pucis Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 już skończyłem na dzień dzisiejszy testowanie mojego GS'a :) oto wnioski: sama pamięć idzie na 1000MHz (DDR) sam rdzeń idzie na 555MHz natomiast z pamięcią i rdzeniem razem jest już gorzej... :mur: im daje więcej MHz na rdzeniu to muszę zjeżdżać z MHz z pamięci... i tak jest też na odwrót... inaczej karta sypie odrazu artami... :mur: na dzisiaj w sumie stabilne ustawienia jakie uzyskałem to 540MHz dla rdzenia i 992MHz dla RAMu :) ciąg dalszy jutro... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 główna wada tych kart to brak gniazda zasilającego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 główna wada tych kart to brak gniazda zasilającego :/ A po co im gniazdo zasilające? PCI-E moze dostarczyć 70W do karty, a 7600gt chyba ~45W pobiera seryjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ano poto że karcie brakuje V. albo ciagniesz pamięci albo rdzeń :/ być z dodatkowym zasilaniem ten problem najprawdopodobniej by nie występował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja mysle ze problemem nie jest tutaj brak gniazda ,ale wykonanie sekcji zasilania na karcie :-| Podobny problem byl u radka x1800xl u ktorego rowniez bylo podobnie... Karta nawet po konkretnym o/c nie wezmie wiecej niz te 75W w peak'u. Wystarczy zobaczyc na co stac wersje GT ktora pomimo braku gniazda kreci sie zdecydowanie lepiej :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dokładnie...pewnie sytuacja podobna do tej gdy mamy dwu fazowe zasilanie na mobo - słabe oc procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 panowie zaraz musze zlorzyc zamowienie i co wybrac? Leadtek Winfast Geforce 7600GT 256MB GDDR3 (256bit), PCI-E, DualDVI/HDTV, retail 778zł czy GALAXY GeForce 7600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E - 783zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Obojętnie, te dwie karty są referencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To moze tak, Leadtek ma brzydkir pudelko, wez Galaxy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) na pudelku mi niezalerzy :) wole by karta dobrze sie podkrecala mam nadzieje ze pojdzie na rdzeniu sporo ponad 600mhz a leadtek to chyba porzadna firma nie wiem czy nie lepsza od galaxy Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Jeffrey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Spodziewajcie się dzisiaj poprawienia mojego wyniku na gigabyte 7600gt. Dostałem już evercoolera i po południu zakładam. Mam nadzieję poprawić wynik a przynajmniej na pamięciach bo na rdzeniu nie zabardzo jest z czego . Narazie stabilnie chodzi na 710/870 bo jak dam 920 na pamięci to jest leciutki art w postaci śnieżenia. Zobaczymy. Wszystko do tej pory na seryjnym wyjącym chłodzeniu....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) na pudelku mi niezalerzy :) wole by karta lepiej sie podkrecala a leadtek to chyba porzadna firma nie wiem czy nie lepsza od galaxy eh...Wspomniałem kilka postów wyzej ze OBIE KARTY SĄ REFERENCYJNE. Więc podkręcanie będzie zalezeć od Twojego szczęscia. Mają takie same chłodzenie, pcb, pamieci, po prostu to są IDENTYCZNE karty tyle ze leadtek daje na cooler swoją nalepke, a galaxy nie nalepia nawet zadnej nalepki, w 100% referencyjna. A co do tego która firma lepsza, to bym spekulował, ale nie róbmy tu OT ;) Spodziewajcie się dzisiaj poprawienia mojego wyniku na gigabyte 7600gt. Dostałem już evercoolera i po południu zakładam. Mam nadzieję poprawić wynik a przynajmniej na pamięciach bo na rdzeniu nie zabardzo jest z czego . Narazie stabilnie chodzi na 710/870 bo jak dam 920 na pamięci to jest leciutki art w postaci śnieżenia. Zobaczymy. Wszystko do tej pory na seryjnym wyjącym chłodzeniu....... To coś słabo Ci pamięci latają. U mnie bez vmodów na 880MHz bez dodatkowego chłodzenia, wszystko seryjne. Jak bedziesz zakładał evercoola, to napisz czy byly jakies problemy z załozeniem, czy moze wszystko pasowało idealnie, sam chce kupić te chłodzenie więc czekam :) Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No pamięci może nie najlepiej ale były gorące i nie chciałem ich katować . Dzisiaj zobacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 daj im nawiew z drugiej strony jak nie masz i w sumie jak byly gorace to radiatory bylyby wskazane o ile nie masz ee czemu ten temat jeszcze nie jest podklejony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucis Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ano poto że karcie brakuje V. albo ciagniesz pamięci albo rdzeń :/ być z dodatkowym zasilaniem ten problem najprawdopodobniej by nie występował Dokładnie...pewnie sytuacja podobna do tej gdy mamy dwu fazowe zasilanie na mobo - słabe oc procka. to co na tym GS'ie nawet po zrobieniu vmoda na rdzeniu i pamiątkach OC nie wzrośnie?? wiecie może jakie napięcie ma rdzeń w GT i GS?