czym pochwalić. 920 stabilnie idzie na 240. Więcej do 270 tylko w biosie. Żadnej reakcji na wyższe napięcia. Dziwne te 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 nie procki tylko mobo i moge sie o to zalozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 A ja sie zastanawiałem czemu taki przestój na extremalnym. A tu widze ze same kłopoty macie panowie. 3mam kciuki zeby wszytsko było dobrze! Tylko publika nie moze sie doczekac nowych rekordów :D @MaSell » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Zycze powodzenia z Kobieta bo to waznijsze niz OC. Laska mnie zostawila po 4latach i sie nichu.. nie moge sie pozbierac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 wszelkie spekulacje nt. MaSellowych zabawke beda uciete w sobote. na moich kosciach i jego mobo i procku sprzecidlo chodzilo choc poza dosa nie wychodzilismy. zobaczymy w sobote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 nie procki tylko mobo i moge sie o to zalozyc zakladajac ze PioMX ustawil wszystkie dzielniki i blokady w biosie dobrze (bez podtekstow i aluzji!) to absolutnie nie jest to wina plyty plyta ma wsparcie dla fsb 1066 czyli 4x266mhz a kolega nie potrafi wyjsc poza 240mhz. Ewidentna wina proca. Niestety i w D920 trafiaja sie kloce. Ja mam to smao na swoim E0 540J oraz N0 630 co widac w podpisie. Jeden i drugi nie chce wyjsc poza 3,8ghz. Dlatego najpewniej brac selekcjonowane procki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 zakladajac ze PioMX ustawil wszystkie dzielniki i blokady w biosie dobrze (bez podtekstow i aluzji!) to absolutnie nie jest to wina plyty plyta ma wsparcie dla fsb 1066 czyli 4x266mhz a kolega nie potrafi wyjsc poza 240mhz. Ewidentna wina proca. Niestety i w D920 trafiaja sie kloce. Ja mam to smao na swoim E0 540J oraz N0 630 co widac w podpisie. Jeden i drugi nie chce wyjsc poza 3,8ghz. Dlatego najpewniej brac selekcjonowane procki. taki sam przypadek mielismy na gigabyte max 225 robil procek na freonie i nawet 1,7v nie pomogalo, mowilismy, ze gniot a jak sie okazalo to mobo jest gowniana a proc z podpisu takze dalej twierdze, ze to mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 taki sam przypadek mielismy na gigabyte max 225 robil procek na freonie i nawet 1,7v nie pomogalo, mowilismy, ze gniot a jak sie okazalo to mobo jest gowniana a proc z podpisu takze dalej twierdze, ze to mobo na jakim gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) na jakim gigabyte?ten najdrozszy na 945 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17984 Edytowane 10 Marca 2006 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ten najdrozszy na 945 wiesz akurat 945 to naciagana sprawa roznie z tym chipsetem bywa jedni lataja powyzej fsb 300 mhz inni poza 270 nie moga wyjsc. jednak jesli Wasz nie potrafil 225 mhz zrobic IMO mobo na gwarancje bo nie spelnia specyfikacji producenta ktora zapewnia prace na szynach 1066/800/533MHz. IMHO na 955X ciezko o takie egzemplarze... Osobiscie obstawiam proca. D920 znane sa wlasnie z takich scian na XS paru gosci trafilo na takie CPU kreci sie zajedwabiscie na def vcore a w pewnym momencie jest sciana... i koniec nic nie da sie zrobic. Zeby rozwiac watpliwosci trza wlozyc proca na inna mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 podeslac do nas to sprawdzimy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 podeslac do nas to sprawdzimy :D sam sie chetnie moge tym zajac :P BTW uporam sie z egzaminami to dorwe jakiegos D920 i zobaczymy :) 630ka z sigu jest zdecydowanie przejsciowym rozwiazaniem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) a moja jest tez jakas dziwna wiec nie przejmuj sie ostatnio jak robilem testy to max co szla na boxie z luzno lezaca akasa bo wiatraczek boxowy to nie wiem gdzie jest wiec ostal sie tylko radiator to 4500mhz czyli fsb 300 a na dobrej wodzie dokladnie tyle samo w obu przypadkach 1,5 albo 1.55v nie pamietam juz dokladnie i na p5wd2 i na p5wd2-e premium Edytowane 10 Marca 2006 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 a moja jest tez jakas dziwna wiec nie przejmuj sie ostatnio jak robilem testy to max co szla na boxie z luzno lezaca akasa bo wiatraczek boxowy to nie wiem gdzie jest wiec ostal sie tylko radiator to 4500mhz czyli fsb 300 a na dobrej wodzie dokladnie tyle samo w obu przypadkach 1,5 albo 1.55v nie pamietam juz dokladnie i na p5wd2 i na p5wd2-e premium hyhy wiesz fsb 250 (jak u mnie) a 300 mhz przy mnozniku 14x to "delikatna" roznica ;] moja 1,5v ma na 3,75 ghz kloc jak cholera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Płyta szła stabilnie na P630 przy 271MHz. Do 240 mogę katowac procka i nic. Daje mu dużo wyższe napiecie, poci się jak diabli ale pracuje stabilnie. 3MHz w górę i po minucie zwiecha. Troche za szybko żeby wyrokować, ale wygląda na taką sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Płyta szła stabilnie na P630 przy 271MHz. Do 240 mogę katowac procka i nic. Daje mu dużo wyższe napiecie, poci się jak diabli ale pracuje stabilnie. 3MHz w górę i po minucie zwiecha. Troche za szybko żeby wyrokować, ale wygląda na taką sztukę. huh... w takim wypadku wyglada niestety na to ze cos nie tak z plyta. Wiesz gdyby to bylo 30, 50 mhz ale przy 3mhz ciezko zeby przy takiej roznicy proc wymiekl. A sproboj ustawic calkiem wyzsze fsb 280/290. Moze mobo cos z dzielnikami sobie chrzani. To samo mialem na P5LD2 150 dziala 151 mhz nie dziala 166 mhz nie dziala 180 mhz dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Hmmm dziwne rzeczy sie teraz dzieją - u każdego cos sie pierniczy :mur: @wisnia666 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jakoś już sie z tym uporałem, mysle ze będzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Chwilowo ściągam pliczek iso, nie będę ryzykował zwiechy. Natomiast w biosie jest lepiej :) Zapuściłem 270 i po biosie mogłem biegac i nic. :unsure: Wchodze w bootmanager, dalej ok, wybieram system, dysk chwile popracuje i zwiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Nowa mobo, nowe możliwości :wink: Mody założone, (tnx Raven) a co po modach B) Oczywiście małe o/c co by nie było. Nowy WR w podkręcaniu procesorów na rdzeniu Cedar Mill wynosi właśnie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Nowa mobo, nowe możliwości :wink: Mody założone, (tnx Raven) a co po modach B) Oczywiście małe o/c co by nie było. Nowy WR w podkręcaniu procesorów na rdzeniu Cedar Mill wynosi właśnie tyle ładnie :D witamy w klubie 100% OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 psychole ;] i za to was podziwiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 czyzby jutro mial zostac pobity wynik bachusa? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 psychole ;] i za to was podziwiam :D biegnij jutro z rana po DI, wpadam z rurą i 631 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 biegnij jutro z rana po DI, wpadam z rurą i 631 :wink: jak mi tylko powiesz gdzie w naszym pieknym miescie je kupic [; ad biedy moze byc LN2, bo my sie zimy....pfu cold buga nie boimy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ... jakieś PI na zachęte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 hyhy... w koncu zaczelo sie cos dziac . Gratki wypas wyniczek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) @MaSell, Mam nadzieje, ze wkrotce te schody sie skoncza i procek pokaze co potrafi. Wkurzylbym sie deczko, gdyby okazalo sie, ze zalatwilem ci jakiegos badziewnego proca :( @DEVILEK, Myslicie, ze tym razem bardziej zblizycie sie do 9:00 w SPi16M? Powodzenia w ataku na 1 pozycje w Rankingu i gratuluje niezlego proca... Edytowane 10 Marca 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 @Bachus Nie martw sie. Te 6GHz mnie jakoś zmotywowalo i juz tu kombinuje (a raczej kombinujemy z Niemcem ;) ) jak zrobic wiecej od Devila & spółki :wink: . Stay tuned :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 jakieś PI na zachęte ??Jutro Tomku :) Na zachęte powiem, że PI 1M przechodził na 5.8GHz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...