olinek2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Prezentuję swój bloczek na procesor: - zrobiony jest z 10mm płaskownika miedzianego, - frezowany, nawiercany, - no topie lutowany, :wink: Testowany był sprężonym powietrzem o ciśnieniu 2MPa. I przeszedł ten teścik pomyślnie ;) :!: :!: :!: Tak wygląda wewnątrz: a tak z zewnątrz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 tanio i fajnie. teraz zaloz go na proca i sprawdz jak sie sprawuje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) tak jest, bloczek ma nie tylko "wyglądać" ale też ma dobrze odbierać ciepło :wink: czekamy na wyniki ;] Edytowane 26 Stycznia 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Restecpa ;) Szkoda tylko że ten lut ci tak dosyć brzydko wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ten lut jest łokropny ;] króćce są wlutowane ? robiłeś na frezarce? to troche mało urozmaicony ten spód ; ] ale i tak mi sie podoba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) luty tak srednio brzydko ;) a bloczek wydajny 120W ciepla odbierał bez mrugnięcia ( na podgrzewaczu tranzystorowym) a apropos frezowania to przeczytaj topic na MP o bloczku psu to sie dowiesz dlaczego taki malo urozmaicony P.S.: tego bloczku u mnie nie bedzie widać bo na slota1 a ten lut da sie zakryc np. plexi krućce lutowane bo bardzo pewne ze szczelnością i ultrapłaski ;) na początku był z topem plexowym ale mi sie nie podobało i zalutowałem ;) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez olinek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 jednak przydałby się jakiś test na procku tym razem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) w weekend będę zapinke robił na mojego celerona 600 tak dla informacji ;): papier wyjściowy 1200 a następnie blok polerowałem pastą lekkościerną AUTO CUT(ręcznie na filcu) bardzo ładnie idzie ;) tylko reka boli :) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez olinek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 w weekend będę zapinke robił na mojego celerona 600 tak dla informacji ;): papier wyjściowy 1200 a następnie blok polerowałem pastą lekkościerną AUTO CUT(ręcznie na filcu) bardzo ładnie idzie ;) tylko reka boli :) Ale to 10PLN to utopia kawałek miedzi może kosztować kilka PLN (ok 25PLN/kg) Ale króćce to tez po kilka pln ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 kosztorys: kawałek miedzi: 5 zeta 2 krućce 1/2 cala: 4zeta blacha: 1 zeta reszta: 0zeta (bo miałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jestem ciekaw czy w środku wygląda tak jak na projekcje :wink: ? Może masz jakieś fotki? :> Ogółem to gratulacje za ekonomiczność bloku i to że dobrnołoeś do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 po trudach dobrnalem ;) a fotki z zapinka w przyszlym tygodniu test na procku bedzie wczesniej niż później ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...