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Standardowe napięcia na GT: Vcore = 1.36V Vmem = 2.02V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 KvaNfield - jak tam Twoja zmodowana Galaxy? Robiliscie jakies o/c na targach z modami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 KvaNfield - jak tam Twoja zmodowana Galaxy? Robiliscie jakies o/c na targach z modami?? Moja zmodowana galaxy właśnie montowana jest do budy i będę ją męczył :D Na targach niestety nie odpalaliśmy jej na FC gdyż nie starczło czsu :/ Winna była nie najlepsza organizacja targów, mieliśmy za mało miejsca i czasu na pożadny benching, a i kilka krotnie sprzęt odmówił posłuszeństwa :/ Ale targi mimo tego i tak były udane :] Jak pomęczę mąją galaxy to zapodam wynik z marka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zakupiłem EVERCOOLA i założyłem na Galaxy 7600GT. Instalacja bezproblemowa ale trzeba zakładać na dzwie śróby nie na cztery (inczej nie pasują otworki ;) ) Czy mi to coś dało...(zaraz sie będziecie śmiać) bo nic! Trafiłem na jakiś mało podkręcalny egzemplarz 600mhz na rdzeniu i tyle (możę nie dovoltowana) po v-modach sie przekonam, narazie 600/1720 stabilne. Temperaturki na everku świetne 41idle 56stres :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No to czekam na jakis ładny wynik ;) Mozesz napisać jakie mody/napięcia/chłodzenie masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hm... Jutro mi przyślą mojego 7600GT, pytanie: jakim chłodzeniem zastąpić firmowe? Pentagramem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hm... Jutro mi przyślą mojego 7600GT, pytanie: jakim chłodzeniem zastąpić firmowe? Pentagramem? Lepiej evercoola, pentagramy to shit, moj po 5 miesiacach zaczął strasznie pierdzieć, ogolnie łozyska sa beznadziejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Mój głośno nie chodzi (o CPU mówię akurat teraz, bo taki tylko mam), ale łopatki wystarczyło, że kabel od klawiatury wpadl i połamały się już z 6 razy :/ strasznie słaby plastik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Pentki na cpu są akurat ok, ale na vga - odradzam. Wracając do tematu 7600, wie ktoś moze kiedy będzie RivaTuner wspierający serie 7? Brakuje mi troche monitoringu no i o/c łatwiejsze w rivie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Heh, ale Evercool wygląda strasznie mizernie poprzez ta swoją plastikową obudowę :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No już mam założone chłodzenie. Rurki oczywście musiałem zgiąć do siebie bo radiatorki na ramy nie wejdą. Co do tem. to w idle spadła z 47 na 39 a load z 65 na 48. Jest po prostu pod tym względem zaje.....ty. Nie mniej wentyl nieprzyjemnie stryka chyba przez ten plastykowy element. Trzeba go będzie zmienić na jakiś cich 80x80x25 jeśli to komuś przeszkadzo bo przy zamkniętej budzie tego nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) jak wyglada ten evercool? podajcie linka do niego panowie zaraz musze zlorzyc zamowienie i co wybrac? Leadtek Winfast Geforce 7600GT 256MB GDDR3 (256bit), PCI-E, DualDVI/HDTV, retail 778zł czy GALAXY GeForce 7600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E - 783zł Obojętnie, te dwie karty są referencyjne. mi sie wydaje ze karta z szyna 256 bit jest lepsza od tej ze 128 i to znacznie..... :blink: Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Chyba Ci sie cos pomylilo :D Przeciez dobrze wiadomo ze nie ma 7600GT z 256bitowa szyna pamieci, a w opisie jest blad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) jak wyglada ten evercool? podajcie linka do niego http://allegro.pl/item97005462__evercool_t...ie_grafiki.html Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez wodnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Prosze o małe wyjaśnienie. znalazłem model karty która jest jakaś dziwna. :huh: nazywa się GeForce 7600GT Palit 256MB 128b NE/7600GT+TD21 w opisie karty w sklepie apollo pisze że taktowanie rdzenia jest o 25 większe taktowanie pamięci jest 750 czyli 1500 czyli większe od normalnych O_o co to jest za potowrek :blink: ??? ktoś to ma?? czy to się lepiej podkręca??? link: 7600gt potwór PS Fajne ma chłodzenie i jest ładniejsza od innych 7600gt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...