Skocz do zawartości
Gość seraf

Nowy Pentium 631 - 2mb Kaszy Ht 0.65

Rekomendowane odpowiedzi

A ja sie zastanawiałem czemu taki przestój na extremalnym. A tu widze ze same kłopoty macie panowie. 3mam kciuki zeby wszytsko było dobrze! Tylko publika nie moze sie doczekac nowych rekordów :D

@MaSell

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Zycze powodzenia z Kobieta bo to waznijsze niz OC. Laska mnie zostawila po 4latach i sie nichu.. nie moge sie pozbierac :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie procki tylko mobo i moge sie o to zalozyc

zakladajac ze PioMX ustawil wszystkie dzielniki i blokady w biosie dobrze (bez podtekstow i aluzji!) to absolutnie nie jest to wina plyty plyta ma wsparcie dla fsb 1066 czyli 4x266mhz a kolega nie potrafi wyjsc poza 240mhz. Ewidentna wina proca. Niestety i w D920 trafiaja sie kloce. Ja mam to smao na swoim E0 540J oraz N0 630 co widac w podpisie. Jeden i drugi nie chce wyjsc poza 3,8ghz. Dlatego najpewniej brac selekcjonowane procki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakladajac ze PioMX ustawil wszystkie dzielniki i blokady w biosie dobrze (bez podtekstow i aluzji!) to absolutnie nie jest to wina plyty plyta ma wsparcie dla fsb 1066 czyli 4x266mhz a kolega nie potrafi wyjsc poza 240mhz. Ewidentna wina proca. Niestety i w D920 trafiaja sie kloce. Ja mam to smao na swoim E0 540J oraz N0 630 co widac w podpisie. Jeden i drugi nie chce wyjsc poza 3,8ghz. Dlatego najpewniej brac selekcjonowane procki.

taki sam przypadek mielismy na gigabyte

max 225 robil procek na freonie i nawet 1,7v nie pomogalo, mowilismy, ze gniot a jak sie okazalo to mobo jest gowniana

a proc z podpisu takze dalej twierdze, ze to mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki sam przypadek mielismy na gigabyte

max 225 robil procek na freonie i nawet 1,7v nie pomogalo, mowilismy, ze gniot a jak sie okazalo to mobo jest gowniana

a proc z podpisu takze dalej twierdze, ze to mobo

na jakim gigabyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten najdrozszy na 945

wiesz akurat 945 to naciagana sprawa roznie z tym chipsetem bywa jedni lataja powyzej fsb 300 mhz inni poza 270 nie moga wyjsc. jednak jesli Wasz nie potrafil 225 mhz zrobic IMO mobo na gwarancje bo nie spelnia specyfikacji producenta ktora zapewnia prace na szynach 1066/800/533MHz. IMHO na 955X ciezko o takie egzemplarze... Osobiscie obstawiam proca. D920 znane sa wlasnie z takich scian na XS paru gosci trafilo na takie CPU kreci sie zajedwabiscie na def vcore a w pewnym momencie jest sciana... i koniec nic nie da sie zrobic. Zeby rozwiac watpliwosci trza wlozyc proca na inna mobo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja jest tez jakas dziwna wiec nie przejmuj sie

ostatnio jak robilem testy to max co szla na boxie z luzno lezaca akasa bo wiatraczek boxowy to nie wiem gdzie jest wiec ostal sie tylko radiator to 4500mhz czyli fsb 300

a na dobrej wodzie dokladnie tyle samo

w obu przypadkach 1,5 albo 1.55v nie pamietam juz dokladnie

i na p5wd2 i na p5wd2-e premium

Edytowane przez atek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja jest tez jakas dziwna wiec nie przejmuj sie

ostatnio jak robilem testy to max co szla na boxie z luzno lezaca akasa bo wiatraczek boxowy to nie wiem gdzie jest wiec ostal sie tylko radiator to 4500mhz czyli fsb 300

a na dobrej wodzie dokladnie tyle samo

w obu przypadkach 1,5 albo 1.55v nie pamietam juz dokladnie

i na p5wd2 i na p5wd2-e premium

hyhy wiesz fsb 250 (jak u mnie) a 300 mhz przy mnozniku 14x to "delikatna" roznica ;] moja 1,5v ma na 3,75 ghz kloc jak cholera :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta szła stabilnie na P630 przy 271MHz. Do 240 mogę katowac procka i nic. Daje mu dużo wyższe napiecie, poci się jak diabli ale pracuje stabilnie. 3MHz w górę i po minucie zwiecha. Troche za szybko żeby wyrokować, ale wygląda na taką sztukę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta szła stabilnie na P630 przy 271MHz. Do 240 mogę katowac procka i nic. Daje mu dużo wyższe napiecie, poci się jak diabli ale pracuje stabilnie. 3MHz w górę i po minucie zwiecha. Troche za szybko żeby wyrokować, ale wygląda na taką sztukę.

huh... w takim wypadku wyglada niestety na to ze cos nie tak z plyta. Wiesz gdyby to bylo 30, 50 mhz ale przy 3mhz ciezko zeby przy takiej roznicy proc wymiekl. A sproboj ustawic calkiem wyzsze fsb 280/290. Moze mobo cos z dzielnikami sobie chrzani. To samo mialem na P5LD2 150 dziala 151 mhz nie dziala 166 mhz nie dziala 180 mhz dziala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilowo ściągam pliczek iso, nie będę ryzykował zwiechy.

Natomiast w biosie jest lepiej :) Zapuściłem 270 i po biosie mogłem biegac i nic. :unsure:

Wchodze w bootmanager, dalej ok, wybieram system, dysk chwile popracuje i zwiecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MaSell,

Mam nadzieje, ze wkrotce te schody sie skoncza i procek pokaze co potrafi. Wkurzylbym sie deczko, gdyby okazalo sie, ze zalatwilem ci jakiegos badziewnego proca :(

@DEVILEK,

Myslicie, ze tym razem bardziej zblizycie sie do 9:00 w SPi16M? Powodzenia w ataku na 1 pozycje w Rankingu i gratuluje niezlego proca...

Edytowane przez bachus_anonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi