bambusfly Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 hmm a idąc dalej możnaby zamontować tam jakiś silniejszy wiatraczek :> tylko trzebaby odpowiednio dobrać. chyba jest ciężko dostać tego typu wiatrak o takim kształcie łopatek. występuje on chyba tylko w tegi typu chłodzeniach, ja bynajmniej jeszcze nie widziałem w sprzedarzy takich wentyli, chociaż mogę się mylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 możnaby wyjąć z jakiegoś chłodzonka z karty. często są stosowane podobnych rozmiarów, ale to trzebaby dokładnei sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Tydzień mnie nie było i widze że topic się rozwinął :) Według mnie wentylator jest wystarczająco mocny. Wieje tak mocno że od strony wentylatora w budzie i na zewnątrz za śledziem czuje się wiaterek. Tylko wentylator przy pracy trochę jakby buczy (nie jest to spowodowane ruchem powietrza - on tak chodzi) EDIT Mam do was pytanko. Czy da się jakoś naprawić grafę która wyświetla kolorowe piksele i pasy na ekranie, a czasami nie startuje? Czy może przyszedł już jej koniec? Edytowane 11 Lutego 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 To ważne więc jeśli ktoś wie to niech się wypowie. Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Jeżeli wyświetla artefakty (problemy z obrazem) to może być: -zbytnie przetaktowanie -przegrzanie rdzenia Jeżeli to nie to, to chyba kończy się żywot grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdick Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Artefakty są objawami przegrzania pamięci, nie rdzenia. Albo wystarczy lepsze schłodzenie pamięci albo rzeczywiście - grafika nadaje na szmelc... Miałem kiedyś artefakty w mojej grafice, na szczęście sprzedawca (kupowałem na allegro) uznał reklamacjęi wymienił mi na inną. Edytowane 12 Lutego 2006 przez drdick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 MrSmith a to chodzi o te twoja grafe na ktorej robiles to chlodzenie? Jesli tak, to upewnij sie czy aby napewno radiator nie zwiera jakichs elementow SMD na plycie...no i czy karta aby na pewno jest dobrze chlodzona. Karte takowa da sie naprawic jesli tylko GPU nie padlo i sciezki w srodkowych warstwach PCB nie popekaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 To nie chodzi o moją grafę. To GF 4 Ti 4600 128MB. Jestem w 99% pewny że to problem z pamięciami (typu BGA). Albo memki są padnięte albo zrobiły się zimne luty. Karta podobno nie była kręcona ani wyjmowana z kompa. Co o tym sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...