ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No stalem sie posiadaczem dwoch kart PNY 7600GT http://www.mwave.com/mwave/viewspec.hmx?scriteria=3967601.No jak narazie niemialem czsu na glebne testowanie dalem na detekcje i wyskoczylo gpu640 mem840(1680)..A jak uwas da to sie jeszcze podkrecic??? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) biosmod był :) wyciszający i tyle ;) nie da sie w biosie zmienic napięcia. ołóweczkiem trzeba... taktowania do wyniku to 650/1820 ale to po vmodzie teraz sie bawie 6200 i tez jest spoko :P EDIT vmod duzo nie daje - na standard V (1.36) miałem 617 mhz na rdzeniu a po Vmodzie (1.51V) jedyne 655 Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czy ja dobrze czytam pamięci 1820 czyli z 700 na 910?? mi karta robi 3Dmarka03 na 655/840 ale jak odpale 3Dmark05 to albo zwiecha albo czarny ekran. A ten ołówkowy mod jest bezpieczny zostają po nim jakieś ślady :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja zamówiłem dziś GALAXY 7600GT za 757zł, jak dojedzie do mnie to zdam relacje, bo widze, że mało coś słychać o 7600gt od glaxy :( Ja ma też tego 7600 gt od Galaxy i chodzi ładnie. Z firmowym chłodzenieniem ( jest ono niemiłosiernie głośne) na 650/870 śmiga, dalej nie testowałem bo mi już zasilatornia jęczy i kwiczy. Prosiłbym linka do biosmoda bo coś nie widzę :/ Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Kazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kazz No to mnie pocieszyłeś, że GALAXY tak ładnie idzie :) PS Mógłby ktoś rzucić LINKA DO V MODA, będę wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://sg.vr-zone.com/?i=3330 Czy można się na tym opierać i co zrobić miękim ołówkiem nanieść grafitu w te miejsca czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 mozesz smiało z tego korzystać. ja robiłem tylko vmoda rdzenia. uzywałem ołówka 7B ponieważ jest szybciej ale łatwo go przez przypadek zmazać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No Panowie :D W najblizszym czasie najprawdopodobniej dołącze do szczęśliwców posiadających GF7600GT... :> wezme chyba GALAXY, bo jest najtańsza, a z tego co wiem, to i tak wszystkie karty są narazie referencyjne z nalepką producenta. No chyba że są jakies róznice o których nie wiem? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 grzesiu GALAXY to 100% referencyjna nvidii! Nawet nalepki swojej na chłodzeniu nie dali! BA na śmigiełku nawet jest nalepka nvidia hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Szkoda ze daja takie badziewne pudelko ;] wstyd na regale postawic - jakis gibki kolo z deska, co to konkurencja dla "gościa miekkiego" z pudełek DFI?;], od Glaciera bylo eleganckie hehe...no ale najważniejsza karta, za 720 zl to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac, z reszta juz lepsza wlepa nvidii niz jakies badziewie ala MSI. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) jedenemu sie podoba nvidii, innemu asus lub msi o gustach sie niedyskutuje to raz, dwa 7600gt nalezy dobierac na zasadzie "co daje producent do swojej kart za jaka cene" bo i tak wszystkie sa referencjne pytanie do ludzi ktorzy kombinowali cos z biosem do 7600gt, mianowicie jakim programem sie to robi i czy jest mozliwosc ustawienia w biosie szybkosci obrotow wetnylatora w trybie 3d, bo w 2d to on sie wylacza :) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez wdrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 grzesiu GALAXY to 100% referencyjna nvidii! Nawet nalepki swojej na chłodzeniu nie dali! BA na śmigiełku nawet jest nalepka nvidia hehe Ma taką grafę i jakoś tego u siebie nie zauważyłem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 :D :D :D Jest!! 655/920 Mam 7290pkt. w 3Dmark05 . Jak wrzucić wynik z 3Dmarkiem?? Zrobie fotosy i dam linki ale to już chyba coś. Oczywiście ołówkowy mod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No widze ze kolejny dobry wynik w kreceniu 7600GT. Jak narazie widac najlepiej sie kreca leadteki. @grzesiu daj linka do tego galaxy za 720zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No widze ze kolejny dobry wynik w kreceniu 7600GT. Jak narazie widac najlepiej sie kreca leadteki. @grzesiu daj linka do tego galaxy za 720zł karta z Action tyle ze po cenie hurtowej....;) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No ja nie mogłem kupić Leadteka i mam Gigabyta z tym że miałem już 3 szt. a ta jest wybitnie dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 