Skocz do zawartości
ponzo

Reset !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam następujący problem !!!

Gdy rano odpalam komputer to on sie resetuje w momencie gdy juz sie wgrywa windows i juz się odpala normalnie !!!> I nie mam zielonego pojęcia co się z nim dzieje.

Zaczeło sie z nim tak robic gdy przyszły te zimne dni , w pokoju mam z rana niespełna 19 stopni, moze to przez to bo płyta i dysk przy odpaleniu maja zaledwie 12-15 C . Nie wiem jak procesor bo o tym restarcie i ponownym uruchamianiu się to zapewne juz jest nagrzany bo ma z 32 stopnie. Mam zasilacz ModeCom-a 350 W - to cyba wystarczający, to chyba tez nie jego wina.

Więc zwracam zwracam się do Was bo może wiecie co jest grane !

Z góry dziękuję !

Sory za błedy ale jestem jeszcze zaspany ;)

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego masz kompa?? Ten modecom to feel czy gt/gtf??

Ten modekom to Zasilacz ModeCom MC-350 PFC ATX 2.0 !

Typ procesora AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+

Nazwa płyty głównej Asus A7V8X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM)

Mikroukład płyty głównej VIA VT8377 Apollo KT400

Dysk fizyczny ST3120022A (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo miałem z płyta główna msi kt6delta ale ona ma tak z natury a u Ciebie problem wystąpił niedawno, a jak wejdziesz do biosu przy starcie komputera i poczekasz z kilka minut to też się zresetuje?

Nie ! Ale jak juz uruchamiam ponownie komputer np. po południu to juz się nie resetuje ( Tylko rano ! ) - DZIWNE jak dla mnie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też tak było, jak komp był zimny czyli przedewszystkim rano, a później już ile razy bym nie włączał to najczęściej resecik. A zrób jeszcze taki motyw.

Uruchom kompa rano i naciśnij podczas uruchamiania klawisz F8 żeby komp nie zaczął startu tylko wszedł do wyboru systemów, poczekaj aż się trochę nagrzeje, 1,5 minuty starczy i teraz spróbuj go uruchomic wybierajac system który tam widnieje, i zobacz co będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi