Skocz do zawartości
kameT

Odmłodzony Komp...

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak!

Po dłuższych namysłach, doszedłem do wniosku, że propozycja lukmeka i maciaq jest najlepsza i mój komp wyglądać będzie następująco:

MSI K8N Neo4-FI nForce ULTRA- 375

AMD SEMPRON 3000+ oem 64bit - 379

WINFAST GF 6800gs PCI-E 256mb 256bit- 865

HuntKey Hk 400AP- 229

Arctic Cooling Freezer 64- 69

Mam problem z wybraniem ramów:( Zakupów chcę dokonać wyłącznie w TYM sklepie.

Jeśli macie jakieś uwagi i chcielibyście jeszcze coś doradzić , to wybierajcie z proline

Mam jeszcze pytanie, bo nie zamierzam kupować dysku tawardego, zostanie ten co mam, czy nie bedzie on kolidowal z nowym sprzetem? Za pomoc z góry dziękuję.

Edytowane przez kameT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo bym bral inne np. DFI nf4 Infinity. Ramy ddr2 sa tylko na platforme intel (niedlugo bedzie na amd) a reszta moze byc. Z dyskiem niepowinno byc problemu. A chlodzenie to Arctic Cooling Freezer 64 Pr0

Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raven 88 nie mogłem ponieważ ostatnio ja się wypowiadałem w tamtym temacie i nie poszedł on by ku górze.

Poza tym teraz jest bardziej przejrzyście :) i wiadomo o co mi chodzi!

Tak masz rację co do pamięci, nie zwróciłem na to uwagi:( Co proponujesz???

Gucio89 chciałem Arctic Cooling Freezer 64 Pr0, ale nie ma tego w proline. A tylko tu chciałem dokonać zakupów.

Edytowane przez kameT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie skomentuje tego co napisałeś... ale ok. apropo wyjaśnień : zawsze masz dwa kanały ata ! ide 1 i ide2 - do kazdego mozesz podłączyć po dwa urządzenia ide/atapi. flopa nie podłączasz do gniazda ata :lol2: poza tym ta płyta ma na 100% jeszcze 2 porty sata :) a i tak btw, proponuje rozkręcić kompa i spojrzeć na kabelki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Waszej pomocy dokanałem już zakupów w proline. Jednak musiałem wycofać się z niektórych produktów, gdyż sklep oferował tylko w komplecie. Przykład: procesor mogłem wziąć tylko z płytą główną Giga i z chłodzeniem jakimś tanim:(

- *Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4-4X s.939

- *WinFast 6800GS 256MB 256bit PCI-E HDTV- 865,00 zł

- *Sempron 3000+ OEM 64bit socket 939- 379 zł

- *I TEN wentylator:(

- *HuntKey HK-400AP - 229 zł

- *Kingston DDR 512Mb/400Mhz - 164 zł

Jak uważacie. Czy ten sprzęt jest dobry i dobrze będzie mi śmigał w grach??? Czy nie bardzo:(

Za całość muszę zapłacić jakieś 1950zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kameT sluchaj sie kolegow ,bo dobrze radza. Co do tego asrock'a to jestem sceptycznie nastawiony :?

Mam tego Gigashita i plytka moze byc jak poswieci sie jej troche czasu przy o/c :wink: Jak chcesz grac to musisz kupic 2x512MB ram ,bo jak nie kupisz to niedobor ramu ubije kazda grafe :-| Co do zasilki to lykaj HK350 tansze niz 400W a w sumie to to samo :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja chyba wyraźnie napisałem, że nie mogę!!!

Zakupów muszę dokonać w proline!!!

Jeśli biorę SEMPA, to muszę wziąć GIGAsyfa, a zasielanie obawiam się, że HK350 do gsa może być za mało!

Ramów kupuje tylko 512, bo drugie 512 już mam :)

Myślę, że mimo wszystko sprzęt jest dobry... Mam rację???

Ewentualnie wezmę jeszcze 512

Ale wtedy będę miał już wszystkie kości zajęte:(

2x256 and 2x512 :D

Edytowane przez kameT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obawiaj sie o zasilanie ,DEVILEK zasilal tym malym potworem dwa 6800gs w SLI :D Co do ramu to ok. jak masz juz 512MB to dorzucisz drugie i bedzie git :) Chociaz lepszy pomysl to sprzedaj te co masz i wez 2x512MB patriot'ow :)

Co do avatara to ot taki powiew swiezosci :wink: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi