IŻYK Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Planuje kupić monitor za okolo 1500 zł postaowiłem tego właśnie Soniacza SDM-S95DR Black na matrycy TN plamka 0.29 i czasie reakcji 0.8 i 16.7 mln pikseli Ale ogólnie miałem problem bo testy to paranoja :/ ogólnie zastanawiałem sie czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z matryca TN i małym czasem reakcji w tym wypadku 0.8 czy matryca VA np: PVA a dłuższym czasem reakcji. Zdecydowałem n a TN i mały czas reakcji czekam na jakies opinie... moze ktoś ma Sony i sie wypowie ... P.S myślałem tez o Samsungu 930BF ma 0.4 czas reakcji i tą samą matryce ale jest o około 150 zł droższy i ma mniej bo 16.2 mln pixeli i niekoniecznie jest lepszy od Soniacza A moze macie lepsze sprawdzone propozycje. Monitor bedzie przeznaczony do multimediów: czyli oglądanei filmów, internret, Office, czasem gry itp. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez IŻYK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Planuje kupić monitor za okolo 1500 zł postaowiłem tego właśnie Soniacza SDM-S95DR Black na matrycy TN plamka 0.29 i czasie reakcji 0.8 i 16.7 mln pikseli Ale ogólnie miałem problem bo testy to paranoja :/ ogólnie zastanawiałem sie czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z matryca TN i małym czasem reakcji w tym wypadku 0.8 czy matryca VA np: PVA a dłuższym czasem reakcji. Zdecydowałem n a TN i mały czas reakcji czekam na jakies opinie... moze ktoś ma Sony i sie wypowie ... P.S myślałem tez o Samsungu 930BF ma 0.4 czas reakcji i tą samą matryce ale jest o około 150 zł droższy i ma mniej bo 16.2 mln pixeli i niekoniecznie jest lepszy od Soniacza A moze macie lepsze sprawdzone propozycje. Monitor bedzie przeznaczony do multimediów: czyli oglądanei filmów, internret, Office, czasem gry itp. Kilka uwag: ten sony na pewno nie ma 16.77 miliona tylko standardowe 262tys powiększane do ~16.2, sony ma bardzo dobrej jakosci wykonanie, matryca VA z dopalaczem(8ms) jest rownie szybka jak ta TN(8ms) bez dopalacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...