To sorki ja zrozumiałem z wczesniejszych postów ze masz leadteka. @grzesiu zapomniałem ze chyba Twoj brat ma sklep :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Cóż u mnie narazie podkręcanie tak sobie... rdzen nie idzie więcej ja kan 600 :( przy 610 3dsmark2003 zwiesza sie...może po wymianie chłodzonka i vmodzie coś sie poprawi. Pamięci nawet..narazie (bez radiatorków) 820mhz Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez wodnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy wiecie na 100% że jak założe arctic cooling silencer 6 to będe miał miejsce na radiatory na pamięci?? Zakładałem już na 6600gt i 7600gt pentagramy xc-80cu ale to są ciężkie kolosy i aż strach. No i niestety chuczą na 12v i głupio świecą na czerwono ale radiatorki są w kpl. i jest możliwość ich założenia. Ja jednak wolałbym sprawdzić live tego silencera ale jeśli nie będzie miejsca na radiatorki to hmmm cięko widze podkręcanie ramu bo na 920mhz bez radiatorków naprawde jest gorący i dla ich bezpieczeństwa zmniejszyłem do 840. :blink: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A może coś takiego wybrać ?? cena tak jak za xc-80cu http://allegro.pl/item97005462__evercool_t...ie_grafiki.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Bawil sie ktos nowszymi FW i 7600GT? sa jakies roznice miedzy 84.25 84.26 a 84.43? Ktore polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 mam galaxy model 7600gt rdzen kiepsko bo na ~600mhz ale pamiatki z 700@870 stabilne bez artow:D czy zmiana chodzenia mi cos pomoze? bo temp na core raczej niskie objawy takie ze w markach na chwile sie przywiesza , np w 2k5 w tescie gdzie jest las Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Do benchamrkow dobre sa Xtream-G, teraz zainstalowalem najnowsze bo podobno mialy poprawic wydajnosc z hdr w oblivionie .Teraz czy wlaczysz bloom czy hdr nie ma roznicy w fpsach . Ale to moze daltego ze wczesniej nie patrzylem na ilosc klatek i nie wiem czy bylo inaczej :P. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 mam galaxy model 7600gt rdzen kiepsko bo na ~600mhz ale pamiatki z 700@870 stabilne bez artow:D czy zmiana chodzenia mi cos pomoze? bo temp na core raczej niskie objawy takie ze w markach na chwile sie przywiesza , np w 2k5 w tescie gdzie jest las jak masz zacięcia tzn że karta przekręcona(najpewniej pamięć odkręć 20-30mhz) , a odnośnie sterów to już większej różnicy nie ma między sterami , ale podobno 84.43 są minimalnie szybsze od pozostałych , ale nowa seria jest głównie optymalizowana tylko pod marka 2006 oraz nowe gierki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 pamieci wieszaja karte? a ja myslalem ze to wina rdzenia raczej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) jak jest rdzeń przekręcony , to raczej arty wyskakują , a jak pamięć przekręcona troche to mogą takie freezy , ale być może też od rdzenia pewnie wystarczy z 5mhz zdjąć Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Narazie uzyskalem nastepujace wyniki 3dm05 single card 6600 SLI 10546 karty@600/800 zaraz bede krecil dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 co to są te freezy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 jak jest rdzeń przekręcony , to raczej arty wyskakują , a jak pamięć przekręcona troche to mogą takie freezy , ale być może też od rdzenia pewnie wystarczy z 5mhz zdjąća nie na odwrot??? mi sie zawsze wydawało ze jak sie pamieci przekreci to wali artami, a jak rdzen to albo obraz sie wiesza albo cały komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No ja tez skonczylem wstepna zabawe z moim Galaxy 7600Gt@620/820 (sam wykryl) na sterach 84.26, jak dalem wiecej to mi sie 2003 na cpu test zacial... a wogole to jak zainstalowalem stery 84.26 to ....system mi ja wykryl jako MSI i nawet zainstalowal w zakladkach pulpitu narzedzia do OC od MSI, dodatkowo kazdy program wykrywa mi ja jako MSI NX7600GT ;] nie wiem - moze sie w fabryce walneli, niezle jaja, ale mi to bez roznicy. Karta wypas, porownujac z qumpla Leadtekiem 6800XT 16/5 @375/875 to poprostu urywa głowe ;] Wyniki jakie uzyskalem: 2003 - 15000 2005 - 6800 2006 - 3400 Testy gier bede uzupelniac bo narazie musze sie wyzyc troche jako ze miesiac jechalem na Rivie TNT M64 (prawie ośleplem) Doom III 1280x1024 Ultra High AAx4 - 80 fps ;] PS. W Action juz ta karta stoi za 710 zl :[] i ma jeszcze taniec. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...