Domell Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Hehe....Leadtek szaleje :D Na dniach ma pojawić się wersja Extreme GF7600GT tego producenta z taktowaniami UWAGA!!-- 690mhz dla GPU (!!!!!!!!!!) :) i 1600mhz dla pamiątek :wink: Ciekawe tylko jak będzie z ceną.... mam nadzieję że nie będzie wyższa niż 900zł.... :wink: http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1257630 POZDRO 4 ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Na tym forum pisza cos o 300$ :? Imo duzo i o cenie 900zl mozna pomarzyc :sad: Bedzie cos w okolicach 1k ,a wtedy mozna pomyslec nad 7800GT :wink: Ale moze bedzie niespodzianka od Leadtek'a i cena bedzie przystepna :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Właśnie trochę testuję swojego 7600 GS od XFX. Karta bardzo ładna, ale bardzo, ale to BARDZO się nagrzewa, nawet do 100 stopni celsjusza :(. Przesmawałem rdzeń OCZ Ultra 5+, mimo, że była tam jakaś srebrna pasta ( więc w sumie zdejomować nie trzeba- XFX się postarał). Karta naprawdę godna polecenia. Za 530 zł nie ma nad czym się zastanawiać :) polecam sklep http://www.capslock.pl/ - taniej nie znalazłem tych kart :) Edytowane 29 Marca 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 100 stopni to dużo , pewnie chłodzenie jest mało wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Wiesz, to właściwie kawałek aluminiowego radiatora, z tym, że jest tam miedziana wstawka z miedzianą rurką cieplną. Oczywiście nie ma chłodzenia dla pamięci. Ale jako, że nie mogłem już dłużej czekać, to kupiłem i jestem jak narazie zadowolony :) Jeszcze Gigabyte coś zapowiadał z pasywnym chłodzeniem, ale nie uśmieca mi się płacić kolejnych 100 zł i jeszcze niewiadomo ile czekać :| Ciekawe, jak bardzo nagrzewa się Radeon X1600 PRO od Gigabyte. Edytowane 29 Marca 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 ja bym na twoim miejscu zmienił chłodzenie , bo moim zdaniem 100 stopni to już troche zmniejsza żywotność karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Oczywiście mowa o trybie stres. Trzeba wziąć pod uwagę też to, że za dużego przewiewu u mnie w budzie nie ma. Podczas zwykłej pracy mam 65 stopni. Zmieniać chłodzenia zdecydowanie nie zamierzam, jeżeli w ciagu 2 lat coś się sp.... to po prostu się wymieni :) Z resztą chipy NVIDIA spokojnie dają sobie rady nawet przy 130 stopniach, więc w sumie nie ma co się przejmować- to jedna z kilkuset tysiecy takich samych kart - wkońcu mój egzemplarz to tylko lekko zmodyfikowana referencyjna karta z referencyjnym chłodzeniem - PCB jest czarne i posiada zelone Dual DVI - ekstra się komponuje z moim zasilaczem - takze czarnym i z zielonymi wtyczkami :) Edytowane 29 Marca 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 a jak osiagi na twoim kompie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Ze względu na to, że future mark nie uznaje zmodowanych driverów ( Warcats), to nie mogę umieścić linka. Wynik wynosi 2680 ( odpowiednio dla kolejnych testów - 1154,1072,887 punkty). Rozdzieloczość wynosiła 1280/768. Pierwszy lepszy benchmark z nastawieniem na jakośći standardowych zegarach. Co ciekawe- XFX ma pamięci 2.2 ns - z tąd taktowanie dla niech 450 MHz wzgledem standardowych 400 MHz. Takze GPU działa na 500 MHz względem 400 MHz. Zapas OC nie jest duży, ale napewno warto wziaść XFX-a ze względu na niezłe pamięci- moze da sie coś z nich wycisnąć jeszcze - przy auto-OC sterownik mi znalazł 476- działały bez zażutu :) Edytowane 29 Marca 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 popraw linka bo nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Gdzie dostane obecnie najtańszego 7600 GT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 wydaje mi sie ze www.apollo.pl ma najtaniej 7600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) a ten 7600 gs ma takie samo pcb jak 7600 gt ?? bo moze sobie 7600 gs'a sprawie (glownie chcialem 7600 gt ale 750 to duzo dla mnie) tylko chce wiedziec czy na tego gs wejdzie pentagram (na 7600 gt wchodzi) jak ktos wie to bym byl wdzieczny za odp Edytowane 29 Marca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Myślę, że lajtowo wejdzie ;) Dziurki są przecie na każdej grafice uniwersalne, więc nie widze powodu