Skocz do zawartości
ps3udo

Acer Aspire 5024wlmi I Inne

Rekomendowane odpowiedzi

to masz znacznie chlodniejszy, i jak widac dostales 100gb, u mnie tempy zaczynaja sie w okolicach 53 przy win, cos pokopiowac to ok57-58 a pograc to i do 65 dochodzi.

Myślę, że to nie sa jakieś felery ale typowe własciwości dla danego modelu dysku i dotąd dokąd chodzi i nic złego się nie dzieje to nalezy się cieszyć :) a z programami pomiarowymi to tez bywa różnie :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czwartek wysłałem Acera znajomego z pracy do serwisu. Dzisiaj (środa) przyszedł kurier z naprawionym sprzętem (wymiana ramu). Obyło się bez jednego telefonu do firmy Blast. Kurier odebrał laptopa z firmy i dostarczył go po naprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 5014wlmi od sierpnia 05 i zaczyna mi się przecierać farba na obudowie po lewej stronie klawiatury.

no i na lewym przycisku od touchpada też się przeciera. a wcale go dużo nie używam.. a poza tym skrzypi jak stary pierdziel.

jednym słowem gluteus maximus. a brałem go tylko dla ath64 i x700. :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem sobie HDDlife Pro i oto, co zobaczyłem:

Dołączona grafika

Pełny komunikat:

UWAGA!

Dysk na razie działa w granicach tolerancji parametrów, ale jego działanie i/lub niezawodność spadły do poziomu średniego. Nie pozwala to wykorzystywać jego pełnych możliwości i prowadzi do dalszego stopniowego pogarszania jego stanu. Zalecana wymiana dysku na inny.

Z dyskiem nie mam żadnych problemów poza temperaturą, która jest dość wysoka ("normalnie" 56-58 st. C, przy graniu ponad 60 st. C, raz było nawet 68). Może mój przypadek nie jest jedyny? Co o tym sądzicie?

ja sądze o tym, że ten program jest o dupe rozbić, testowałem to z kilkoma dyskami i nawet na nowych pokazuje cuda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam acera 5024 (512MB, 80GB) i jestem zadowolony. W tej cenie wciaz nie ma nic co mogloby sie z nim rownac. 5 miesiecy temu placilem 5tys za niego. Teraz to jakies 4200zl. NIe mialem z nim wiekszych problemow. Raz bylem w pracy i lapek byl w plecaku, zapakowany w torbe i zachibernowany, wracam, otwieram lockera (troszke cieplo) i plecak... kurde co on taki goracy? :) mozecie se wyobrazic jaki rozpalony byl komp! Nie wiem jakim cudem sie odhibernowal, najgorzej ze przez pieprzonego windowsa, ktory wywalil pare krytycznych bledow, komp sie nie wylaczyl od przegrzania i moze moglby sie spalic! Normalnie komp jak sie przegrzewa to naszczescie sam sie wylacza. Ja lubie sobie obejrzec film w lozku z lapkiem na kolderce (I RACZKAMI :) ) i po 2 godz potraf sie wylaczyc, bo od spodu ma wywietrzniki, ktore sa zasloniete jak komp lezy na koldrze.

Ogolnie komp badzo dobry. Nie jest glosny az tak bardzo przy max predkosci wiatraka, koles ma jakiegos HP pavilon czy cos(sprzed roku)- to jest MASAKRA. Mozna ogluchnac! W domu slysze go na dole w kuchni a on siedzi pietro wyzej w pokoju (zamknietym):)) POwaga. Co do acera. Matryca jest dobra, ale ma swoje wady. Raz ze lusterko jak ci swiatlo wali w ekran. 2. ma jednak bardzo male katy widzenia!!! Wystarczy wlaczyc jakis film z ciemna scena to widac ze dol jest jasniejszy, a gora ciemniejsza i patrzac z boku obraz wpada w negatyw. Ale jak 1 osoba oglada to jest calkiem spoko. Co ciekawe koles ma sony vaio i matryca jest u niego jasniejsza, ale kolory te same, ale co ciekawe jego matryca jest wizualnie mniejsza! Acer dosc smiesznie sie nagrzewa, zawsze lewa strona jest goraca, a prawa chlodna (wiec dla wyrownania temp rak. najlepiej zalozyc prawa rekawiczke :) ) Touchpad tez lubi byc goracy. Klawisze pod touchpadem sa tandetnie zrobione, jakby sie zapadaly, maja martwy skok, zanim zaczna dzialac, ale ja ich nie uzyywam wiec mi to nie przeszkadza. Co mi sie podoba, to ze nie swieci on jak choinka, nie ma wielu podswietlancyh tandatnie/pseudo szpanersko klawiszy. Dziwne tylko, ze z klawiszy funkcyjnych nad klawiatura podswietlony jest tylko 1 klawisz szybkiego uruchamiania z 4 (?). Glosniki sa oczywiscie beznadziejne, ale i tak lepsze niz vaio (moze przez to pseudo 3d)!!! Karta dzwiekowa jest prosta, na sredniej jakosci sluchawkach (za 50zl) slychac roznice miedzy tym a audigy). Dysk troche wolny i nagrywarka tez, troche wkurzajace bo duzo filmow zrzucam na hdd i troche to trwa ;>

Wydajnosc jest zadowalajaca, mozna pograc we wszystko, nawet f.e.a.r. ale nie na max:)

Ogolnie sprzecik warty polecenia, ze nie wspomne ze warty swojej ceny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, po ponad miesiacu uzywania aspire 1642 moge wreszcie napisac cos wiecej.

najwazniejsza rzecz, bateria - zmienilem na wieksza i ... bosko, przy matrycy na 50% i WiFi moge siedziec w necie ponad 5g (wczesniej ok 2g)

Komp chodzi stabilnie, nic sie nie wiesza, ale... to skrzypienie doprowadza mnie do szalu. Tania chinska zabawka, tak mozna to okreslic. Caly notebook skrzypi, czy ruszanie matryca, czy chwytanie na jeden z rogow, gdy polozymy nadgarsktki na nim zeby cos napisac na klawie. Ciekawe czy to sie poglebi.

Ktos wspomnial uginajaca sie klawiature. Faktycznie sie ugina, ale niespecjalnie mocno, i jakos nieprzeszkadza. Wazne, ze pisze sie bardzo wygodnie.

Na plus moge zaliczyc latwy dostep do wszystkich urzadzen wew (pamiec, naped dvd, dysk), nawet sciagniecie klawiatury to 2 min roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwazniejsza rzecz, bateria - zmienilem na wieksza i ... bosko, przy matrycy na 50% i WiFi moge siedziec w necie ponad 5g (wczesniej ok 2g)

Mógłbyś rzucić linkiem lub napisać gdzie kupione i za ile i jaka pojemność?

A jest cięższa od standartowej?

Co do skrzypienia lub zapadania klawiatury nie zauważyłem czegoś takeigo u siebie.

Pozdro

Edytowane przez freez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp chodzi stabilnie, nic sie nie wiesza, ale... to skrzypienie doprowadza mnie do szalu. Tania chinska zabawka, tak mozna to okreslic. Caly notebook skrzypi, czy ruszanie matryca, czy chwytanie na jeden z rogow, gdy polozymy nadgarsktki na nim zeby cos napisac na klawie. Ciekawe czy to sie poglebi.

Ktos wspomnial uginajaca sie klawiature. Faktycznie sie ugina, ale niespecjalnie mocno, i jakos nieprzeszkadza. Wazne, ze pisze sie bardzo wygodnie.

Na plus moge zaliczyc latwy dostep do wszystkich urzadzen wew (pamiec, naped dvd, dysk), nawet sciagniecie klawiatury to 2 min roboty.

Ja mam Acera ASPIRE 3023 i nie słyszę żadnego skrzypienia czy zapadania klawiszy :)Mogłes sobie kupić w obudowie aluminiowej - ta sie nie ugina :):)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanko czy wyniki w testach 3024 WLMI będą zbliżone do 3023 bo już jestem prawie zdecydowany na tego lapsa gdyby jeszcze gdzieś bylo można kupić 3023 to bym go wziął. W sumie będe mógł go niedrogo załatwić w hurtowni :)

Edytowane przez robson82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam to jednak niedokladnie spasowana klawa we wszystkich acerach wystepuje, znaczy uginajaca sie :) - jakby w penych miajscach miala za chwile odpasc - w moim 3613 bylo nieinaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanko czy wyniki w testach 3024 WLMI będą zbliżone do 3023 bo już jestem prawie zdecydowany na tego lapsa gdyby jeszcze gdzieś bylo można kupić 3023 to bym go wziął. W sumie będe mógł go niedrogo załatwić w hurtowni :)

Myślę, że 3024 jest szybszy od 3023 ( ma szybszy procesor ) , różnica w cenie niewielka. Poza tym wszystko to samo :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 3613 i nigdzie mi się nie ugina?

W którym miejscu ci się ugina ?

Najbardziej tam gdzie sa litery "q" i chyba "L" (nieco przed enterem - ja nie pamietam dokladnie rozkladu klawiatury qwerty, sam mam belgijska odmiane azerty). W kazdym sie ugina (w twoim napewno takze), ale bez przesady.

Najbardziej irytuja mnie kolesie, ktorzy narzekaja na skrzypienie. Mam wrazenie, ze nie mieli wczesniej zadnego innego laptopa. Nawet delle skrzypia, kiedy sie je przesuwa. Tylko lapki z porzadna metalowa obudowa nie skrzypia (musi byc sztywna). Poza tym, co to za skrzypienie? Przy normalnej pracy go nie ma. Tylko kiedy sie kompa przestawia z miejsca, gdzie przez dluzsza chwile stal.

BTW. Jesli sie chce oszczedzac, to trzeba miec na uwadze, ze czasem sprzet nie jest tak doskonaly, jak cena. Luksus kosztuje i nie wymyslajcie tak na acera, bo wychodzicie na kompletnych idiotow. Nie chce was przy tym w zadnym wypadku obrazic. Apeluje jedynie o pewna rozwage i konsekwencje u kolegow.

Pozdrawiam serdecznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luksus kosztuje i nie wymyslajcie tak na acera, bo wychodzicie na kompletnych idiotow. Nie chce was przy tym w zadnym wypadku obrazic. Apeluje jedynie o pewna rozwage i konsekwencje u kolegow.

Pozdrawiam serdecznie!

Faktycznie nie chciales chociaz troche inaczej to wyszlo - tak na drobnym marginesie ceny nie sa juz tak bardzo atrakcyjne bo inne marki tez zaczely gre cenowa o rynek. Do mojego poprzedniego Acera 3613 doplacilem w sumie 500 zeta zeby miec amilo, parametry takie same, z tym ze w amilo jest wyjscie telewizyjne, firewire, czytnik kart, SPDIF, i lepszy na moj gust chipset, lepiej dzialajace wifi (sprawdzone - chociaz karty te same atherosy), pelny pakiet worksa 8 , wiec pomijajac kwestie jakosci matrycy, wykonania i dluzszego czasu trzymania na bateri, za te dodatki to chyba rozsadna roznica. A teraz biorac te dodatki, lepsza matryce, mniejsze wymiary, lepsze wykonanie , wieksza dbalosc o konfiguracje (hdd i palarka na oddzielnych tasmach )itp itd to amilo wychodzi generalnie nawet taniej :)

PS. Jedyne co acer lepiej rozwiazal to chlodzenie - faktycznie acer jest bardzoooo cichy (wynik lopatologicznego rozwiazania wiatraka nad procesorem, w amilo wiatrak odprowadza cieplo ze specjalnego ukladu radiatory +headpipe), a zapomnialbym plusik dla acera za oprogramowanie zarzadzajace, FSC sie nie postaral.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie nie chciales chociaz troche inaczej to wyszlo - tak na drobnym marginesie ceny nie sa juz tak bardzo atrakcyjne bo inne marki tez zaczely gre cenowa o rynek.

