torque Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Będę dzisiaj miał gs'a od msi z ddr3. Zamówiliśmy zestaw dla mojego szwagra i coś będę instalował do pogrania. Nie omieszkam też sprawdzić jak to działa w tandemie z sempronem64. Coś tu czytałem ale nie było lub umknęło mojej uwadze, a sprawa się tyczy odblokowania potoków. Jakieś info? Nie wiem gdzie zamawiałes tego MSI ale wydaje mi sie ze niestety nie bedzie to GDDR3 tylko DDR2. Jak narazie nie był zadnych informacji na temat wprowadzenia przez MSI GS'a z GDDR3 * . A po drugie jak by mia te GDDR3 to by miał GPU chłodzone czyms ala GT a nie samym radiatorkiem. *przynajmniej mi sie nie udało znalezc :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co mozna znalezc na stronie MSI, narazie maja dwa modele GSa i obydwa z DDR2 :| wiec albo masz wojka na Tajwanie albo ktos cie zrobil w konia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 tez mialem taki problem jak skladalem moj sprzet, okazalo sie ze zapomnialem podlaczyc tego malego kabelka od zasilania do plyty :D Pozniej jak kupilem 9700PRO to tez monitor sie nie wlaczal, wystarczylo przelozycz ram do innego slotu. Sprubuj moze i u ciebie tak bedzie. jakiego małego kabelka? kabel od zasilacza jest troche piździelsko duży :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 bo sa kurde taborety jedne i nie chce mu sie przeczytac faka ktorego mial 3 posty wyzej... tak to mozesz do rodzicow.... rozne firmy wydaja rozne karty np: z innymi taktowaniami itp, wiec sie zapytalem czy moze tez zmienia szyne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 i bylo dla Ciebie za trudne, zeby spojrzec trzy posty wyzej, tak? Przepraszamy, Królewiczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co mozna znalezc na stronie MSI, narazie maja dwa modele GSa i obydwa z DDR2 :| wiec albo masz wojka na Tajwanie albo ktos cie zrobil w konia... No już wiem. Taktowanie pamięci 400 więc jednak ddr2. Rozmawiałem z człowiekiem ze sklepu i nikt w błąd świadomie mnie nie wprowadził. Taki opis był na stronie firmy, z której ją zamawiali. Zresztą zobaczcie jakie kwiaty się zdarzają... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27375 ... myślę o ilości potoków. Chyba troszkę przesadzili. Ale jak na taką specyfikację i cenę to jestem pod wrażeniem. Parę testów: Rozdzielczość 1024x768 3dmark03 8276pkt. Doom3 time demo 61fps ultraq i reszta on i max bez aa. Fear min24 average48 max117 1% mniej niż 25, 52% 25/40, 47%powyżej 40, ustawienia wysokie(bez wnikania w szczegóły) bez aa. Call of duty2 przełączyłem na dx9 bez aa(resztę ustawień pozostawiłem domyślnych), pyknąłem pierwsze 3minuty gry i miałem wrażenie płynności. Wiem, że inne lvl'e są bardziej wymagające lecz i tak byłem zaskoczony. Procek do tego to sempron2800+. Nic nie kręcone, nie mam czasu. Wolę swoim kompem się pobawić. Pewnie takie testy to cienkie testy ale rzucają jakieś światło na wydajność takiej platformy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z potokami wszystko dobrze, 7600gs/gt mają 12 potokow i 5 vertexow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hmm, Gs ma 12 potokow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limubai Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Będę dzisiaj miał gs'a od msi z ddr3. Zamówiliśmy zestaw dla mojego szwagra i coś będę instalował do pogrania. Nie omieszkam też sprawdzić jak to działa w tandemie z sempronem64. Coś tu czytałem ale nie było lub umknęło mojej uwadze, a sprawa się tyczy odblokowania potoków. Jakieś info? qqrydza ktos Ci bredni naopowiadal, albo sugerowales sie opisem z hurtowni. Nie ma msi z ddr3 i to z pasywnym chlodzeniem jeszcze (: p.s. co do msi 7600gs ...tragicznie sie kreci, calkowicie odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z potokami wszystko dobrze, 7600gs/gt mają 12 potokow i 5 vertexow. No to ja gdzieś widziałem, że ma 8. Właśnie w jakimś sklepie internetowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No i troszke porawiłem swój wynik w 3Dmark05. taktowanie 740/870 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Bardzo ładny wynik. Czy to jest po volt modzie?? Jesli tak to przy jakim napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jak sprawdzić wydajność mojego 7600 w grze Oblivion ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jak sprawdzić wydajność mojego 7600 w grze Oblivion ? ee??? włączyć gre + fraps albo komenda "tdt" w konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 zainstaluj frapsa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No to ja gdzieś widziałem, że ma 8. Właśnie w jakimś sklepie internetowym. 