Popiół Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (...) bo jezeli tak zaawansowane czipy od x360 i PS3 sa w stanie sie zadowolic 128 bitami to chyba o czyms to swiadczy, a ich ostateczna moc tak naparwde dopiero zostanie wykorzystana za 2 lata gdy developerzy dobrze poznaja specyfikacje urzadzenia i beda z niej w stanie wycisnac 7 poty, tak jest w swiatku konsolowym od zawsze ze dopiero ostatnie gry jakie sie ukazuja prezentuja pelnie mozliwosci platformy na ktora zostaly stworzone. (...) {offtop} eee? :unsure: Taki oblivion na xpudle360 potrafi się zaciąć więc nie wiem :P {/offtop} Tak po za tym, co do wielkości szyny - nie możemy w tej sprawie "gdybać" bo nie wiemy jaką wydajność miałaby np. 7600gt z 256bit'ową szyną (czy karta nagle stałaby się się o 50-100% wydajniejszcza czy zaledwie o pare% wydajniejsza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucis Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 dobra koniec już gdybania ;) nad wyższością 256bit nad 128bit... może znalazł ktoś z was v-mod gpu i pamiątek do GS'a od XFX ?? :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Musze powiedziec ze sie chyba zawiodlem na sklepie Komsad. Karte zamowilem w niedziele, kase im wplacilem na konto juz wczoraj, a dzis dzwonilem do nich i nadal koles sie upiera ze dzis maja miec karty, najpozniej jutro. Coz poczekam do tego jutra, jak nie bedzie to ja im podziekuje.... Przeciez ostrzegalem , ze tak bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 JUUŻ JEEEST :D Recka 7600gs galaxy na ddr3 http://pclab.pl/art19238.html. Zadziwiające jest oc tej karty - z gddr3 2,0ns wycisneli 1430mhz B) a z rdzenia aż 675mhz! :) niektóre 7600gt tyle nawet nie osiągają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 JEZUS MARIA jaka bestia :D Tylko ta cena sugerowana 610zł :/ Ale bankowo jakiś porządny sklep będzie sprzedawał taniej. No i pytanie za 100punktów kiedy na AGP będą 7600GS ( szukam google i przybliżonej daty znaleść nie moge ;/ )No i jak ktoś ma pisać żebym kupił mobo z PCE niech sobie daruje albo mi kupi sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ładnie ładnie, tylko szkoda ze nie opisali zworek i znow beda pytania na forum tak jak w przypadku 6600GE. Zresztą ja i tak kupiłem mojego GT 8zł taniej.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tylko co lepsze?? 600(czasem wiecej)\1700(czasem wiecej) czy 660\1400 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tylko co lepsze?? 600(czasem wiecej)\1700(czasem wiecej) czy 660\1400 ?? Tylko nie zapominaj ze na każdą 7600GT która jest teraz dostępna (no moze oprócz jednej wersji MSI tej ze spasłym chłodzeniem) mozna zrobić w 1min pencil moda i masz też te 650-670mhz rdzen, a na Galaxy poza zmianą zworki na pozycje 2-3 vmodów nie ma, nie wspominajac o tym ze na pełnym GT mozna zrobić vmem jeszcze ;) , ale jak ktos ma 600pln to wybór oczywisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A testował ktoś inne biosy do 7600 gt?? Zastanawiam się czy np wgranie biosu od 7600 innej firmy która oferuje lepsze OC coś da, albo OC karty w biosie. I jeszcze jedno małe pytanko bawił się ktoś timingami pamiątek na tej grafie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zaczynam miec powoli dylemat po obejrzeniu testu na pclab, czy jest sens zamieniac mojego gf6600gt msi 600/1100 na xfi gs7600 (500/900 standardowo) Te testy spowodowaly ze zaczalem myslec czy nie pozostac przy obecnej karcie :/ PLZ HELP ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Hmm ciekawe czy palit 7600gs sonic bedzie sie tak samo krecil. Standardowe takty 450/1000 i pamieci ddr3 galaxy moze miec konkurencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 I stało się, spaliłem moje 7600 gt :angry: :mur: Tzn z tego co widzę jednego opa i mam nadzieję że nic więcj nie poszło, więc może do odratowania. Karta jest po modach więc na gwarację nie mam co liczyć, dlatego sprubuje coś sam wymieszać. Potrzebuje oznaczenia następującego scalaka: Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 to jest te galaxy co Świder modował? pomóc będe mógł dopiero w czwartek :/ narazie nie mam żadnej 7600GT pod ręką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) KvaNfield - podam jutro do południa oznaczenia, mam tą samą karte. Pozatym, widzę ze Twoja karta ma inną nalepke na coolerku, na szczęscie moja to jeszcze 100% referencyjna. (ładniejsza :lol2:) EDIT: co się jej przydarzyło że się spaliła ? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) KvaNfield - podam jutro do południa oznaczenia, mam tą samą karte. Pozatym, widzę ze Twoja karta ma inną nalepke na coolerku, na szczęscie moja to jeszcze 100% referencyjna. (ładniejsza :lol2: ) EDIT: co się jej przydarzyło że się spaliła ? Z góry dzięki za oznaczenia, a stało jej się to że wyleciał mi miernik gdy mierzyłem napięcie na memkach i zrobił zwarcie :/ Mam nadzieję że tylko ten op poszedł, bo jak coś więcej to będzie nieciekawie. BTW: to nie jest zdjęcie mojej grafy tylko jakieś ściągniete z netu, potrzebne było mi tylko aby zaznaczyć element jaki się spalił. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A modów nie da rady juz usunąć? Jezeli dałoby rade wszystko pozdejmować tak zeby wyglądała w miarę "seryjnie" to moze dostałbyś nową w ramach gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A modów nie da rady juz usunąć? Jezeli dałoby rade wszystko pozdejmować tak zeby wyglądała w miarę "seryjnie" to moze dostałbyś nową w ramach gwarancji... Właśnie ta opcja odpada niestety, gdyż będzie widać że była modowana, więc muszę kombinować aby ją naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja dzisiaj dostałem mojego 7600GT i wszystko działa piknie, kopa dostałem ogromnego przesiadając się z K2 i puściłem tylko żeby wykrył optymalne ustawienia i wyszło 588MHz rdzeń a pamięci 764MHz(1528MHz), troche cienizna ale to bez vmodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Faktycznie troche słabo, ale ten test w sterownikach tez jest g... warty ;) Zainstaluj 84.26, karte wykryje jako MSI i bedziesz miał soft MSI do podkręcania, wtedy bedziesz wiedział na ile leci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 thx grzesiu za porade, właśnie ściągam stery a mam pytanie, czy ktoś korzystał z PureVideo, bo głównie dzięki temu mam GT a nie GS, tylko że nie wiem jak to wykorzystać, stery już ściągłem, jak powiększyć tak obraz jak to robią na nvidi z filmu?? wogóle jak by ktoś mógł to niech zapoda jakiś link albo niech opowie, był bym bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gti Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) co do purevideo http://www.frazpc.pl/artykuly/450/PureVide...gia/przyszlosci Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez gti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Faktycznie troche słabo, ale ten test w sterownikach tez jest g... warty ;) Zainstaluj 84.26, karte wykryje jako MSI i bedziesz miał soft MSI do podkręcania, wtedy bedziesz wiedział na ile leci. możesz dać jakiegoś screena jak to sie prezentuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 możesz dać jakiegoś screena jak to sie prezentuje ? Nie trzeba robić głupich testów sterownika, klika się apply i testuje 3dmarkiem/grami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak pamietam to na 84.26 nawet wykrywalo mi optymalne czestotliwosci o jakies 8 mhz wiecej na rdzeniu i 10 mhz na memach :) A co do testu na Pclabie to faktycznie po OC niezle daje w palnik :) za 600 masz 7600gt, pytanie tylko czy wszystkie egzemplarze beda mialy takie OC jak ta testowana bo jak dobrze pamietam wiekszosc testowanych przed premiera 7600gt tez szla bez problemu ponad 620/840 a jak sie okazuje malo osob moze sie takim lub wyzszym oc pochwalic bez modow :| Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 nie wiem czy sie oplaca, poniewaz za bodajze 670zl jest PALIT 7600GT w komsad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 nie wiem czy sie oplaca, poniewaz za bodajze 670zl jest PALIT 7600GT w komsad.Niby jest ale go nie ma :lol2: pozatym dla niektorych te 70 zl robi roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 grzesiu A skad masz te stery, bo ja zdoiłem ze stronki nvidii i wcalenie mam takich zakłdek :( wygląda wsio normalnie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Palita nie ma i pewnie bredko nie bedzie... Mi juz zwracaja pieniazki za niego i narazie chyba poczekam z kupnem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 grzesiu A skad masz te stery, bo ja zdoiłem ze stronki nvidii i wcalenie mam takich zakłdek :( wygląda wsio normalnie ;( 84.26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Haha :D A mi wczoraj doszedł mój Leadtek :)) Jeszcze tylko po południu dzisiaj odbieram DFI :) Niestety narazie w OC nie mma się co bawić na firmowym coolerku, dopiero po 10maja nowy będzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...