czemu miałoby nie wejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 np. rozmieszczenie elementow na pcb... no i rozstaw dziurek (ktore nie sa uniwersalne dla wszystkich graf) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 pentagram ma tą zaletę że można go zamontować na kartach o przeróżnym rozstawieniu otworów. powinien bez problemu wejsc na 7600GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no to teraz musze sprzedac fx'a i 7600 gs lub gt zawita u mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 No ja również kupuje teraz 7600 GT !! :D Ktoś kiedys mówił że ma na zbyciu 7600 Gt za 750 zeta , wie ktoś może kto ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 spotkal sie ktos juz moze z 7600 gt firmy galaxy ? w proline sa za 775 zl ale nie umiem znales nigdzie info o tej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) nie slyszalem jeszcze o 7600GT od Galaxy ale zapewne jest to dobra karta :D poniewaz galaxy robi zajebiste karty. Mozesz smialo kupowac i zdac relacje Edytowane 30 Marca 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) nie slyszalem jeszcze o 7600GT od Galaxy ale zapewne jest to dobra karta :D poniewaz galaxy robi zajebiste karty. Mozesz smialo kupowac i zdac relacje Oj nie bądz taki pewny pamiętasz jak było z Gainwardem serię 5xxx miał świetną a serie np 6600 już ... przemilczmy ;] Ja bym najpierw poczytał jakieś testy a potem kupował ;) Edytowane 30 Marca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ze względu na to, że future mark nie uznaje zmodowanych driverów ( Warcats), to nie mogę umieścić linka. Wynik wynosi 2680 ( odpowiednio dla kolejnych testów - 1154,1072,887 punkty). Rozdzieloczość wynosiła 1280/768. Pierwszy lepszy benchmark z nastawieniem na jakośći standardowych zegarach. Co ciekawe- XFX ma pamięci 2.2 ns - z tąd taktowanie dla niech 450 MHz wzgledem standardowych 400 MHz. Takze GPU działa na 500 MHz względem 400 MHz. Zapas OC nie jest duży, ale napewno warto wziaść XFX-a ze względu na niezłe pamięci- moze da sie coś z nich wycisnąć jeszcze - przy auto-OC sterownik mi znalazł 476- działały bez zażutu :) Ja myślałem że drivery warcats są do ati a nie do nvidii coś chyba ci sie pomieszało do nvidi są extreme-g z tej strony www.tweaksrus.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 ciekaw jestem co ATI przygotuje na odpowiedz 7600GT bo nawet x1800GTO jest rowny a czasem nawet dostaje po [gluteus maximus] i do tego kosztuje o jakies 200zl wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) ciekaw jestem co ATI przygotuje na odpowiedz 7600GT bo nawet x1800GTO jest rowny a czasem nawet dostaje po [gluteus maximus] i do tego kosztuje o jakies 200zl wiecej :D A Ati na to jak na lato ;] I tak fanboye ATI kupią ati :razz: Zna ktoś jakieś dokładniejsze daty 7600GS i GT na AGP? No i ceny ;]? Edytowane 30 Marca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 uuu ceny na AGP beda o jakies 150zl wieksze jak nie lepiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27053 ciekawe czy czyms sie rozni oprocz czerwonego laminatu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27053 ciekawe czy czyms sie rozni oprocz czerwonego laminatu ;] Ceną za napis Gainward :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 dokladnie, niby jakies ognie i plomienie, super bajery a czesto sa gorsze od zwyklych produktow leadteka czy asusa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucis Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 No już za kilka dni polece do sklepu po gf7600gs... :] chyba już sprawa przesądzona... wezme xfx gf7600gs... gpu 500mhz i pamiątki 900mhz... :)) ale cały czas mi chodzi po głowie radek x1600pro... brać gf7600gs czy radeona x1600pro... jaka jest różnica w wydajności między nimi... szukałem w necie ale jakoś nie mogłem znaleźć... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limubai Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Pucis? a w jakiej cenie ten XFX? bo po hurtowniach jest tylko wersja zwykla, nie extreme. Ja rowniez obecnie stoje przed dylematem, x1600pro golden od palita czy moze gf7600GS. Poki co bardzo malo testow tego drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...