12 porokow, 8 ROPow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 już po testach :) po południu wam opowiem co i jak. porobię jeszcze testy 7900GT żeby mozna było porównać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Nah, popodlączałem wczoraj ostatni raz wszystko od nowa, wg instrukcji, wszystkie kabelki, duperelki itp. i dalej nie działa. Wysyłam dzisiaj procek na reklamacje - kłopot - jak procek będzie sprawny to ja zapłacę za testy :/ Ehh... Specjalnie zamówiłem wszystkie części na długi weekend, niestety wiedzalem ze cos bedzie nie tak - jestem urodzonym pechowcem :/ Kumpel zadeklarował się za to, ze pozyczy mi swojego kompa, bo wyjezdza - ma jakiegos intela 3,5Ghz :)) kłopot w tym, ze do tego radeon 9600 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 fraps... tylko podobno trudno jest uzyskać powtarzalność odczytów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Bardzo ładny wynik. Czy to jest po volt modzie?? Jesli tak to przy jakim napieciu.Oczywiście że po modzie gpu napięcie 1.5V na gpu. tem. max w grach 57 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 sam jestem ciekaw kiedy ta galaxy 7600gs bedzie w actionie... bo z tego co obserwuje to nie sprowadzaja nowych kart galaxy, a te uszkodzone wymieniaja na innych firm lub robia korekty :D z reszta nie ma sie co dziwic skoro nowki galaxy byly nie jednokrotnie z defktami albo calkowicie niesprawne :lol: :lol: :lol: BTW czy ktos juz mial w rekach gigabyte 7600GT silent pipe2 jakies info, jak sie kreci ? na necie tego nie znalazlem jedynie test asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Widzieliscie tego 7600GS od Asus z 512MB RAM taktowanie pamieci 540 (1080) na ddr2. To jakis blad na stronie? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27420 Mozna te karte zdobyc za ~570zl, cena dobra taktowanie 1080 i 512 ram i chlodzenia silent, bardzo ciekawe. Ktos cos wie na tamat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Bardzo ładny wynik. Czy to jest po volt modzie?? Jesli tak to przy jakim napieciu.Chlopie jak mi pokazesz 7600GT co na rdzeniu robi 740 bez v modow to ja kupie ;] a nawet dwie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Widzieliscie tego 7600GS od Asus z 512MB RAM taktowanie pamieci 540 (1080) na ddr2. To jakis blad na stronie? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27420 Mozna te karte zdobyc za ~570zl, cena dobra taktowanie 1080 i 512 ram i chlodzenia silent, bardzo ciekawe. Ktos cos wie na tamat? Komputronik podaje taktowania efektywne czyli x2 w kazdym razie w wiekszosci innych opisow. Ale ilosc informacji na stronie asusa zakrawa o pomste do nieba wiec 100% pewnosci niema :D Imho ta karta to zwykla marketingowa sciema nastawiona na wabienie klientow w media-marktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Jesli to nie blad i jest taktowana 1080MHz dla mem i ma 512ram przy cenie wiekszej o 60zl od wersji z taktowaniem 800MHz i 256ram to nie zadna marketingowa sciema tylko calkiem przyzwoity produkt. Tylko, ze cos czuje, ze to blad w opisie sklepu, dziwne te taktowanie nominalne mem-ek 1080Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Niestety w tej karcie sa zainstalowane zwykłe pamieci DDR2, a ich efektywne taktowanie to 540MHz :mur: :mur: , czyli jednym słowem mówiac karta typu SUPERMARKET :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Jesli efektywne taktowanie to 540 niech ja sobie wsadza, ale nie do kompa. Pozostaje czekac na GS z ddr3 w cenie ponizej 600zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ocean imo Calkiem nieglupim pomyslem - w niezlej cenie jest http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=2132...600GSPin256+BOX przynajmniej do czasu wejscia galaxy na rynek (o ile cena bedzie dobra ofc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 900Mhz dla mem, calkiem przyjemnie, cena 520zl, chlodzenie pasywne. Ciekawe na ile idzie wykrecic te memki, 1000 powinny pojsc, wiecej moze byc ciezko w koncu to tylko ddr2. Tak czy siak warto chyba przeskoczyc z tego co mam w sig? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 900Mhz dla mem, calkiem przyjemnie, cena 520zl, chlodzenie pasywne. Ciekawe na ile idzie wykrecic te memki, 1000 powinny pojsc, wiecej moze byc ciezko w koncu to tylko ddr2. Tak czy siak warto chyba przeskoczyc z tego co mam w sig? Poczekaj na Galaxy 7600GS GDDR3, bedzie trochę wiecej kosztować (w granicach 600zł), ale wydajnosc na poziomie GT (po o/c), albo wiecej. (poczytaj test na pclab.pl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...