ks7 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 witam kupiłem dzisiaj cooler do mojego athlona, przy okazji wziąłem kompa na dwór (-8 st.) i przedmuchałem sprzężonym powietrzem. po wymianie wentylatora, komp nie uruchamia sie. tzn. wentylator sie kręci, na początku przy starcie 3 światełka na klawiaturze migają, raz zamiga kontrolka od HDD i nic więcej. Grafika nie działa (brak obrazu na monitorze), klawiatura też nie bo ani num ani caps nie świeci sie. Zastanawiam się co wymieniać;/, czy poszła płyta czy możę procesor czy co?? Pomóżcie Błagam:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ja ostatnio podkręcałem kompa na mrozie -20* :) więc to raczej nie wina temperatury, chyba że wziąłeś całego kompa na podwórko to mógł dysk paść po uruchomieniu w zbyt niskiej temp. ale bez niego komp powinien się uruchomić. sprawdź czy wszystko dokładnie podociskałeś, wyjmij grafike, przeczyśc styki, to samo zrób z pamieciami. poruszaj nimi troszkę w slocie, niekiedy może coś nie stykać. jak to nie pomoże to próbuj jeszcze reset biosu. jak nie pomoże to będzie się dalej kombinować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 przy okazji wziąłem kompa na dwór (-8 st.)Jesli zaraz po przyniesieniu go z tak zimnego otoczenia zalaczyles go w domu to najprawdopodobniej poszla sie walic przetwornica w zasilaczu - zamien go na inny i sproboj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas_q3 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) mnie sie tez wydaje ze to zasilacz mialem podobne objawy Edytowane 14 Lutego 2006 przez halas_q3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...