Krisstoff Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam, jeśli temat nie jest we właściwym dziale to przepraszam, ale jest to mój pierwszy posta na forum i jeszcze nie wiem do końca co i jak macie tu poukładane ;) Chciałem sie dowiedzieć jaką płyte główną kupić dla procesora Celeron D 2,9 GHz Prescott (OEM) Wcześniej miałem ASRock P4i45D+ ale niestety pare dni temu padła (tydzień po utracie gwarancji :| ) no i nie wiem jaką mam teraz wybrać. Pisze na tym forum, bo uważam że są tu na tyle kompetentni userzy że doczekam sie fachowej rady :) Pozdrawiam i dziękuje, Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0$tek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To ja sie podepne bo chce wziac rowniez Celerona D 64 tyle ze 2.8 ghz :) Slyszalem duzo dobrego o asrocku, wiec wyszukalem takiego dosc obiecujacego na socekt 775, co o nim myslicie? http://www.apollo.pl/?mod=store&name=775+A...+dual+pro&grp=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisstoff Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tyle że ja mam socket 478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Tyle że ja mam socket 478Kristoff - jakakolwiek płyta na i848p/865pe/875/pt800/pt880 z odpowiednimi opcjami w biosie będzie dobra. Takie najważniejsze opcje, pozwalające na pogonienie procka, to: regulacja fsb i szyny pamięci, timingi pamięci, zmiana napięcia dla procesora i pamięci oraz blokada częstotliwości AGP/PCI (ewentualnie ręcznie ustawiane dzielniki). Jeśli płyta ma więcej opcji overclockerskich, to oczywiście lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisstoff Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 http://sklep.tweak.pl/sklep/Gigabyte_GA-8I...GIG8I848PG.html Np. taka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 http://sklep.tweak.pl/sklep/Gigabyte_GA-8I...GIG8I848PG.html Np. taka ? Powinna być ok, dodatkowo nie kosztuje zbyt wiele.... Chociaż z drugiej strony można dorwać używaną płytę na 865pe/875 (w podobnej cenie) - trochę większa wydajność z racji obsługi dual-channel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 pt800 i pt880 to jest syf nie kupuj płyty z tym chipsetem @Krisstoff kup abita IC7-G albo IC7-max3 albo najlepiej podaj ile chcesz kasy przeznaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) ja bym polecil gigabyte lub jak masz troche wiecej kasy cos od abita w stylu is7/ai7/ic7 @kostek: kup lepiej celka 2,4 lub 2.53 i lepsza plyte glowna a spokojnie pojdzie ci na 3GHz Edytowane 27 Stycznia 2006 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 siwy ten gygabyte jest dobry ale za tyle masz IS7-e celeron 2.66 jest fajny bo mam mnożnik 20 i jak ustawisz fsb 200 to ma 4000mhz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 To ja tez moze skorzystam z tego topicu... Proca bede bral chyba 2,66/2,8 C775 potrzebuje plyte pci-x do tego,zalezy mi na stabilnosci przedewszystkim :D i fajnie by bylo jakby producent mi "o/c support "dal jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...