Niestety nikt nie lubi upominania. :(

Faktycznie - kiepsko byl uzbrojony twoj acer. Ja mam ten co w podpisie kosztowal mnie ~4000pln i uwazam, ze bylo warto. Mam i wyjscie TV, i dwie tasmy dla HDD, nagryware DVD liteona (normalnie jest matshita), i F-W, i super grafike, i lepsza bateryjke itd. itp., a brakuje mi teraz jedynie wyjsc na audio 5.1.

Wi-Fi chyba jest to samo, a dziala pefekcyjnie, chociaz router jest daleko od mojego pokoju.

Coz na rynku sie duzo zmienia i z dobrych okazji nalezy korzystac :)

Pozdrawiam.

PS. Worksow osobiscie nie lubie. Wole open office (chociaz temu tez daleko do office'a), ale to tylko taka mala dygresja.

Edytowane przez P_M_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewnien dylemat. W piatek kupuje lapa.

Wybor padl na 5024WLMi Turion ML34, 1GB RAM, RADEON X700 256MB, cena: 4300PLN.

Dzisiaj patrze na 3023WLMi Sempron 3000+, 512RAM, RADEON x700 128MB, cena: 2970PLN. Jeszcze wczoraj ten sam model kosztowal 3500PLN a dzisiaj taka obnizka.

Jak myslicie, oplaca sie kupic 3023 i dolozyc do tego kolejne 512MB RAMu? Duzo strace na wydajnosci biorac ten slabszy model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tak zrobie. Rozwazalem zakup 5024, poniewaz mial 1GB RAMu a teraz szala przechylila sie na korzysc 3023. Sam jestem w szoku.

Randone, moglbys dac linka do tego sklepu w ktorym jest tak tanio? Normalnie cena za tego lapka zaczyna sie od ok. 3600 z VATem oczywiscie.

Edytowane przez walker214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Randone, moglbys dac linka do tego sklepu w ktorym jest tak tanio? Normalnie cena za tego lapka zaczyna sie od ok. 3600 z VATem oczywiscie.

Dokladnie tak bylo do wczoraj. Laptop kosztowal 640 funtow ( ok.3500PLN) a dzisiaj w nocy obnizyli cene do 540 funtow. Niestety, jest to sklep w UK:

3023WLMi

W opisie jest podane, ze to lap z x600, ale tak nie jest. Blad na stronie. Jest to wersja z x700 128MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak bylo do wczoraj. Laptop kosztowal 640 funtow ( ok.3500PLN) a dzisiaj w nocy obnizyli cene do 540 funtow. Niestety, jest to sklep w UK:

3023WLMi

W opisie jest podane, ze to lap z x600, ale tak nie jest. Blad na stronie. Jest to wersja z x700 128MB

Atrakcyjna oferta chociaz Acer 5024 z tego co widze to kosztuje juz ok 3660zl a to jednak dodatkowe 512ram i 100gb dysku. Czyli roznica w cenie robi sie bardzo mala.

Edytowane przez walker214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atrakcyjna oferta chociaz Acer 5024 z tego co widze to kosztuje juz ok 3660zl a to jednak dodatkowe 512ram i 100gb dysku. Czyli roznica w cenie robi sie bardzo mala.

nie LOL jakich malo :)

5024WLMi kosztowal jeszcze 30 min temu 800 funtow, a teraz... 665 :)

Oczywiscie, ze w takim wypadku zmiana planow i kupno 5024.

Za to wlasnie lubie eBuyera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ale ten acer 3023 ma karte graficzną X600 a gdzie X 700?

Co z karta graficzną do 5024?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ale ten acer 3023 ma karte graficzną X600 a gdzie X 700?

Co z karta graficzną do 5024?

To jest model LX.A4805.024 z Radeonem x700 128MB

Dodatkowo zamiast dysku 80GB ma dysk 95GB (dwie partycje po 45GB).

Edytowane przez Randone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi